Markedet boomer igen: Coworkerne strømmer tilbage til den populære kontorstation

Markedet boomer igen: Coworkerne strømmer tilbage til den populære kontorstation

22
feb
2022
Steen Uno
To år med corona har vænnet kontorfolk til at arbejde uafhængigt og fleksibelt derhjemme. Nu da arbejdslivet gradvis er i gang med at normalisere sig, ønsker mange medarbejdere at bevare den nyvundne fleksibilitet - i coworking-regi.
22
feb
2022
Steen Uno

 

 

 

 

 
Corona-pandemien har for altid forandret den måde, kontorfolk betragter deres arbejdsplads på. Undersøgelser har vist, at helt op til over 80% af ansatte ikke ønsker at returnere til deres gamle kontor efter at have oplevet fleksibiliteten ved at arbejde hjemmefra.

For eksempel viste en amerikansk survey, at 39% af de interviewede medarbejdere langt hellere ville opsige deres stilling end vende tilbage til det samme stive kontormiljø, som de arbejdede i før pandemien.

Virksomheder er derfor for alvor ved at få øjnene op for fordelene både for dem selv og deres medarbejdere ved at tillade frie valg af arbejdssteder og tidspunkter - for eksempel i regi af et coworking-miljø.   

Under pandemiens første globale nedlukningsbølger led coworking-markedet svære tab, men er under genåbningen i færd med at rejse sig stærkt igen og betragtes nu som kontorudlejnings-branchens helt store post-corona vinder.      


Stærk vækst 

I takt med at medarbejdere begynder at vende tilbage til kontoret i større antal, oplever coworking lokalerne nu større stigninger end forventet. Ved indgangen til 2022 ventes antallet af coworking spaces på verdensplan at tangere 25.000, og de skønnes at overstige 40.000 i 2024.

Coworking-markedet styrer mod betydelig vækst i de kommende år. På verdensplan vurderes coworking-industrien p.t. at være 8 mia. dollars værd - et tal, der forventes at nå 13 mia. i 2025 som følge af virksomheders nye arbejdsflows.

 I takt med corona-genåbningen strømmer iværksættere, freelancere, små og større
virksomheder igen ind ad dørene til de globale coworking-miljøer.        Fotos: iStock

 


Branchens stærkt opadgående vækstrate er i vid udstrækning et resultat af ny efterspørgsel fra virksomhedskunder, ligesom globale coworking-udbydere fortsætter med at udvide med stadig nye lokationer.

CRE-eksperter anslår, at op imod fem millioner mennesker vil arbejde fra coworking spaces i 2024. Det vil være en stigning på hele 158% i forhold til 2020.


Favner behov

"Coworking-konceptets popularitet har været stigende gennem den seneste halve snes år. Hvad der begyndte som et populært alternativ for freelancere og iværksættere, har nu fået det blå stempel hos virksomheder i alle størrelser.  

Her i den sene fase af pandemien begynder coworking-miljøer påny at boome, fordi de - under strenge sikkerheds-foranstaltninger - er ideelle til at favne moderne kontorbehov for medarbejdere og virksomheder," siger Jakob Dalhoff, CEO hos Lokalebasen.dk.      

Magasinet NINEtoFIVE har udvalgt disse af en række spændende danske coworking-miljøer, der alle kan aktuelt bookes på udlejningsportalen Lokalebasen.dk:

 

 

BLOXHUB Coworking, Bryghuspladsen 8, 1473 København K

Lej din coworking-arbejdsplads i eksklusive omgivelser i hjertet af København med adgang til et stærkt fagligt netværk både internationalt og med de andre godt 120 virksomheder og 700 dedikerede medarbejdere/brugere. Medlemskab giver adgang til sociale arrangementer, aktiviteter m.v..

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 2.550 kr.
● 1-10 pladser

Bestil info-materiale 

 

 

 

Coworking, Artillerivej 86, 2300 København S

Lyst, komfortabelt og centralt beliggende - 7 min. gang fra Islands Brygge metro - kontormiljø for din lille virksomed indrettet i unik New York-stil med store vinduespartier. Fuldt møbleret med højde-justerbare borde, flere hyggelige mødelokaler med skærme og whiteboards samt loungeområder. 

● Leje pr. plads/måned/ex moms: fra 3.500 kr.

● Areal: 1-20 pladser  

Bestil info-materiale

 

 

 

Kontoret 67, Sønder Boulevard 67, 1720 København V

Inspirerende coworking-miljø i nogle af Vesterbros bedste kontorfaciliteter og alt, hvad du forlanger af et professionelt velfungerende kontor. Er du på udkig efter et kontor med plads til 1-4 medarbejdere, så kunne dette meget vel være dit og din computers kommende hjem.   

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 3.500 kr.
● Areal: 4-8 m²  

Bestil info-materiale

 

 

 

TechStation, Ryvangs Alle 81, 2900 Hellerup

Hard Tech Innovation Hub med højt specialiseret rum til innovation og udvikling for nystartede virksomheder, SMV'er, corporate labs og udviklingsprojekter. Beliggende på Hellerup station kan du sidde i husets åbne kontormiljø sammen med andre virksomheder eller leje eget lukket kontorlokale.

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 2.800-3.200 kr.
● Areal: 1-5 pladser

Bestil info-materiale

 

  

 

The Energy Hub, Lautruphøj 5-7, 2750 Ballerup 

Indrettet med kvalitet på alle niveauer lige fra kantine, der hver dag serverer sæsonaktuelle råvarer i smagsfulde sammensætninger, til den nøje udvalgte kunst, der fodrer øjnene, vores Break Out Room, vores behagelige loungemiljø - altsammen giver dig lyst til at investere i den tid, der er helt din egen.

● Leje pr. plads/måned/ex moms: Fra 1.500 kr.
● Areal: 1-200 pladser

Bestil info-materiale

 

 

 

Workstation, Nymøllevej 50, 2800 Kongens Lyngby 

Fast All Inclusive-Price, som omfatter brug af mødelokaler, kaffe/the, internet, parkering, rengøring, alarm, adgangskort, etc. Du kender således dine omkostninger og betaler kun ekstra for fx øl, vand, vin og frokost og kun for reelle forbrug. Kig forbi og hør mere om Workstation Office Community.    

● Leje pr. arbejdsplads/måned/ex moms: 3.495 kr.
● Areal: 10-35 m², 1-2 medarbejdere  

Bestil info-materiale

 

 

 

Coworking, Ny Carlsberg Vej 80, 1760 Carlsberg Byen

Attraktivt coworkingmiljø i nyopført kontorhotel i Carlsberg Byen indrettet i den nye multifunktionelle Købke Hus-bygning med mange lyse og åbne områder, herunder en fantastisk tagterrasse og med Carlsberg Station blot få min. borte. Flere caféer og restauranter i området. 

● Leje pr. plads/måned/ex moms: Fra 3.202 kr.
● Areal: 6-70 m², 1-3 medarbejdere

Bestil info-materiale

 

 

 

Coworking, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danmarks største forretningsmiljø for innovative startups og SMV'er, beliggende på Østerbro, bestående af godt 300 virksomheder, som allesammen arbejder inden for samme brancher og økosystemer. Det giver god synergi og relevant vidensdeling på tvræs af husets virksomheder.

● Leje pr. flexplads/måned/ex moms: 1.395 kr.
● Areal: 50-300 m²

Bestil info-materiale

 

 

 

Coworking, Kochsgade 31D 2. sal, 5000 Odense C

Dynamisk innovationsmiljø med kontorpladser for entreprenører, startups og vækstfirmaer, der tilbyder plug'n'play løsninger incl. alt inden for moderne kontordrift, så din virksomhed kan fokusere på det store interne netværk, vækste virksomheden og lade dig inspirere ved husets events.  

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 2.000 kr.
● Areal: 1-10 pladser

Bestil info-materiale 

 

 

 

Coworking, Spinderigade 18, 7100 Vejle

Lyse kontorpladser inkl. skrivebord og stol 7½ m² eller delt kontor med areal på 15 m². Hver enhed i kontorhotellet er 60 m² og opdelt i otte pladser eller fire mindre kontorer. Lokalerne er unikke og beliggende i vores containerbebyggelse ved siden af Spinderihallerne.

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 1.223-3.400 kr.
● Areal: 7-15 m²

Bestil info-materiale

 

 

 

Coworking, Møllegade 32, 8000 Aarhus C

Attraktivt kontorfællesskab med kolossal høj standard og bedste beliggenhed i Aarhus C, indrettet i et gammelt, men gennemrenoveret pakhus med fritlagte bjælker, kontorer med glasvægge, højt til loftet samt med 12 spændende lejere - advokatfirma, designer, medievirksomhed, entreprenør m.fl..  

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 1.500-3.000 kr.
● Areal: 1-12 pladser

Bestil info-materiale

 

 

 

The Startup Company, Ny Banegårdsgade 48, 8000 Aarhus C

Coworking og kontorfællesskab for iværksættere centralt placeret i Aarhus C. med masser af virksomheder, som du kan spare med. De fleste af dem har selv prøvet iværksætterlivet og ved, hvordan det er at starte egen virksomhed og kender alle udfordringer, som man kan støde på. 

● Leje pr. plads/måned/ex moms: 2.199 kr., dagsplads: Fra 250 kr.
● Areal: 7 medarbejdere     

Bestil info-materiale

 

Find flere attraktive coworking-miljøer i Danmark her 

 

 

Læs mere her:
Lokalebasen.dk: Fra offer til udlejningsmarkedets store vinder
Forbes.com: Office, what office? How our concept of work is changing
Technical.ly: Coworking spaces have been resilient during the pandemic

Thisweekincoworking.com: Recent Weekly Summaries

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo