Pakhus-perle og kontordomicil med eksklusiv spirit, stil og charme

Pakhus-perle og kontordomicil med eksklusiv spirit, stil og charme

08
maj
2023
Steen Uno
Opført i 1807 i tiden omkring englændernes bombardement af København fremstår det smukke pakhus i Toldbodgade i dag som et af Frederiksstadens mest spektakulære kontorlejemål, netop nu ledigt som nyt domicil for den kræsne virksomhed.
08
maj
2023
Steen Uno


 

 

 


Pakhuset stod netop færdigopført i de måneder omkring september 1807, da englænderne i fire døgn lod bomber fyge ind over København for herefter at sejle bort med hele den danske krigs- og handelsflåde.

Det nye beboelses- og handelshus i Frederiksstaden undslap dengang mirakuløst de voldsomme bombardementer og fremstår i dag, her 216 år senere, smukkere og mere indbydende end nogensinde.

"For første gang i mange år er det nu muligt at leje dette spektakulære og attraktive pakhus i sin helhed som eksklusivt virksomhedsdomicil med moderne kontormiljøer og faciliteter til 125-30 kræsne medarbejdere.   

Ejendommen bliver ledig, fordi nuværende lejer er vokset ud af sine rammer som følge af stor forretningssucces," siger Klaus Hougaard Christensen, partner hos CPH Erhverv, som formidler udlejningen af det fire etager og 2.161 m² store vakante kontorhus i Toldbodgade.

I hjertet af hjertet 

Med blot 75 meter fra Nyhavn og Sankt Annæ Plads samt et par hundrede meter til såvel Kgs. Nytorv som Amalienborg er det solidt murstensopførte pakhus-lejemål beliggende præcis i hjertet af City-hjertet. 

Kontorarealerne fordeler sig på forhus og baghus forbundet på de nederste etager af en mellembygbning og er noget nær som skræddersyede til moderne fleksibel storrums- og aktivitetsbaseret, atmosfærefyldt indretning.

 Pakhuset i Toldbodgade stod færdigbygget i de måneder omkring september 1807,
da englænderne bombede København, men overlevede mirakuløst bomberegnen
og fremstår i dag smukkere og mere indbydende end nogensinde. 

 


"Med husets oprindelige bærende konstruktion af kraftige dragere, kopbånd og fritlagte bjælker bevaret samt særdeles flotte trægulve fornemmer man på alle etager strejf af den gamle oprindelige pakhusstemning.

Fremtidige lejer vil have ganske nemt ved at indrette denne fantastisk charmerende, historiske ejendom nøjagtig til sine arbejdsmæssige formål," tilføjer Klaus Hougaard Christensen. 


Fantastiske rammer

Som ung startup lejede et lille team på ni ansatte af det, der i dag har etableret sig som den digitale sportsmedie-gruppe Better Collective A/S, sig i 2009 ind på sine første 300 m² i pakhuset.

I takt med sin internationale succes satte den danske virksomhed - med nu 20 kontorer globalt, +1.000 ansatte og som i 2022 omsatte for to mia. kr. - sig på stadig mere af Toldbodgade 12 for til sidst at have tillejet hele kontorhuset.


 "Med sin helt uovertrufne spirit, charme og beliggenhed ligner pakhuset en gave til
enhver mellemstor virksomhed i den kreative branche, men også til mange andre,"
siger Klaus Hougaard Christensen, CPH Erhverv.
          

 

 
"Med 138 medarbejdere har vi nu bogstavelig talt vokset os ud af dette fantastiske hus, hvor vi i alle årene har trivedes og udviklet os så utrolig godt," siger Amalie Juel Maglehøj, PR-specialist hos Better Collective A/S.

"Vi har her i Toldbodgade haft de helt perfekte rammer til at ekspandere som team, visionær vækstvirksomhed og brand. I de mange små snørklede gange og åbne kontorlokaler har vi mestret at skabe et familiært fællesskab med plads til at være kreativ og arbejde på tværs af vores teams. 

Heldigvis flytter vi ikke så langt bort, idet vi fortsætter vores vækstrejse i dette attraktive kvarter lige henne hen rundt om hjørnet - i et nyt smukt domicil på Sankt Annæ Plads, hvor vi får udsigt over havnen til Operahuset."

Veritabel gave

I historisk lys har pakhuset på den prominente adresse tidligere været domicil for et rederi, københavnsk marketingbase for LEGO, tegnestue for den kendte danske arkitekt Poul Kjærgaard - og endnu tidligere tjent som papirlager, lagerhus for en kurve- og bambus-importør, en korkimportør m.v..  

Til langt op i 1800-tallet var Frederiksstaden den københavnske elites mest fashionable kvarter, og langs Toldbodgades havneside tronede driftige pakhuse som Vestindisk Pakhus, Det Blå Pakhus, Det Gule Pakhus og Korntørringsmagasinet, i dag Copenhagen Admiral Hotel.


 "Vi har i Toldbodgade haft helt perfekte rammer til udvikle os som team og visionær
vækstvirksomhed," siger Amalie Juel Maglehøj,
 PR-specialist hos Better Collective,
som nu har vokset sig ud af pakhusets rammer. 

 

 

"Pakhuset ligner en veritabel gave til enhver mellemstor virksomhed i den kreative branche, men med sin uovertrufne spirit, charme og beliggenhed taler det med sikkerhed til mange flere og andre," siger Klaus Hougaard Christensen.

"Kontorejendommen tilbyder en meget fin generel anvendelighed, stor fleksibilitet og vil med få enkle tilpasninger i vid udstrækning opfylde den moderne virksomheds behov - også hvad angår branding, hybride workflows med videre."

Pakhuset i Toldbodgade har nem adgang til offentlig transport, fem-syv minutters gang til buslinjer og metrostationerne Kongens Nytorv og Marmorkirken, mens bilen kan sættes i parkeringshuset på Sankt Annæ Plads 200 m borte.  ●

 


Læs mere:
Cpherhverv.dk: Kontordomicil med fritlagte bjælker og hyggelig brostensbelagt gård
Lokalebasen.dk: Markant og eksponeret pakhus mellem Nyhavn og Sankt Annæ Plads
Da.wikipediaorg: Frederiksstaden det mest fashionable kvarter for Københavns elite
Trap.lex.dk: Toldbodgade 12, København - bygningshistorie

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo