arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Solcelle 2 reduced

Rentabilitet ved solcelleanlæg på erhvervsejendomme

11
feb
2013
Steen Uno
Projektchef i Alectia Ole Lund Andersen vurderer den gunstige rentabilitet af solcelleanlæg ifølge de nye regler. Video og slides er tilgængelige i artiklen.
11
feb
2013
Steen Uno

 

Hvornår og hvordan kan solcelleanlæg betale sig

 

Af Steen Uno

Investeringer i mindre som større og meget store solcelleanlæg kan blive ekstra in-teressant for adskillige virksomheder, fordi forventede prisstigninger vil gøre bespa-relserne ved brug af solceller betragtelig større.

 

Hvornår kan et solcelleanlæg bedst betale sig og hvordan? Spørgsmålet trænger sig igen på for adskil-lige virksomhedsejere i lyset af de varslede fremtidige prisstigninger på de senere års så populære mulighed for grøn energioptimering.

“Nu som før vil virksomheder, som investerer i solcelleanlæg, helt klart være sikret en indtjening, så længe produktionen af el ligger inden for ejendommens forbrug. Vores undersøgelse her på ALECTIA af udvalgte  erhvervsbygninger viser, at solcelleanlæg kan give et afkast på typisk 9-10 procent,” siger projektchef Ole Lund Andersen.

Selv har ALECTIA som en af Danmarks førende rådgivningsvirksomheder i samarbejde med SEB Pension og energiselskabet Greengo Energy installeret Nordens næststørste solcelleanlæg på sit domicil i Teknikerbyen i Virum. Et anlæg, der producerer 185.000 kWh årligt svarende til omkring 60 husstandes årlige gennemsnitsforbrug.

”Vi finder det utrolig spændende at være pioner på solcelleområdet i Skandinavien. Vores løsning er også økonomisk bæredygtig, da GreenGo Energy sikrer produktionen og driften under garanti.

Desuden er vi jo med til at vise vej for overgangen til vedvarende energikilder uden politikernes medvirken. Vi føler os overbevist om, at vi med anlægget øger Teknikerbyens værdi og gør vores og SEB Pensions nyrenoverede lejemål endnu mere attraktivt,” siger Ole Lund Andersen.

Faxe endnu grønnere

Solceller har en meget lang levetid, og de bedste anlæg er således i stand til at producere strøm i op til 40-50 år.

Med en typisk tilbagebetalingstid på blot 8-12 år afhængig af finansieringsform og anlæg, vil virksom-heder på den lange bane kunne tjene virkelig mange penge på at investere i solcelleanlæg.

Når alle omkostningerne er tilbagebetalt, går elregningen jo nemlig i nul. Herefter vil den overskydende el, der ledes ud på el-nettet, blive en ren kontant indtægtskilde for ejeren.

Herudover er solceller den absolut reneste og mest miljøvenlige energikilde, der findes i dag. Ved at inve-stere i samt anvende solcelleanlæg bidrager den enkelte konkrete danske virksomhed aktivt til et renere miljø i Danmark.

Senest har Faxe Kommune i foråret 2013 – med ALECTIA som rådgiver – investeret i fem solcelleanlæg på i alt 2000 m², der skal bidrage til at positionere Faxe Kommune som en af landets førende kommuner inden for grøn energi.

Solcelleanlægget omfatter desuden jordvarmeanlæg, isolering, renovering af ventilationsanlæg samt nye belysnings- og varmeanlæg.

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.