Nye rum og rubrikker i det gamle avishus og nyhedsmekka

Nye rum og rubrikker i det gamle avishus og nyhedsmekka

30
jul
2021
Steen Uno
Gennem fire årtier havde formiddagsavisen B.T. her sin hjemmebane, redaktion og storhedstid. I dag er det attraktive, synlige kontorhus på hjørnet af Kristen Bernikows Gade og Grønnegade for længst fint videre i ny tidsepoke.
30
jul
2021
Steen Uno


 

 

 

 
De renoverede rum og vægge i det gamle avishus vogter fortsat tavst over de mange kulørte kioskbaskere i tidens løb, der så absolut ikke kunne skrives og slet ikke trykkes.

Fra slutningen af 60´erne og frem til 2008 havde formiddagsavisen B.T. nemlig her sit domicil samt sin travle, hektiske døgnrytme og atmosfære.

Det til tider sydende turbulente nyhedsmekka få øjeblikke fra Kgs. Nytorv lagde rum og cellekontorer til halvanden hundrede journalister, redaktører og redaktionsfolk fra morgen til meget sen nat.   

I dag er det gamle avishus oven på en gennemgribende renovering for længst i gang med et opdateret liv i nye rum og under nye rubrikker.      


Tilløbsstykke 

"Det har været min mening at skabe en lille skyskraber, der skal leve og stråle døgnet rundt. B.T.-huset er jo primært et nattehus, hvor der arbejdes på højtryk og som summer af liv, når byen henligger i mørke. Herfra skal lyset nå ud til de forbipasserende."

Sådan forklarede Henning Larsen, da den danske stjernearkitekt i 1995 indviede B.T.s siden så kendte og præmierede hjørneglashus, hvor facadens stålskærme om aftenen forvandlede avishuset til lysende skulptur og tilløbsstykke.  

 

 En større renovering i 2009 fjernede de sidste rester af det gamle avishus og gjorde
den attraktive kontorbygning på hjørnet af Kr. Bernikows Gade og Grønnegade klar
til en ny tidsepoke.
    


 

Om dagen gled solstrålerne dog uhindret gennem de transparente facadeplader, og da de stramt designede vinduer ikke kunne åbnes, havde avisfolket bag dem tit svært ved at trække vejret og finde de rette ord og sætninger.  

I stuen var receptionen eksponeret med en flashy, men uhyre snæver svingdør. Journalister er et rejsende folkefærd, og de kunne de ikke få deres kufferter gennem glasdøren, der måtte suppleres med en mere adgangsvenlig åbning ...

Mondænt smørhul

På hver side af Hennings Larsens tilbygning er det tidligere nyhedshus indrettet i to bygninger opført på tærsklen til 1900-tallet som led i den gamle middelalderbys fornyelse.

Her havde en yderst tiltrængt sanering raseret kvarteret omkring Kr. Bernikows Gade og Grønnegade, som forinden havde været massivt fyldt op med usle lejekaserner for de allerfattigste. 

I dag ligger den indbydende kontorejendom i et eftertragtet smørhul med en række af City-kvarterets mest mondæne forretningsgader lige om hjørnet - Strøget, Ny Østergade, Gl. Mønt, Pilestræde m.fl..


  denne nu opdaterede kontoretage lå B.T.s redaktionssekretariat i fire årtier - her
blev 
formiddagsavisens forsider og kioskbaskere skruet sammen og den næste dag
solgt i oplag, der i dag er historiske.           

 


"Hovedstadsområdets største koncentration af arbejdspladser findes i Indre By, der har både udviklet og fastholdt sin særlige historiske karakter samtidig med, at mange arbejdspladser, et stort udbud af butikker, kulturelle institutioner og restaurationer er kommet til.

Det vigtigt, at der fortsat er plads til nye virksomheder, som ønsker at placere sig i Københavns historiske centrum," understreger Københavns Kommune i sin seneste Kommuneplan 2019. 


Ledige lejemål

Netop nu formidler mæglerfirmaet Lintrup & Norgart udlejning af tre attraktive lejemål på 588, 1.176 og 1.768 m² i den eksklusive, PFA-ejede kontorejendom.

De uafhængige lejemål består af lyse storrumskontor med store vinduesflader mod Kr. Bernikows Gade, Grønnegade samt ejendommens hyggelige gårdmiljø.


 Stjernearkitekt Henning Larsen føjede i 1995 hjørnehuset i glas og stål til det kendte
bladdomicil - en tilbygning, som høstede stor anerkendelse og blev et tilløbsstykke.

 


De tre kontormiljøer kombinerer det forhenværende nyhedshus´ gamle herskabelige stil med nyt urbant miljø med flotte trægulve og synlige spirorør. I penthouse-etagen på femte sal er indrettet fælles kantine.

Den unikke hjørnebeliggenhed yder stor eksponering til den kendte City-kontorejendom, der ligger blot få minutter fra Kongens Nytorv metro og små 10 minutters gang fra Nørreport Station.  ● 

 

 

Læs mere her:
Lokalebasen.dk: Kontorlejemål med bedste beliggenhed i City

Børsen.dk: Nedslidt bladhus genopstår som moderne kontorer
Kp19.kk.dk: Verdensby med ansvar - Københavns Kommuneplan 2019
Lintrupnorgart.dk: Lejemål med unik beliggenhed og stor eksponering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo