Ny analyse: Coworking-trends løfter kontorhotellets popularitet til nye højder

Ny analyse: Coworking-trends løfter kontorhotellets popularitet til nye højder

05
jul
2017
Anne-Kathrine Utzon
Tidens trends og trang til coworking medvirker til, at kontorhotellet for nu tredje år i træk er i stand til at fastholde sin forrygende fremgang worldwide og løfte sine udlejningsprocenter til nye skyhøjder, bekræfter splinterny årsrapport fra MatchOffice. (Topfoto: WeWork)
05
jul
2017
Anne-Kathrine Utzon

 

 

 

 

 

Det servicerede kontor - eller kontorhotel på dansk - lægger for tredje år i træk nye alen til sin stigende popularitet og markante himmelflugt, dokumenterer den nye, verdensomspændende årsrapport fra Lokalebasen.dks internationale afdeling MatchOffice.

MatchOffice Survey Report 2017 bygger på statistiske rapporteringer fra 742 kontorhoteller i 42 lande og viser, at 70 procent af undersøgelsens respondenter nærer positive forventninger til udviklingen i resten af 2017 - en stigning på 13,72 procent i forhold til 2016.

De mest optimistiske kontorhoteller findes i Danmark og Sverige:

Sverige topper med 34,7 procent, som angiver, at de ser absolut positivt på resten af 2017, mens 25,2 procent af de adspurgte danske kontorhoteller opretholder et tilsvarende meget lyst fremtidssyn på det ekspanderende marked.


Gigantisk sporskifte

Ikke alle af tidens stormende populære og tip top trendy coworking spaces lader sig nødvendigvis kategorisere som kontorhoteller.

Men i den udstrækning de gør, bidrager de i den nye undersøgelse stærkt til at ´lifte´ kontorhotellernes overordnede markedsoptimisme til nye rekordhøjder.

 Det europæiske kontorhotels popularitet vokser: Udlejningsprocenten er steget fra
sidste år, og over halvdelen af respondenterne forventer endnu flere lejere i år.

 

"Ejendomsbranchen er i disse år i færd med at manøvrere et gigantisk sporskifte. Jeg tror, at coworking-trend´en kun er en forløber for det, der venter os i årene frem," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice.

"Virksomheder i alle størrelser indser i stadig stigende grad, at de for at kunne konkurrere på deres markeder er pisket til at skabe arbejdsstationer, der kan inspirere og engagere deres medarbejdere og gøre dem glade og produktive.

Lange kontorlejemål bevæger sig dag for dag under fortsat større pres. Fremtiden kalder på max. fleksible kontor- og arbejdsrum, som mange moderne kontorhoteller og coworking spaces er blevet fantastisk dygtige til at skræddersy."


Sejrsmarch

Årsrapporten fra MatchOffice understreger, at de europæiske kontorhoteller senest har været i stand til at eskalere den i forvejen forrygende sejrsmarch, som i de sidste 10 år har nu langt over fordoblet antallet af kontorhoteller i Europa.

"Det europæiske marked tegner til at få et livligt 2017. Kontorhotellets popularitet fortsætter med at vokse i Europa, hvor den gennemsnitlige udlejningsprocent er steget i forhold til sidste år, og hvor over halvdelen af respondenterne forventer endnu flere lejere i år," konkluderer MatchOffice Survey Report 2017.

 Også stadig flere danske virksomheder tjekker ind på kontorhotellet - således kan
halvdelen af adspurgte danske kontorhoteller fremvise højere eller meget højere
udlejning i år sammenlignet med i 2016.

 

"Hvad priserne angår, har markedet opnået stabilitet, hvor størstedelen af de adspurgte operatører har været i stand til at opretholde samme priser som i 2016, mens 25 procent af dem har rapporteret en stigning.

Hver tredje udbyder forventer at kunne øge sin indtjening inden for nærmeste fremtid, og samlet set ser næsten 70 procent af undersøgelsens responderende kontorhoteller yderst positivt på markedsudsigterne."


Dansk optimisme

Blandt de danske kontorhoteller melder fire ud af fem af de adspurgte operatører, at de kan fremvise udlejnings-procenter på +70.

Ydermere rapporterer mere end halvdelen af dem om højere udlejning end i 2016, ligesom de kalkulerer med fortsat vækst i årene frem.


Samlet set viser MatchOffice Survey Report 2017 bl.a.:

● At 51,8 procent af verdens kontorhoteller ser optimistisk på resten af 2017 - 17,4 procent er meget optimistiske. Begge tal er steget fra sidste år.

● At kontorhoteller i Danmark, Belgien, Tyskland, Italien, Holland, Spanien og Sverige alle nærer stor optimisme - mellem 60 og 69 procent.

● At Holland ser absolut lysest på fremtiden for kontorhoteller - 68,6 procent.

 


Læs hele rapporten: MatchOffice Survey Report 2017

                                                                                                                  

 

Læs også:
MatchOffice Industry Survey 2016
MatchOffice Industry Survey 2015
Forbes.com: The Shared Office Is Hotter Than Ever, With 1.2 Million Co-Working
Deskmag.com: More than one million people will work in coworking spaces in 2017


 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo