arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Denhertilprak reduced

Ny undersøgelse: Kontorhotellet 2016 fremviser rekordhøje udlejningsprocenter

19
sep
2016
Anne-Kathrine Utzon
Kontorhotellet som koncept har aldrig stået stærkere - over halvdelen af alle kontorhoteller i Europa er nu i stand til at fremvise en udlejningsprocent på over 80 procent, viser en ny rapport fra MatchOffice.
19
sep
2016
Anne-Kathrine Utzon

Topfoto: kontorhotellet ved navn DOKK21 i Aarhus C.
 Servicerede kontorer – lige fra mindre kreative kontorfællesskaber til topmoderne corporate kontorhoteller - har aldrig oplevet større popularitet end i første kvartal af 2016.

Det dokumenterer ny, verdensomspændende undersøgelse foretaget af Lokalebasen.dk's internationale afdeling, MatchOffice, der bygger på svar fra næsten 700 kontorhoteller fra 49 lande. 

Ifølge analysen fra MatchOffice har ca. 80 procent af de europæiske kontorhoteller i år været i stand til at fastholde og endda forøge sidste års allerede rekordhøje udlejningsprocent.

Over 60 procent af kontorhotellerne kan fremvise en udlejningsprocent på over 80 procent, mens et ud af tre kan dokumentere en udlejningsprocent på over 90 procent - og dermed meget tæt på at være fuldt udlejet.


Større efterspørgsel 

"De overordnede konklusioner i vores undersøgelse bekræfter til fulde de indtryk, som jeg selv præsenteres for, når jeg rejser rundt i Europa og besøger kontorhoteller," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice. 

Jakob DalhoffJakob Dalhoff, CEO af Lokalebasen.dk og MatchOffice

”Branchen har bevæget sig i en særdeles positiv retning gennem det seneste år med en markant stigning i antallet af nye kontorhoteller. Langt flere virksomheder rykker i dag ind i kontorhotellet, og der er god grund til at forvente, at vi vil se denne udvikling fortsætte i resten af 2016.”

”At flere kontorhoteller har været i stand til at tage højere priser, vidner om, at der i mange store byer og typisk hovedstæder har eksisteret en større efterspørgsel på kontorhoteller, end hvad der reelt er blevet udbudt."

Den nye undersøgelse fra MatchOffice viser desuden, at halvdelen af de europæiske kontorhoteller har opretholdt deres prisniveau fra 2015, mens ca. en ud af tre endog har opnået en stigning.

"Jeg ved, at flere operatører inden for nærmeste fremtid derfor planlægger at udvide deres eksisterende kontorhotel eller endda åbne nye centre, så de bedre kan matche den aktuelle efterspørgsel,” siger Jakob Dalhoff.


Optimisme

Hertil viser rapporten, at 23 procent af kontorhotellerne i Europa fortsat forventer at kunne forøge deres kontrakt-mæssige prisniveau inden for det næste halve år.

I undersøgelsen understreger i omegnen af 60 procent af de adspurgte kontorhoteller i Europa deres positive syn på den forventede udvikling i resten af 2016.

"Det er en kendsgerning, at kontorhotellet har fastslået sin veritable sejrsgang. Over de seneste 10 år har vi således set en fordobling i antallet af kontorhoteller i Europa. 

Mange virksomheder arbejder i dag mere mobilt, og det stemmer overens med mange af de koncepter, som man typisk finder i et moderne kontorhotel," siger Jakob Dalhoff.


Ideelt for startups


"Mange nystartede virksomheder har ikke mod på at binde sig til de længere kontrakter, der typisk er forbundet med et traditionelt lejemål.

Dertil kommer, at de måske heller ikke har råderum til at skyde den fornødne kapital i inventar og it-infrastruktur, men derimod ønsker at fokusere på det, som de er gode til. Derfor vælger de kontorhoteller, og det forventer jeg også vil ske i stor skala fremadrettet.

Kontorhotellet udgør i dag endnu blot promiller af det traditionelle marked, men personlig forventer jeg at se en betragtelig stigning i tiden frem," siger Jakob Dalhoff. 

MatchOffice Industry Survey 2016 tager temperaturen på kontorhotellet i otte vesteuropæiske lande.


Danske kontorhotel

Hvad angår det aktuelle danske marked for kontorhoteller specifikt, konkluderer undersøgelsen, at:

• 60 procent af danske kontorhoteller kunne i årets første måneder fremvise en udlejningsprocent på over 80.

• Udlejningsprocenten herhjemme er stigende: Tre ud af fire danske kontorhoteller kan i år vise samme eller højere belægning sammenlignet med 2015.

• 55 procent af de danske kontorhoteller imødeser højere udlejningsprocent i årets sidste havldel.

• 85 procent af kontorhotellerne i Danmark opnår samme eller højere udlejningspriser sammenlignet med sidste år. ●

 

Læs hele rapporten: MatchOffice Industry Survey 2016

Report 2016


Læs sidste års undersøgelse: Industry Survey 2015
 

Læs også: 
50 procent vælger alternativ løsning i kontorhotellet

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.