Øget efterspørgsel på fleksibilitet får kontor-hotel og coworking til at smelte sammen

Øget efterspørgsel på fleksibilitet får kontor-hotel og coworking til at smelte sammen

15
nov
2017
Steen Uno
Så sent som for et år siden betragtedes kontorhotellet og de ny coworking spaces endnu som to selvstændige brancher. Nu signalerer udviklingen, at de to størrelser i stigende grad vokser sammen til ét og samme overordnede markedsprodukt.
15
nov
2017
Steen Uno


         

"For blot et år siden var branchen stadig delt meget op mellem kontorhoteller på den ene side og det ny ´upcoming´ begreb coworking på den anden.

I dag er de to medspillere smeltet sammen til en fælles branche, hvor man formidler fleksible arbejdspladser enten i individuelle kontorer eller arbejdspladser i storrumskontorer sammen med andre virksomheder."

Sådan siger Jakob Dalhoff, adm. direktør hos Lokalebasen.dk A/S / MatchOffice.com, der i disse dage deltager i den største europæiske branchekonference Coworking Europe 2017 i Dublin.

Her har 422 dedikerede coworking-interessenter fra 40 lande diskuteret, hvordan den banebrydende nye kontorarbejds-form bevæger og udvikler sig lige nu og her.


Bragende vækst

"Grundet tidens fortsat større efterspørgsel på samt krav til fleksibilitet, økonomiske besparelser, godt design samt fællesskab og netværk er branchen - altså kontorhotellet og coworking-lokalet - i bragende vækst over hele verden.

Også i København og i de større danske byer åbner der snart sagt nye spændende coworking spaces hver eneste måned," siger Jakob Dalhoff.

"Mange coworking-udlejere søger i dag efter nye måder at øge værdierne, som de tilbyder deres lejere - services og tiltag, der kan skabe øget merværdi for dem, bliver fortsat mere relevante og i sidste ende uundværlige.

Det være sig ny intelligent software, øget fokus på meningsfulde forbindelser og funktionelle arbejdsområder, der kan forlænge coworking-brugerens livscyklus og dermed lejeperiode."


Anerkendt 

På Coworking Europe 2017 er også flittigt blevet diskuteret og debatteret, hvordan branchen påvirkes, nu da den er blevet langt mere anerkendt, og de store spillere har gjort deres indtog på coworking-scenen.

"Man fornemmer en stærk tro på, at de mange fordele og plusser, som coworking har at tilbyde, vil rykke ind på den traditionelle kontorudlejningsscene," siger Jakob Dalhoff.

Coworking-konferencen i Dublin afrundes fredag.
 

Coworking Europe 2017 Dublin

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo