arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Slot 1 reduced

Kontortid som frynsegode - i idylliske park- og sundomgivelser på Charlottenlund Slot

04
mar
2020
Steen Uno
I 200 år benyttede danske kongefamilier de idylliske rammer som årlig sommerresidens, lyst- og jagtslot - i dag nyder 20 virksomheders privilegerede medarbejdere den daglige kontortid i de førhen royale rum samt skønne omgivelser på Charlottenlund Slot.
04
mar
2020
Steen Uno

 

 

 

 

 

Fra kongelige gemakker til business ejendom i celeber forklædning: Det statsejede Charlottenlund Slot i Københavns nordlige periferi har gennem de seneste år forvandlet sig til et af hovedstadens mest idylliske kontorfællesskaber.  

Tilbage i 1733 ombyggede Frederik IVs datter Charlotte Amalie herregården Gyldenlund til det lille barokslot Charlottenlund, der siden lagde navn til Gentoftes mondæne bydel. Dronningens farfar Christian X blev født her, men i 1935 flyttede kongefamilien ud af slottet.

Den statslige forskningsinstitution Danmarks Fiskeriundersøgelser, i dag DTU Aqua, rykkede herpå ind bag de royale mure og åbnede et par år senere Danmarks Akvarium nede i Øresunds-enden af slotshaven - finansieret af civilingeniør Knud Højgaard, grundlæggeren af den senere danske entreprenør-gigant Højgaard & Schultz.

Siden 2017 har it-virksomheden Edora forpagtet de nyrenoverede, statelige saloner og lokaler på Jægersborg Alle. Edora benytter selv knap halvdelen af de 3.000 kvadratmeter og udlejer slottets øvrige indeareal som kontorhotel via Charlottenlund Slot A/S.           


Præsentable rum

"Vi har 20 virksomheder i forskellige størrelser og erhverv repræsenteret i vores smukke, fascinerende og yderst præsentable rum her på Charlottenlund Slot," siger Susanne Otzen, commercial manager hos Charlottenlund Slot A/S.  

"Ud over egne arbejdsrum er en række eksklusive fællesarealer og faciliteter inkluderet i vores kontorlejemål - bl.a. gratis mødelokaler og eksklusive konferencerum til favorable lejerpriser."


  


Det statsejede Charlottenlund Slot i Københavns nordlige periferi har de seneste år
forvandlet sig til et af hovedstadens mest idylliske kontorfællesskaber. 

 


Charlottenlund er den store nordlige del af Gentofte Kommune - beliggende ud til Øresundskysten mellem Hellerup og Klampenborg i nord - med mange eftertragtede villaområder, et udvalg af butikslejemål, men med et fåtal af kontorlejemål. 

"Vores indbydende kontor- og mødefaciliteter ligger helt perfekt for mindre virksomheder, hvis medarbejdere måske især kommer fra det nordlige hovedstadsområde og meget gerne vil spares for belastende transporttid ind til City.

Men vi er også uhyre attraktive for nærområdets iværksættere og freelancere, som er på udkig efter et inspirerende arbejdsmæssigt såvel som socialt fællesskab blot en kort cykeltur fra privaten," siger Susanne Otzen.


Voksende fleksibilitet

Kontorhotellet, kontorfællesskabet, det servicerede, det fleksible, det aktivitetsbaserede kontor - ja, coworking-konceptet slet og ret - fortsætter ind i det ny årti sin globale sejrsgang med uformindsket tempo, kraft og styrke. 

Også i Danmark vokser udbuddet af fleksible kontorrum og arbejdspladser i disse år med op til 20-25 procent årligt, og intet tyder på, at væksten vil stagnere: De nye unge årgange, ´Generation Flex´, er nærmest født til at fungere, præstere og lade sig servicere i max. fleksible arbejds- og kontormiljøer.    


 


"Vores indbydende kontor- og mødefaciliteter på Charlottenlund Slot ligger perfekt
for firmaer, hvis medarbejdere gerne vil spares for transporttid helt ind til City," siger
Susanne Otzen, commercial manager hos Charlottenlund Slot A/S,  

 


"Netop nu kan vi tilbyde to fleksible, ledige kontorlejemål på Charlottenlund Slot. Et på anden sal, der består af tre sammenhængende rum på i alt 73 kvadratmeter og har en fantastisk udsigt over Øresund. 

Den anden aktuelle kontormulighed er et dejligt hjørnerum på 47 kvadratmeter på første sal med masser af naturligt lys og med plads til seks-otte arbejdsstationer. Desuden udlejer vi også individuelle kontorpladser på slottet," tilføjer Susanne Otzen..


Kultur i Akvariet

Nede i slotshaven har det tidligere så populære udflugtsmål, den store hvide Danmarks Akvarium-bygning, stået tom, siden de sidste fisk i 2012 forlod Charlottenlund til fordel for nye tidssvarende rammer i den Blå Planet i Kastrup.

Men i januar stod det klart, at den så kendte, men i dag noget forfaldne funkisejendom omsider efter syv års debat og tovtrækkerier - undervejs har bl.a. et strandhotel været på tegnebrættet - har fået grønt lys hos myndighederne til at genopstå som det ny 4.300 m² store multikulturhus Akvariet.

 


20 virksomheder nyder de skønne rammer samt omgivelser på Charlottenlund Slot,
som netop nu kan tilbyde nye kræsne lejere to ledige kontorlejemål på 73 og 47
m². 

 


"For mange danskere er den hvide hovedbygning ikonisk, og det udtryk ønsker vi at bevare. Det nye hus får en spændende dynamik mellem fitness, gastronomi, musik og kunst. Alle de aktiviteter ligger godt i tråd med, at bygningen også tidligere fungerede som et åbent og folkeligt sted”, siger Torsten Stephensen, partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Charlottenlunds ny kulturhus kommer til at rumme flere restauranter, et særligt kulturområde til kunstudstillinger og koncerter, mens det gamle saltvandsbassin får sin revival som fitness- og wellnesscenter. Akvariet skal indvies i efteråret 2021.  ●

 

 

Læs mere her:
Charlottenlundslot.dk: Ledige lejemål i eksklusivt kontorfællesskab
Nord-magasinet.dk: Charlottenlund Slot slår dørene op
Tv2lorry.dk: Her er de nye planer for ikonisk akvarium
Lokalebasen.dk: Smukke rummelige kontorlejemål med udsigt til slotshave
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.