Nye høje standarder i Nordhavn: Nu åbner Dansk Standard sit eget Experimentarium

Nye høje standarder i Nordhavn: Nu åbner Dansk Standard sit eget Experimentarium

10
mar
2015
Steen Uno
Sidste år flyttede Dansk Standard fra en stille villavej i Charlottenlund ind i Nordhavns kendte to nydesignede, spektakulære kontorsiloer. Nu er Standardernes Hus blevet endnu synligere med sit nyåbnede experimentarium for standarder.
10
mar
2015
Steen Uno

Tilbage til forsidenEfter en årrække i Charlottenlund flyttede Danmarks standardiseringsorganisation Dansk Standard
i juli 2014 ind i Aalborg Portlands to gamle velkendte cementsiloer på Nordhavnens Sandkaj, som
NCC forinden havde ombygget til topmoderne kontorer og til Portland Towers.

"Vi flyttede først og fremmest til Nordhavn for at få de helt rigtige rammer til at udbrede kendskabet
til standarder," siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør hos Dansk Standard.

"Standardisering har enorm betydning for vækst og jobs herhjemme. Det er et faktum, at virksom-
 heder, der udvikler produkter og løsninger efter standarder, har en højere eksportomsætning  og pro-
duktivitet end andre tilsvarende virksomheder.

Standarder styrker altså konkurrenceevnen. Det glade budskab vil vi gerne nå endnu længere ud med. Derfor har vi i vores nye hus skabt et experimentarium for standarder - et læringscentrum, hvor man kan røre, se og opleve, hvad standarder er, og hvilken værdi de har for vores danske erhvervsliv og for vores samfund."


Læringscentrum

Dansk Standards nye experimentarium består i udgangspunktet af otte interaktive installationer, som kan opleves af husets gæster - kunder, udvalgsmedlemmer, studerende og besøgende.

"Vi har udviklet vores installationer i tæt samarbejde med Experimentarium City, der jo har stor erfaring og succes med at formidle teknisk viden ved hjælp af audiovisuelle effekter og interaktive modeller," siger Anne Hasløv Stæhr.









"For eksempel kan vores gæster opleve den shippingcontainer, som i nutidens standardiserede udgave har revolutioneret sin branche og fået skibsfragten til at vokse eksplosivt. Et andet sted i Standardernes Hus kan vi præsentere en vindmøllemodel.

Vi har valgt, at vindteknologi skal være en del af vores udstilling, fordi vindmøllebranchen er et mønstereksempel på en global industri, hvor internationale standarder spiller en afgørende rolle for både den teknologiske udvikling og for markedsadgangen."


25.000 standarder

Der kommer stadig flere standarder til. I 1990 var der cirka 2000 standarder, mens tallet i dag har rundet 25.000. 98 procent af de standarder, der i dag findes, er internationale.

Nordhavns ny experimentarium for standarder vil løbende opbygge og præsentere flere udstillings-installationer af aktuelle sider og hjørner af Dansk Standards mange udviklings- og formidlingsarbejder.

Efter Dansk Standard er nu også virksomhederne PA Consulting Group og FIH Erhvervsbank klar til at flytte ind i Portland Towers. ●


  

Her er vores kontor: Anne Hasløv Stæhr, administrerende direktør, Dansk Standard

Rammer i tråd med vores vision

Fra stille villavej i Charlottenlund til spektakulære rammer i Nordhavn ...?
”Vores lejemål på Kollegievej stod foran udløb, og vi overvejede forskellige muligheder, før vi til sidst bestemte os for Portland Towers. Dels ønskede vi at skabe større synlighed om vores standardiserings- arbejde, og dels har vi længe haft ønske om at kunne lancere vores ny experimentarium for standarder i de rette rammer."

Hvordan opleves standarden i et af byens mest moderne kontorhuse ...?
”Dansk Standard er flyttet ind på nogle af Danmarks absolut højest (BREEAM) miljøcertificerede kontorer, og vi kan sagtens mærke, at vi her i Nordhavn har fået et klart bedre hus at arbejde i. Således regner vi med at kunne halvere varmeforbruget i forhold til vores tidligere hus, ligesom vi til daglig er i stand til at spise vores frokost i en svanemærket kantine."

Store lyse kontorer med runde hjørner - ganske uden ´skarpe´ kanter ...?
”I Charlottenlund sad stort set alle vores medarbejdere i små og mindre enkeltmandskontorer. Da vi sidste sommer flyttede ind i Portland Towers, var det derfor helt nyt for os at skulle arbejde i storrumskontorer. At vores kontorvægge buer bevirker dog, at vi i praksis slet ikke fornemmer, at vi rent faktisk sidder og arbejder i kontorlandskaberpå alle tre etager ."

Skaber et energi-superoptimeret kontorhus også perfekt arbejdsklima ...?
”Vi har netop afsluttet en medarbejderundersøgelse, hvor vores 170 ansatte udtrykte bred tilfredshed og stor trivsel med at arbejde i vores nye omgivelser i Nordhavn. Vi har haft nogle mindre udfordringer med at finde den rette varmeregulering - for nogle er 22 grader for koldt, for andre for varmt  - men nu glæder vi os til at gå foråret i møde med det helt rigtige indeklima." ●

Læs meget mere om Standardernes hus - et experimentarium for standarderTilbage til forsiden
NINEtoFIVE: Kontorhus med WAUW-effekt 
Lokalebasen.dk: Find et ledigt kontorlejemål i Portland Towers

 

 

 

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo