Sådan bliver dit kontorjob og workflow 2022 - trends i det ny år

Sådan bliver dit kontorjob og workflow 2022 - trends i det ny år

11
jan
2022
Steen Uno
På snart tredje år fastholder pandemien sit greb om det globale arbejdsliv. 2022 bliver året, hvor virksomheder og medarbejdere skal få de nye hybride workflows og fleksible individuelle måder at arbejde på til at fungere for fremtiden efter corona.
11
jan
2022
Steen Uno


 

 

 

 
Digitalt arbejde hjemmefra og uden for kontoret eller hybride arbejdsløsninger er definitivt den ny standard for de fleste virksomheder - arbejde i virksomhedens fysiske kontormiljø alene vil komme til at høre til undtagelsen. 

Kontoret bliver i stedet et socialt samlingssted - en hub, hvor man mødes til præsentationer, idéudvikling, introduktion af nye projekter, teambuilding og begivenheder, hvor firma og medarbejdere har brug for at kommunikere face-to-face.

De færre medarbejdere fysisk tilstede på kontoret vil mindske virksomhedernes behov for kontorplads og i fortsættelsen føre til reducerede kontorarealer og mindre lejemål.

Verdens største erhvervsmægler CBRE anslår i en ny undersøgelse, at 63% af store virksomheder allerede har ombygget eller er ved at tilpasse deres kontorer de nye workflows, 80% er i færd med eller overvejer at øge antallet af aktivitets-baserede arbejdsstationer, mens 80% opgraderer deres samarbejdsrum.


Valg og kontrol

"I år vil pandemien i høj grad stadig være nærværende for mange af os. Vi må dog rimeligvis sige, at vi har lært at tilpasse os nye adfærdsmønstre og forventninger, mens vi udfører vores arbejde.

Forandringen i 2022 vil være, at kontorfolk i vidt omfang vil have det frie valg frem for at blive tvunget til at tilpasse sig den model, som deres virksomhed i to år har valgt af nødvendighed," siger den engelske fremtidsforsker Bernard Marr.

63% af store virksomheder har ombygget eller er ved at tilpasse deres kontorer til
de nye workflows, 80% øger eller overvejer at øge antallet af aktivitets-baserede
arbejdsstationer, mens 80% opgraderer deres samarbejdsrum.           Fotos: iStock

 


Med ansattes frihed til selv at vælge arbejdsstation øges også arbejdsgiveres behov for kontrol af de hybridarbejdendes adfærd og effektivitet via teknologi og digitale platforme som Aware, Slack, Business Microscope og andre. 

"På godt og ondt ser det ud til, at den slags teknologi kommer til at spille en stadig større rolle på kontorarbejdspladser i 2022. En anden spirende trend er, at arbejdsgivere nu er ved at forstå betydningen af medarbejdersundhed og velvære, herunder mental sundhed, i deres personalestrategier.

I 2022 bliver en af deres helt store udfordringer at fortsætte disse bestræbelser uden at blive alt for påtrængende eller indgribende i den enkelte medarbejders privatliv og personlige sfære," forudser Bernard Marr.


AI-boom

Det globale AI-marked forventer i 2022 at opleve et veritabelt boom i anvendelsen af kunstig intelligens-drevet software inden for vidensstyring, virtuelle assistenter, autonome køretøjer, digitale arbejdspladser og crowdsourced data.

Ifølge World Economic Forum ventes kunstig intelligens og automatisering at skabe 97 millioner nye job frem til 2025, men allerede nu vil mange medarbejdere opleve, hvordan deres opgaver og roller optimeres med AI-teknologi.

 Virksomheders brug af kunstig intelligens-drevet software forventes her i 2022 at få
et veritabelt boom og gennembrud. AI og automatisering spås at skabe 97 mio. nye
job i tiden frem til 2025.
 

 


I fortsættelsen vil kunstig intelligens stadig især tjene til at automatisere rutinemæssige processer, så ansatte i stedet kan koncentrere sig om higher-value work, der fordrer kreativitet, fantasi, strategi eller følelsesmæssig intelligens.

Det være sig advokater, der kan bruge tidsbesparende teknologi til at afsøge historik og præcedens i tidligere retssager, eller marketingfolk, som qua et stadigt voksende udvalg af softwares kan hjælpe dem med at målrette kampagner eller segmentere målgrupper.  


Mental sundhed

Efter snart to års corona-dekreteret hjemmearbejde og virksomheders talrige succeshistorier om øget arbejdsdiscilplin og effektivitet viser undersøgelser dog også, at den mentale trivsel og sundhed hos remote-arbejdende ansatte har lidt store ofre.

I takt med at nye workflows begynder at fungere, vil arbejdspladserne i 2022 blive nødt til at fokusere skarpere på deres mentale sundhed og definere, hvordan de bedst kan håndtere medarbejderes øgede problemer med trivsel og velvære på distancen. 


 Virksomhederne vil i 2022 blive nødt til at fokusere skarpere på de hybridarbejdende
ansattes mentale sundhed og definere, hvordan de bedst kan håndtere deres øgede
problemer med trivsel og velvære på distancen.

 


"Arbejdsdagens fysiske signaler, ansigtsudtryk og smalltalk går tabt i det hybride arbejdsmiljø. Derfor bør arbejdsgivere og ledere forstå, hvor vigtigt det er at finde alternative måder at forbinde deres teams på," siger Josh Little, som står bag den populære video message-app Volley.  

"Her på den anden side af pandemien er det vigtigere end nogensinde at skabe firmakulturer, der accepterer sårbarhed, og hvor det også for de remote-arbejdende er helt okay at tale om følelser og personlige stressfaktorer. 

Virksomheder bør fremover have hyppige check-in på deres hybridarbejdende ansattes dagligdag, stress og generelle velbefindende og eksempelvis give dem frihed til terapiaftaler og mentale sundhedsdage."  ●
 


Læs mere her:
Estatemedia.dk/blog: 5 trends tegner fremtidens kontor
Fastcompany.com: This is what the office will look like in 2022
Forbes.com: 16 key trends that will drive small business in 2022
Forbes.com: Future of work - the 5 biggest workplace trends in 2022


 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo