arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

%c3%98sterport ii

Østerport II på perronen i modvind: Fremtidens kontorhus eller grundstødt Oslo-færge

28
maj
2019
Steen Uno
Det nye flerbrugerhus, prestigeprojektet Østerport II, ruller ind på perronen om kort tid - men ikke ganske uden mislyde. Flere arkitekter og kritikere rynker på næsen ad det næsten færdige kontorhus, andre betragter det som kommende mesterværk og perle.
28
maj
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Al god kunst deler vandene. Allerede før de første kontorfolk flytter ind ved perronen på Østerport Station, har det nye flerbrugerhus og prestigeprojekt Østerport II måttet bestå sin første styrkeprøve i modvind.

På forhånd var forventningerne til det ny bygningsmonument på bydelens travle trafikknudepunkt, men også historiske grundstykke - som fra 1647 til 1857 bar Københavns østre portanlæg - mange, delte samt vidt forskellige.

Det oprindelige byggeprojekt, et 24 m højt kontorhus med indbygget udsigtstorv, fandt ikke politisk gehør, fordi det forsømte at tage de behørige hensyn til de historiske naboer: Østerports 120 år gamle, fredede stationsbygning, Den Svenske Kirke og Kastellet.

Nu gør KHR Arkitekters ny udgave på Oslo Plads klar til at rulle ind på Østerport Stations metro-udvidede perroner som ´Fremtidens kontorhus og arbejdsplads´ med sin attraktive beliggenhed, sit rosarødlige facadeskær og de seks niveauer med et samlet kontorareal på 13.636 m².


Nænsomme proportioner

"Østerport får en arkitektonisk perle, der både pirrer nysgerrigheden og tager hensyn til kvarterets bevaringsværdige bebyggelser og grønne områder," annoncerede arkitekt og partner hos KHR Arkitekter, Mikkel Beedholm, da han i maj 2017 præsenterede projektet Østerport II.

"Udefra vil arkitekturen blive sanset forskelligt afhængig af vejr, synsvinkel og omgivelser, ligesom den geometriske facade skaber et bølgende forløb omkring huset, der kommer til at skabe et nyt og tilgængeligt byrum."


 KHR Arkitekters formgivning af Østerport II, ikke mindst kontorhusets facadeudtryk,
har skabt heftig debat, allerede inden de første kontorfolk begynder at flytte ind på
Oslo Plads.

 


KHR Arkitekter har fokuseret på at gøre kontorhuset lavest mulig ud mod Oslo Plads, større mod baneterrænet, så skalaen i størrelse passer til omgivelserne. Hele bygningen er moduleret i en takt, der giver både vandrette og lodrette proportioner som den klassiske by. Ud mod pladsen er bygningen trukket tilbage fra hjørnet, så Østerports fredede stationsbygning kan træde frem fra alle vinkler.

"Uanset hvor man står i byrummet, skaber facadens formgivning en stadig foranderlighed af tone, spejlinger og proportioner i samspil med den grønne forplads," beskriver det danske arkitektfirma, der står bag en lang række prisvindende projekter som Bang & Olufsens hovedsæde i Struer.


Grundstødt Oslo-færge

Den arkitektoniske formgivning af Østerport II er dog - pænt sagt - langtfra alle lige begejstrede for. Allerede før indvielsen er en heftig kritisk debat blandt arkitekter, byeksperter, politikere m.fl. i dette forår brudt løs.

Det ligner en "grundstødt Oslo-færge", "DDR-tidens parkeringshuse", "en flok Star Wars-stormtroopers klar til at indtage København" - er blot nogle af de mindre flatterende, subjektive indtryk, der senest er blevet hæftet på Østerports næsten nøglefærdige kontorhus og arbejdsplads.


 De kommende kontorfolk i Østerport II kan se frem til at arbejde på topmoderne,
lyse arealer med et eksklusivt vue over over Nordhavn, Kastellet, Marmorkirken og
ind over byen - samt med offentlig transport bogstaveligt talt lige for fødderne.

 


"Jeg kan ikke erindre et grimmere, mere kikset og fuldstændig tonedøvt byggeri i København i nyere tid end Østerport-byggeriet, der nærmest får Field´s til at fremstå som Operaen i Sydney," mener således arkitekt og tv-vært Ane Cortzen i Berlingske.

"En serie hvide badekar omvendt og oven på hinanden veksler med store sortindrammede glaspartier og danner en facade, der grangiveligt ligner broen på en serie færger – eller på lidt større afstand en række Star Wars-stormtroopers, der er klar til at indtage København," anmelder Holger Dahl, arkitekt og kommunikationschef hos Schønherr A/S, i samme avis.


Signalværdi

Han understreger dog, at han ikke er i tvivl om, at KHR kan formgive nogle virkelig behagelige kontorarealer i bygningen, og det er da højst tænkeligt, at det bliver skønt at arbejde inde i færgehuset, hvor der er den mest bedårende udsigt ned over Nordhavn, hen over Kastellet og ind over byen.

Kritik eller ej - Østerport II ligner den optimale beliggenhed for virksomheder, som er på udkig efter en ny adresse med synlighed, signalværdi og med adgang til offentlige transportmidler straks uden for døren samt p-pladser i forbindelse med kontorhuset.


 

 

Østerport II har den perfekte beliggenhed for virksomheder, der er på udkig efter
eksklusive kontorfaciliteter med
synlighed, signalværdi og offentlig transport straks
ude
n for døren.

 


Fremtidens kontorhus på Østerport Station rummer arbejdsstationer til 830 medarbejdere, der får adgang til de strømlinede arealer via husets eksklusive lounge- og conciergeområde Work Lobby, designet af Rasmus Larsson, og som desuden synes oplagt til større møder, receptioner, konferencer og events.

Den ny metro-udvidelse Cityringen forventes lettere forsinket åbnet på den anden side af sommerferien, og de første virksomheder kan ifølge planen flytte ind i Østerport II umiddelbart i forbindelse hermed.  ●

 

                       

Læs mere her:
Lokalebasen.dk: De bedste rammer giver de bedste medarbejdere
Osterport2.dk: Topmoderne kontorhus ved siden af Østerport Station
Berlingske.dk: Ligner en flok stormtroopers klar til at indtage København

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.