Levende naturvægge gør dit grønne kontor og brand endnu grønnere

Levende naturvægge gør dit grønne kontor og brand endnu grønnere

23
okt
2019
Steen Uno
Stadig flere virksomheder integrerer grønne plantevægge i deres kontorrum og bæredygtige corporate profil. De trendy grønne flader bringer harmoni, velvære, frisk luft, sociale værdier samt meget mere til arbejdspladsen.
23
okt
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Den grønne plantevæg bliver fortsat mere populær på arbejdspladsen - som dekorativt indslag i kontormiljøet og receptionsrummet, som spektulær rumdeler i det åbne kontorlandskab, som forfriskende baggrund i mødelokalet eller som noget helt fjerde.  

De levende, lodrette haver kommunikerer til øje såvel som sanser og er unikke til at bringe farve og liv til dine arbejdsrum, ja, til hele arbejdspladsen, dens sjæl og brand.   

Planter filtrerer toksiner fra det omgivende rum og bidrager til at skabe og opretholde en frisk bio-atmosfære. Plantevægge i kontor-miljøer har derfor positiv indflydelse på medarbejdernes velbefindende og velvære, bidrager til at nedbringe antallet af sygedage m.v.. 

I store åbne kontorlandskaber er natural green walls desuden uhyre effektive til at dæmpe og reducere støjniveauet fra medarbejdere og arbejdsstationer.  


Forretningseventyr

Den grønne trend har skabt et veritabelt forretningseventyr for den danske iværksættervirksomhed Natural Greenwalls i Kolding, som over de seneste år har oplevet stor også international opmærksomhed og respons.

Natural Greenwalls har opnået betydelig vækst på både det danske og europæiske marked, og den innovative danske virksomhed står aktuelt på dørtrinnet til også det australske marked.


 Grønne plantevægge kommunikerer til både øje og sanser og er unikke til at bringe
farve og liv til firmaets arbejdsrum, ja, til hele arbejdspladsens sjæl og brand.
                                                                                                      Fotos: Natural Greenwalls

 


"Vores forretningsmodel er dansk udviklet, produceret og patenteret. Vores plantevægge er generelt uhyre velansete, når vi rejser ud i verden og præsenterer dem, og de åbner hurtigt veje for os i mange lande.

Vi har egentlig fokuseret på at udvide i Europa, men vores salgsmaterialer har nu af sig selv også spredt sig til Australien og har netop genereret en forhandlerkontrakt på den første 100 kvadratmeter store plantevæg," siger René Lund, direktør i Natural Greenwalls, til Finans.dk.


Danmarks højeste

Kendte virksomheder som Mærsk, Netto og Google er blandt de mange, der har fået plantet grønne vægge fra Natural Greenwall, som har lanceret sine grønne produkter i foreløbig 16 lande.

Tidligere på året færdiggjorde Natural Greenwall Danmarks højeste plantevæg i Aarhus Kommunes nye kontorhus i Gellerupparken - 30 meter høj, fire meter bred og sammensat af mere end 3000 planter.    


 30 meter høj og fire bred - sammensat af mere end 3000 planter - måler Danmarks
højeste plantevæg etableret i Aarhus Kommunes ny kontorhus OPS Gellerup Nord.

 


"Vi fokuserer skarpt på, at vores system er 100 procent bæredygtigt, har et minimalt vandforbrug, etableres uden problemer for resten af konstruktionen og naturligvis er 100 procent sikkert og vandtæt.

I et så stort kontorhus som OPS Gellerup Nord vil der uvægerlig opstå udfordringer med luftfugtighed, indeklima og støj, men her kan plantevæggen løse en stor del af problemerne. Planter er naturlige luftrensere og hæver luftfugtigheden. Plantetypen, som vi har valgt, har en stor bladfylde, hvilket dæmper støjen markant," siger René Lund.


Øger trivsel

Grønne plantevægge er i stand til at absorbere 50 procent og reflektere 30 procent af rummets sollys. Det hjælper til at skabe et køligere og mere behageligt klima om sommeren. For indeklimaet betyder det også, at behovet for klimaanlæg samt energiforbrug kan reduceres med 33 procent.

At arbejde i et levende grønt miljø har desuden mærkbar effekt på medarbejdernes daglige trivsel. De grønne lodrette naturflader stimulerer til at slappe af og dermed reducere stress. Målinger har påvist, at blodtryk, muskelspænding, hjerte- og hjerneaktivitet kan påvirkes positivt af at se på planter i så lidt som blot tre-fem minutter.  ● 

 

 

Læs mere her:
Tv2ostjylland.dk: Gellerupparken får gigantisk væg af planter
Ecobnb.com: Top 10 Benefits of Living Green Walls or Vertical Gardens
Finans.dk: Iværksættere dækker kontorvægge til med planter over hele kloden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo