Ryk frem til Rådhuspladsen - og få kontor i jubilerende ikon-ejendom

Ryk frem til Rådhuspladsen - og få kontor i jubilerende ikon-ejendom

25
jan
2022
Steen Uno
I 150 år har dansk industri tronet i sine prangende rammer på Rådhuspladsens kendte hjørne. Nu kan også din virksomhed få domicil i det prestigefyldte, eftertragtede kontorhus, som her i 2022 kan fejre rundt jubilæum.
25
jan
2022
Steen Uno


 

 

 

 
Siden 1872 har Danmarks største erhvervsorganisation - oprindelig Industriforeningen, siden Industrirådet og fra 1992 Dansk Industri - haft hovedsæde på Rådhuspladsens kendte, prestigefyldte hjørne.

Industriforeningen opførte i 1872 en flot udstillingsbygning i italiensk renæssancestil på hjørnet af Vesterbros Passage, nu Vesterbrogade, og det gamle Halmtorvet, som 20 år senere lagde grund til Nyrops rådhus.

Udstillingsbygningen blev få år efter hovedsæde for Industriforeningen og kom op gennem årtierne til at huse populære restauranter som Frascati, Nimb og Wivel samt fra 1938 biografen Palladium.  

Den efterhånden bedagede bygning stod i 1977 til nedrivning. Det ny Industriens Hus måtte dog allerede i 2011 gennemgå en omfattende ombygning, der tilføjede to etager og en glasfacade med spektakulært skiftende lysflow.


Lys og oplevelse 

"Vi har bestræbt os på at skabe en så let og æstetisk konstruktion som muligt. Glasfacaden er transparent og åbner sig mod livet på Rådhuspladsen, og omvendt kan folk på Rådhuspladsen følge med i livet i DI.

Dansk Industri har med en placering på landets største og mest kendte plads en særlig forpligtelse over for byen. Vi giver så at sige noget tilbage til byen," forklarede DI kommunikationsdirektør Marion Hannerup ved indvielsen.


 Glasfacaden er transparent og åbner sig mod livet ude på Rådhuspladsen. Omvendt
er folk på Rådhuspladsen i stand til at følge med i livet i Industriens Hus.
  


 

Glasfacaden er konstrueret med 1.331 stykker glas à fem kvadratmeter. De 80.000 dioder i de 3,9 km LED-paneler sætter lys, liv og bevægelse på Industriens Hus.  

De mange LED-dioder skaber en dynamisk facade, der forandrer sig i løbet af dagen, så de daglige forbipasserende på det kendte hjørne mødes med forskellige oplevelser alt efter, hvornår på døgnet og året de iagttager bygningen.   


Kontorbyggerier

Bykernen omkring Industriens Hus har gennem det seneste årti været under stor forandring og fornyelse, der har fostret og fortsat fostrer en række nye markante kontorbyggerier og ejendomme.  

På Scala-hjørnet vis-a-vis Tivolis hovedindgang indviedes i 2017 arkitekten Lene Tranbergs runde iøjnefaldende kobber-kontortårne Axel Towers, hvor bl.a. en af Danmarks største advokatvirksomheder Gorrissen Federspiel residerer.

 Industriens Hus kan i år fejre 150 års jubilæum på sin uhyre eksklusive adresse, hvor
forløberen for DI, Industriforeningen, tilbage i 1872 opførte sit allerførste domicil.
     


 

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har ligeledes tegnet Danske Banks nye hovedkontor på den tidligere posthusgrund bag Hovedbanegården, hvor 238.500 m² nye kontorbygninger, lejligheder, hoteller og parkeringskældre fra 2027 vil udgøre den ny citybydel Postbyen.

Og aktuelt overvejer Københavns Kommune at overdække banegraven ved Vesterport Station og danne byggegrund for 80.000 etagemeter kontorer, hoteller, biografcenter og udsigtsboliger i bl.a. fire højhus-tårne i op til 100 meters højde.  


Ledigt lejemål

Netop nu formidler mæglerfirmaet Nordicals udlejningen af et attraktivt lejemål på fjerde sal i Industriens Hus, hvor de 631 m² rummer et åbent storrumskontor og enkelte mindre kontorlokaler i varierende størrelser.

Fra kontorarealet har medarbejdere en fantastisk udsigt, der strækker sig ned ad Vesterbrogade mod Axel Towers på den ene side og ud over Tivoli og Atriumgården på den anden.


 Et kontor i Industriens Hus på Rådhuspladsen giver naboskab til mange spændende
og inspirerende virksomheder, som danner grundlag for det danske erhvervsliv.           


 

Kontorlejemålet, der er indrettet med eksklusive state of the art-materialer, tilbyder sublim service og meget høj kvalitet, som understreger ejendommens eksklusivitet.

Et kontor i Industriens Hus giver naboskab til en række spændende virksomheder, der danner grundlag for det danske erhvervsliv, og som dermed giver adgang til et enestående værdiskabende netværk.  ● 

 

 


Læs mere her:
Lokalebasen.dk: Indflytningsklart lejemål i Dansk Industris ikoniske ejendom

Nordicals.dk: Eksklusivt kontor i ikonisk ejendom med Rådhuspladsen som genbo
Ing.dk: 80.000 dioder i 3,9 km LED-paneler sætter lys på Industriens Hus
Danskindustri.dk: Fra accisebod til Industriens Hus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo