arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Hjemmefra1

Nedlæg kontoret - lad dine medarbejdere præstere meget bedre derhjemmefra

29
aug
2018
Steen Uno
Kontoret er et arbejdsmiljø fyldt med forstyrrelser af alle slags, som gør os betydeligt mindre effektive, end hvis vi arbejder hjemmefra - sådan konkluderer Stanford-professor efter to års nærstudier af den kinesiske rejsebureau-gigant Ctrip.
29
aug
2018
Steen Uno

 

 

 

 

 
"At kræve sine ansatte på plads ved kontorets skriveborde er udtryk for en gammeldags og forældet arbejdstradition, der stammer helt tilbage fra den industrielle revolution.

Arbejde hjemmefra er en fremtidsrettet teknologi, som jeg er overbevist om rummer et ganske enormt potentiale," forudser professor i økonomi ved Stanford University, Nicholas Bloom.

Gennem to år fulgte han det Shanghai-baserede rejsebureau-gigant Ctrip for at finde ud af, hvorvidt den kæmpestore virksomhed med 30.000 medarbejdere ville være i stand til at fortsætte sin vækst ved at reducere sine udgifter til kontorlokaler uden at miste effektivitet blandt de ansatte.

Nicholas Bloom delte sine frivillige deltagere i to grupper. Det viste sig, at gruppen. der gennem ni måneder fik lov til at arbejde hjemmefra og kun behøvede at møde ind på kontoret én gang om ugen, præsterede 13,5 procent bedre end kontrolgruppen, der udelukkende arbejdede på kontoret.


Ekstra arbejdsdag

"Resultatet kom fuldstændig bag på mig. Ctrip håbede på at kunne spare penge på plads og møbler, hvis folk arbejdede hjemmefra, og at disse besparelser så ville opveje det tab af produktivitet, som man formodede, det ville koste at slippe de ansatte løs uden for kontorets disciplin.

Men i stedet opdagede vi, at folk, der arbejder hjemmefra, håndterede 13,5 procent flere opkald end medarbejderne på kontoret," resumerer Stanford-professoren.

 I Ctrips undersøgelse præsterede de hjemmearbejdende fokuspersoner 13,5 procent
bedre end deres kolleger på kontoret - næsten en hel arbejdsdag mere om ugen.
Modelfoto: Shutterstock.com   

 


"Ctrip fik således næsten en ekstra arbejdsdag om ugen forærende af hver hjemmearbejdende kontormedarbejder. De afleverede også halvt så mange opsigelser som kollegerne på kontoret, og ikke uventet rapporterede de meget større jobtilfredshed."

Efter det ni måneder lange projekt kunne det kinesiske rejsebureau tilfreds opgøre, at man havde sparet 1.900 dollars eller godt 12.250 kr. på hver af undersøgelsens hjemmearbejdende fokuspersoner.

Ctrip besluttede herefter at give alle deres medarbejdere grønt lys til at håndtere dele af deres ugentlige arbejdsopgaver hjemme fra privaten.


Kortere pauser


Nicolas Bloom vurderer, at hjemmearbejdende opnår højere effektivitet, fordi deres koncentration og fokus uvilkårligt skærpes, når arbejdsdagen ikke starter med at skulle sidde i bilkø, stresse for at nå toget etc., så transporttiden i stedet kan konverteres til produktiv arbejdstid.

"En væsentlig del af den iøjnefaldende større produktivitets-gevinst skyldes de roligere arbejdsomgivelser. De åbne kontormiljøer er nu en gang forfærdeligt distraherende og forstyrrende at arbejde koncentreret i," tilføjer Stanford-professoren.


 


8,6 procent af den danske arbejdsstyrke skønnes ifølge Eurostat netop nu at have
ret og frihed til - i større eller mindre udstrækning - at kunne arbejde hjemmefra.

 


Ifølge en anden amerikansk undersøgelse tilbragte omkring en tredjedel af kontormedarbejdere i USA hele deres arbejdstid på deres kontorer, mens englænderne forudser, at halvdelen af nationens kontorfolk i 2020 vil arbejde remotely. 


En oversigt fra juni 2018 udarbejdet af EU´s statistikorganisation Eurostat viser, at 13,7 af den hollandske arbejdsstyrke som førende i alle EU-lande har adgang til at arbejde hjemmefra.

I Eurostats opgørelse indtager Danmark femtepladsen - netop nu skønnes 8,6 procent af den danske arbejdsstyrke at have ret og frihed til i større eller mindre udstrækning at kunne præstere for deres arbejdsgiver hjemmefra.


Social isolation

I en rapport fra Ugebladet A4 advarer forskere og fageksperter dog om, at for meget arbejde på distancen risikerer at føre til social og faglig isolation fra arbejdspladsen.

"Når man arbejder på distancen, afskærer man sig også fra den sociale dimension på jobbet. Det er ikke det store problem, hvis hjemmearbejdet er begrænset, og hvis man kender sine kolleger godt.

Men vigtigheden af den smalltalk, der foregår, når man mødes fysisk, skal man ikke underkende," påpeger arbejdsmiljøforsker Karen Albertsen over for Ugebrevet A4.  ●                           

 

 

 

Læs mere her:
Ec.europa.eu: Working from home in the EU
UgebrevetA4.dk: Danskerne elsker hjemmearbejdsdage
Cnbc.com: 8 productivity hacks for working from home
Lifehack.org: 10 Things You Need to do to Successfully Work From Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.