arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Dit hemmekontor 1

Pas på - du kan blive stresset af at arbejde for meget hjemmefra

22
nov
2019
Steen Uno
Flere og flere kontorfolk ønsker at arbejde hjemmefra en eller flere dage om ugen - og fortsat flere arbejdsgivere samt digitaliseringen giver de ansatte den mulighed. Men har du den rette psyke og disciplin til at arbejde effektivt derhjemme?
22
nov
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Stadig flere arbejdsgivere tilbyder i varierende omfang deres medarbejdere frihed og fleksibilitet til at løse i alt fald dele af deres ugentlige arbejdspensum hjemmefra.

På verdensplan skønnes op imod 70 procent af alle kontoransatte i dag at have mulighed for at arbejde uden for kontoret, herunder hjemmefra, mindst én gang om ugen - 50 procent af dem endda helt op til det halve af arbejdstiden, viser aktuelle undersøgelser.   

Men kontorarbejdet hjemmefra er ikke nødvendigvis kun et bekvemt frynsegode - det rummer også sine skygge- og bagsider, viser en ny engelsk undersøgelse.

Her svarede halvdelen af de 2.400 delvis hjemmearbejdende kontorfolk, at de savner kontorarbejdspladsens faste rutiner. 28 procent føler nedtrykt- og ensomhed, fordi de savner deres daglige arbejdskolleger.


Mangler interaktion

Ifølge undersøgelsen fra offices.co.uk nages 69 procent af følelsen af måske at gå glip af arbejdspladsens muligheder, når de arbejder hjemme, mens 83 procent kan føle sig stresset over samtidig at skulle tage hånd om huslige opgaver, når arbejder fra privaten.   

"Det kan godt være rimelig anstrengende at passe mit marketingjob fra hjemmekontoret, holde telefonmøder og den slags, hvis en af mine to drenge for eksempel samtidig ligger syg herhjemme," rapporterer en af undersøgelsens respondenter.  


 Ifølge den britiske undersøgelse savner hver anden af de delvis hjemmearbejdende
kontorfolk de faste daglige rutiner på deres arbejdsplads.                        Fotos: iStock

 


Også fra adskillige andre sider advares mod at tro, at friheden til at arbejde hjemmefra fortrinsvis er et medarbejdergode bevilget af din flinke og forstående arbejdsgiver.  

Eksperter kalder ligefrem dine fleksible arbejdstimer derhjemme for en potentielt skadelig tendens for den moderne arbejdsplads og nævner risikoen for at føle ensomhed og vigende engagement hos hjemmearbejdende som følge af manglende social interaktion.


Psykisk belastning

"Arbejder man meget hjemmefra, støder man hyppigere ind i problemer som træthed, koncentrations- og søvnbesvær sammenlignet med arbejdskollegerne i firmaets kontormiljø," siger adm. direktør i det tyske forskningsinstitut WIdO, Helmut Schröder.

Instituttet har netop offentliggjort en forskeranalyse, der - baseret på 2.000 fuldtidsbeskæftigede mellem 16 og 65 år - fokuserer på også ulemperne, herunder den psykisk større belastning, ved at arbejde meget hjemmefra.


 Stressen kan blandt andet opstå ved, at hver tredje, der arbejder på hjemmefra, ofte
sidder på hjemmekontoret også om aftenen og i weekenden.

 


"Stressen opstår blandt andet ved, at hver tredje, der arbejder på hjemmefra, ganske ofte også sidder på hjemmekontoret om aftenen og i weekenden. Desuden ligger det uudtalt i luften, at man også står til rådighed uden for den normale kontortid, når man arbejder hjemme.

På hjemmekontoret flyder grænsen mellem job og privatliv stille og hurtigt ud. Derved risikerer man, at arbejdsdagens nødvendige pauser og de efterfølgende genopladningsfaser også svinder ind," påpeger Helmut Schröder.

"Vores analyse viser, at de ansatte, der arbejder ofte hjemmefra, ligger procentvis klart over deres kolleger på kontoret, når det på klagebarometret drejer sig om træthed og udmattelse, frustrationer og vrede samt nervøsitet og irritabilitet." 


Færre sygedage

Hjemmekontorets umiddelbart højere stress-niveau udmønter sig dog ikke i noget højere sygefravær. De ansatte på hjemmekontoret rapporterede i gennemsnit 7,7 årlige sygedage, kollegerne på kontoret 11,9 fraværsdage. Hjemmearbejdende føler, at de har nemmere ved at indhente og udligne den forsømte tid. 

Alt i alt, fastslår den tyske undersøgelse dog, er der dog for langt de fleste kontoransattes vedkommende klare fordele ved at have mulighed for at arbejde hjemmefra: Større koncentration, bedre effektivitet og gennemgående højere jobtilfredshed.  ● 

 

 

Læs mere her:
Verywellmind.com: How to handle the stress of working from home
Facilitatemagazine.com: Working from home can impair your mental health
Aok-bv.de: Höhere Arbeitszufriedenheit, aber stärkere psychische Belastungen
Nbcnews.com: Here's how to stay productive and connected when you work from home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.