Kunstig intelligens og hollistisk indretning opgraderer dit kontormiljø

Kunstig intelligens og hollistisk indretning opgraderer dit kontormiljø

03
jul
2024
Steen Uno
Oven på Corona-kapitlet kæmper et endnu skrøbeligt globalt kontorudlejningsmarked hårdt for at fastholde sine lejere og tiltrække nye ved at opgradere eller nydesigne outdatede ejendoms-porteføljer og lokaler.
03
jul
2024
Steen Uno


 


Kunstig intelligent innovation, nye hollistiske tilgange til design og indretning samt akut gennemgribende opgraderinger af i dag hurtigt forældede kontorlokaler og arealer. 

Midt i tomgangskrisen fokuserer den internationale kontorudlejnings-branche netop nu intenst på at holde fast i lejerne ved at opdatere sine udlejningsarealer med lækre designløsninger, nyeste AI-teknologier, wellness, bæredygtighed samt andre banebrydende faciliteter.  

Til den ny MatchOffice Industry Survey 2024 rapporterer syv ud af 10 af de interviewede europæiske kontorudbydere, at AI i dag har indflydelse på den daglige forretningsdrift - 23% af dem i betragtelig grad, 10% endog i væsentligt omfang.

Tilsvarende undersøgelser bekræfter, hvordan globale kontorudlejere netop nu lægger kræfter i at opkvalificere deres ejendomme, investere i ny teknologi, kunstig intelligens, opgradere fællesarealer, wellness, kantine-faciliteter m.v..


Hollistisk tilgang

"Det fleksible kontorfællesskab har lige nu og her stram fokus på holistiske arbejdsmiljøer med highend-kontorrum og investeringer i teknologisk innovation og opgradering.

Optimering af pladsudnyttelse samt medarbejderoplevelse er de centrale nøgleord netop nu. Først som sidst kæmper udlejerne på alle fronter for at bevare deres aktuelle lejere," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice. 


 Globale kontorudlejere lægger netop nu store kræfter i at opkvalificere ejendomme,
investere i ny teknologi, kunstig intelligens, opgradere fællesarealer, wellness etc.
                                                                       Fotos: AI-genereret af copilot.microsoft.com

 


"Markedet viser markant efterspørgsel på topmoderne, fleksibelt indrettede kontormiljøer med førsteklasses-faciliteter og den helt rigtige beliggenhed. 

Virksomheds-lejerne prioriterer miljøvenligt design og integreret brugercentreret teknologi som touchless-systemer, AI-drevne mødelokaler og lignende innovative tiltag," tilføjer Jakob Dalhoff.


Spirende optimisme

Den ny MatchOffice Industry Survey 2024, baseret på aktuel respons fra 1.472 kontorudlejere og udbydere i 58 lande, viser overordnet stabilisering og konsolidering af såvel kontorbelægning som lejeniveau i forhold til 2023.

To tredjedele de responderende europæiske udbydere af fleksible kontorlejemål forventer atkunne opretholde samme initiale kontraktlængde, mens hver fjerde operatør satser på at kunne øge lejeperioderne i 2024.


 I årets andet halvår forventer næsten hver anden (48,3%) af de europæiske kontor-
udbydere højere belægning - en lille stigning i forhold til sidste år.
                                                                                                            MatchOffice Graphics

 

 

Halvdelen af MatchOffice-undersøgelsens europæiske respondenter forudser, at de i løbet af 2024 vil se sig i stand til at løfte deres lejepriser og dermed bidrage til markedsdynamikken.

I det tomgangs-hærgede USA spirer optimismen ikke desto mindre blandt de nordamerikanske udbydere: Hele 52,8% af dem ser positivt på deres nære fremtid (mod kun 34,6% sidste år), mens 29,4% (mod 22,2%) ser endog entusiastisk på markedsudsigterne.  


Den ny aktør

MatchOffice Industry Survey 2024 understreger, hvorledes de globale kontorudlejere og øvrige udlejnings-operatører netop nu implementerer nye innovative AI-løsninger og gøre den kunstige intelligens til sikker fremtidig branceaktør.

Udlejer-undersøgelsen indikerer, at AI-implementeringen og indflydelsen udlejningsbranchens daglige forretningsdrift og kontor-workflow endnu varierer mærkbart fra land til land og kontinent til kontinent. 

På europæisk plan melder 23% af de interviewede udlejere om betydelig og 10% om omfattende AI-impact på deres forretningsdrift. I USA bruger 34% af udlejerne nu kunstig intelligens i betydelig, 29% i omfattende grad, mens hele 49% af de asiatiske udlejningsaktører i dag betjener sig af AI-værktøjer i betydeligt, 36% i meget stort omfang.


 "Allerede nu har AI indflydelse på indretning og konstruktion af erhvervsejendomme,
på data-analysering af bygnings-design, materialer samt energiforbrug med videre,"
siger CEO hos MatchOffice, Jakob Dalhoff.

 

"Allerede i dag har AI indflydelse på indretning og konstruktion af erhvervsejendomme, på data-analysering af bygnings-design, materialer og energiforbrug med øje for optimering af bygnings-ydeevne, reducering af CO2-fodaftryk m.v.

Udlejerne tilkendegiver, at de styrer mod en fremtid, hvor kunstig intelligens bistår dem med at træffe bedre portefølje-beslutninger, identificere og lokalisere besparelser, effektivitet og markedsdata," kommenterer Jakob Dalhoff.  ● 

 

 

Læs hele MatchOffice Industry Survey 2024

 


Læs også:
MatchOffice Industry Survey 2023
MatchOffice Industry Survey 2022
MatchOffice Industry Survey 2021

MatchOffice Industry Survey 2020
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Survey Report 2016

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo