Rum til nye kreative virksomheder i Valbys historiske Kapselfabrik

Rum til nye kreative virksomheder i Valbys historiske Kapselfabrik

03
apr
2024
Steen Uno
Med byens nye kollektive trafikknudepunkt København Syd om hjørnet fører snart sagt alle veje til Valby og bydelens historiske Kapselfabrik, der netop nu har en åbning for et par af sine uhyre eftertragtede kontorlejemål.
03
apr
2024
Steen Uno

 

 

 

 

 

Fra 1929 og helt op til 90´erne rungede de store rå fabrikshaller på Carl Jacobsens Vej døgnet rundt af tung maskinlarm og produktion fra de op mod 500 arbejdere.

Blandt meget andet producerede Dansk Pressefabrik - i folkemunde Kapselfabrikken - som en af de førende i Danmark tonsvis af metalkapsler til datidens øl, sodavand og mælkeflasker.

I 2010 genopstod Valbys rustikke "maskinrum" som restaureret kontorhus med respekt for de historiske karakteristika og gav plads til ny æra med kreative arbejdsmiljøer og showrooms, der ikke mindst tiltrak mange innovative virksomheder.

I dag nyder Kapselfabrikken i det gamle industrikvarter godt af nærheden til København Syd, det ny krydsfelt for S-tog, regional-, fjern-, øresundstog, metro, letbane og busser i hovedstadsområdet. Det gamle Grønttorvs åbning på den anden side af Gl. Køge Landevej skaber desuden masser af nyt liv til nærområdet.    


Inspirerende miljø

”Kapselfabrikken er ideel for virksomheder, der værdsætter kant og karakter. Her er plads til både iværksættere og større virksomheder med lejemål i varierende størrelser.

Gennem årtier har den gamle fabrik tiltrukket mange spændende virksomheder i særdeleshed i den kreative branche - Bjarke Ingels Group, foto- og filmproduktion, atelier, design, IT, gallerier m.v.," siger Lotte Schultz, letting manager hos Woods Office, som formidler udlejningen af de ca. 1.200 ledige kontorkvm. på Carl Jacobsens Vej.

 Kapselfabrikken nyder i dag anseelse, ry og prestige som det nu totaltransformerede
Valby-fabrikskvarters mest attraktive og efterspurgte kontorhus og fællesskab. 
                                                                                                                  Fotos: Woods Office

 


"Lige nu har vi tre ledige lejemål, hvoraf det største på 845 m² frembyder en yderst spektakulær indretning og plads til omkring 80 medarbejdere, oplagt til kontor og kombineret showroom.

Lejemålets store lyse rum fordeler sig over to plan og er forbundet via en flot spindeltrappe. Derudover er der mulighed for reception, loungeområder, mødelokaler, et åbent kontormiljø med arbejdspladser, mødelokaler og fælles terrasse," siger Lotte Schultz.


BIG boost

Kapselfabrikken fik i 2012 et prestigemæssigt boost, da BIG-arkitekterne flyttede sine da 140 medarbejdere ind i en af ejendommens store centrale, gamle produktionshaller.

BIG er i mellemtiden rykket til Nordhavn, men Kapselfabrikken summer videre med masser af kreativ atmosfære og liv fra de godt 100 virksomheder.

 ”Kapselfabrikken er ideel for virksomheder, som værdsætter kant og karakter. Her er
plads til iværksættere samt større virksomheder med lejemål i varierende størrelser,"
siger Lotte Schultz, letting manager hos Woods Office.

 


"Ejendommens industrielle historie skinner igennem i lejemålets store sortsprossede New Yorker-vinduer samt i de hvide epoxygulve, som efterlader en rigtig fed kontrast.

Overalt i Kapselfabrikken trives et dejligt afslappet arbejdsmiljø med højt til loftet og med mange fantastiske lysindfald," fremhæver Lotte Schultz.


København Syd

Med M4 metrolinjens indvielse i efteråret forvandler den tidligere Ny Ellebjerg station sig til nu Danmarks tredjestørste station for pendlere fra alle steder i landet.

København Syd fuldender det seneste årtis gennemgribende byudvikling af området omkring Kapselfabrikken, hvor nye boligbyggerier har forvandlet det tidligere noget nedslidte industrikvarter til et moderne levende byrum.


 Med den nye M4 metrolinje bliver Københavns Syd landets tredjestørste station og
fuldender sidste årtis gennemgribende byudvikling af Valbys gamle industrikvarter
omkring Kapselfabrikken på Carl Jacobsens Vej. 
  


 

Til hvert af de ledige kontorlejemål kan Woods Office præsentere en række indbydende funktionelle indretningsforslag, som giver kommende lejere optimalt udbytte af de kreative rum og miljøer.  

De vakante lejemål har alle adgang til fælles terrasse og til eget eller fælles tekøkken. Desuden arbejdes der netop nu på at etablere en fælles kantine for alle Kapselfabrikkens lejere og virksomheder.  ●

 

 


                                         

 

 

 

Læs mere her:
Woods-office.com: Kontormiljøer i velbevaret og historisk Valby-ejendom
Lokalebasen.dk: New Yorker-updatede kontorer i Valbys gamle maskinrum
Magasinet NINEtoFIVE: Kapselsfabrikkens revival
Kbhsydby.dk: Ny bydel på vej i Valby   

 

 

 

 

 

 Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo