arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Coworkingartikel

Ny analyse: Coworking-trends løfter kontorhotellets popularitet til nye højder

05
jul
2017
Anne-Kathrine Utzon
Tidens trends og trang til coworking medvirker til, at kontorhotellet for nu tredje år i træk er i stand til at fastholde sin forrygende fremgang worldwide og løfte sine udlejningsprocenter til nye skyhøjder, bekræfter splinterny årsrapport fra MatchOffice. (Topfoto: WeWork)
05
jul
2017
Anne-Kathrine Utzon

 

 

 

 

 

Det servicerede kontor - eller kontorhotel på dansk - lægger for tredje år i træk nye alen til sin stigende popularitet og markante himmelflugt, dokumenterer den nye, verdensomspændende årsrapport fra Lokalebasen.dks internationale afdeling MatchOffice.

MatchOffice Survey Report 2017 bygger på statistiske rapporteringer fra 742 kontorhoteller i 42 lande og viser, at 70 procent af undersøgelsens respondenter nærer positive forventninger til udviklingen i resten af 2017 - en stigning på 13,72 procent i forhold til 2016.

De mest optimistiske kontorhoteller findes i Danmark og Sverige:

Sverige topper med 34,7 procent, som angiver, at de ser absolut positivt på resten af 2017, mens 25,2 procent af de adspurgte danske kontorhoteller opretholder et tilsvarende meget lyst fremtidssyn på det ekspanderende marked.


Gigantisk sporskifte

Ikke alle af tidens stormende populære og tip top trendy coworking spaces lader sig nødvendigvis kategorisere som kontorhoteller.

Men i den udstrækning de gør, bidrager de i den nye undersøgelse stærkt til at ´lifte´ kontorhotellernes overordnede markedsoptimisme til nye rekordhøjder.

 Det europæiske kontorhotels popularitet vokser: Udlejningsprocenten er steget fra
sidste år, og over halvdelen af respondenterne forventer endnu flere lejere i år.

 

"Ejendomsbranchen er i disse år i færd med at manøvrere et gigantisk sporskifte. Jeg tror, at coworking-trend´en kun er en forløber for det, der venter os i årene frem," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice.

"Virksomheder i alle størrelser indser i stadig stigende grad, at de for at kunne konkurrere på deres markeder er pisket til at skabe arbejdsstationer, der kan inspirere og engagere deres medarbejdere og gøre dem glade og produktive.

Lange kontorlejemål bevæger sig dag for dag under fortsat større pres. Fremtiden kalder på max. fleksible kontor- og arbejdsrum, som mange moderne kontorhoteller og coworking spaces er blevet fantastisk dygtige til at skræddersy."


Sejrsmarch

Årsrapporten fra MatchOffice understreger, at de europæiske kontorhoteller senest har været i stand til at eskalere den i forvejen forrygende sejrsmarch, som i de sidste 10 år har nu langt over fordoblet antallet af kontorhoteller i Europa.

"Det europæiske marked tegner til at få et livligt 2017. Kontorhotellets popularitet fortsætter med at vokse i Europa, hvor den gennemsnitlige udlejningsprocent er steget i forhold til sidste år, og hvor over halvdelen af respondenterne forventer endnu flere lejere i år," konkluderer MatchOffice Survey Report 2017.

 Også stadig flere danske virksomheder tjekker ind på kontorhotellet - således kan
halvdelen af adspurgte danske kontorhoteller fremvise højere eller meget højere
udlejning i år sammenlignet med i 2016.

 

"Hvad priserne angår, har markedet opnået stabilitet, hvor størstedelen af de adspurgte operatører har været i stand til at opretholde samme priser som i 2016, mens 25 procent af dem har rapporteret en stigning.

Hver tredje udbyder forventer at kunne øge sin indtjening inden for nærmeste fremtid, og samlet set ser næsten 70 procent af undersøgelsens responderende kontorhoteller yderst positivt på markedsudsigterne."


Dansk optimisme

Blandt de danske kontorhoteller melder fire ud af fem af de adspurgte operatører, at de kan fremvise udlejnings-procenter på +70.

Ydermere rapporterer mere end halvdelen af dem om højere udlejning end i 2016, ligesom de kalkulerer med fortsat vækst i årene frem.


Samlet set viser MatchOffice Survey Report 2017 bl.a.:

● At 51,8 procent af verdens kontorhoteller ser optimistisk på resten af 2017 - 17,4 procent er meget optimistiske. Begge tal er steget fra sidste år.

● At kontorhoteller i Danmark, Belgien, Tyskland, Italien, Holland, Spanien og Sverige alle nærer stor optimisme - mellem 60 og 69 procent.

● At Holland ser absolut lysest på fremtiden for kontorhoteller - 68,6 procent.

 


Læs hele rapporten: MatchOffice Survey Report 2017

                                                                                                                  

 

Læs også:
MatchOffice Industry Survey 2016
MatchOffice Industry Survey 2015
Forbes.com: The Shared Office Is Hotter Than Ever, With 1.2 Million Co-Working
Deskmag.com: More than one million people will work in coworking spaces in 2017


 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.