arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Open uri20140829 1 1me6h7i reduced

Sådan prioriterer og vælger virksomhederne kontorer og lejemål i 2013:

13
sep
2013
Steen Uno
Pris og omkostninger er stadig de vigtigste parametre, når den danske virksomhed 2013 prioriterer og vælger kontorIejemål, viser ny rapport fra en af verdens største erhvervsmæglerkæder, Colliers.
13
sep
2013
Steen Uno

 

Ud over pris og omkostninger tæller medarbejdernes trivsel og daglige arbejdsmiljø samt den rigtige beliggenhed højest, når virksomheder prioriterer deres erhvervslejemål. Her et kommende interiør fra NCCs nye "kontorsiloer" i Nordhavn.

 

 

 

Pris, indretning og
bekvem beliggenhed
 

 

 

 

Pris og omkostninger er og bliver stadig de vigtigste parametre, når den danske virksomhed 2013 prioriterer og vælger kontorIejemål. Det dokumenterer og understreger en aktuel undersøgelse fra en af verdens største erhvervsmæglerkæder, Colliers.  

 
Den ny rapport fra Colliers International har spurgt et udvalg af europæiske virksomheder, hvad de hver især lægger vægt på og prioriterer, når de vælger kontorlokaler og indgår lejemål.
 
Sammenlignet med en tilsvarende rundspørge i 2012 holder europæiske erhvervslejere fortsat skarpt fokus på prisen og fastslår, at omkostningerne så afgjort har deres højeste prioritet, når de vælger lejemål.
 
Næst efter pris prioriterer virksomhederne det også meget højt, at deres medarbejdere trives i lejemålets fysiske miljø, og at det har tilpas åbne adgangsveje for firmaets kunder og samarbejdspartnere.
 

Se her, hvilke kriterier de europæiske firmaer - ifølge Colliers European Office Occupier Survey 2013 - vægter højest (prioriteret rækkefølge), når de vurderer og vælger deres kontorlejemål netop nu:

 

                    ● Pris og omkostninger

                    ● Attraktivt arbejdsmiljø for ansatte

                    ● Tilgængelighed for kunder

 

Øvrige krav og ønsker til kontorlejemålet såsom PR-værdi for firmabrand´et, bæredygtighed, geografisk nærhed til konkurrenter, bygge- og indretningsdesign tæller mindre for virksomhederne netop nu.

Det samme gør de CSR-værdier, grønne certificeringer etc., der før  kriseårene stod i stadig højere kurs blandt erhvervslivets lejere.

 
Tryghed ved udlejer og gode transportsportmuligheder
 
Blandt dem, der har læst Colliers aktuelle rapport med stor interesse, er Jakob Dalhoff, som er direktør for Lokalebasen.dk A/S.
 
Lokalebasen.dk er det danske udlejningsmarkeds førende digitale portal for ledige kontor- og erhvervs-lejemål og holder sig løbende ajour med virksomhedernes aktuelle behov, ønsker og krav til deres erhvervslokaler samt med udlejernes præsentation og eksponering af deres lejemål. 
 
"Priserne kan vi desværre ikke gøre noget ved - dem styrer markedet jo helt selv og ganske suverænt - men det interesserer os i høj grad, hvilke ting danske firmaer netop nu og her lægger mest vægt på.
 
Derfor lytter vi i høj grad til de signaler og strømpile, som Colliers´ interessante rapport kan give os som inspiration til vores daglige udviklingsarbejde," siger Jakob Dalhoff.
 
Han mærker sig i særdeleshed ved virksomhedernes højtprioriterede ønsker til en udlejer, hvor de kan få tryghed og fleksibilitet og deres krav til logistik, transport og beliggenhed - både for firmaernes ansatte og for deres klienter.
 
"På Lokalebasen.dk arbejder vi netop nu på at kvalitets-optimere og "godkende" vores udlejere, så vores tusindvis af potentielle lejere kan føle sig trygge og vide, at de kan forvente at finde lejemål, der er tilpas lødige, i orden samt opfylder en række minimumskrev, når de søger erhvervslokaler på vores webportal.
 
Med hensyn til firmaernes prioriteringer om beliggenhed og bekvemme transportveje kan jeg røbe, at vores annoncerede lejemål på Lokalebasen.dk i løbet af kort tid bliver forsynet med ny smart info, der viser, hvor langt der er til offentlige transportmuligheder, og hvilke bus- og toglinjer der helt præcist kører ved lejemålet."
 
Grøn nedtoning
 
I Colliers Internationals undersøgelse har færre end hver femte lejer prioriteten bæredygtighed blandt sine tre vigtigste kriterier, når de skal finde et nyt lejemål - ingen af dem har det som topprioritet.
 
Heller ikke virksomhedernes ansatte - eller i alt fald kun fem procent af rapportens adspurgte - lægger i 2013 afgørende vægt på, at deres daglige arbejdsplads og omgivelser bærer grønne certificeringer.
 
"Velviljen over for bæredygtighed lever dog så afgjort fortsat. Men når virksomhederne når dertil, at de også skal betale for at være grønne, ja, så må vi jo konstatere, at interessen desværre har været dalende i disse år," siger Peter Lassen, direktør i Colliers Danmark.
 
Han nærer dog nu som før udstrakt tillid til, at fremtiden definitivt vil tilhøre de bæredygtige ejendomme samt grønne kvaliteter og certificeringer.
 
"Disse års mange byggerier opføres med grønne certificeringer, og udlejerne vil naturligvis gerne de klima- og miljømæssige holdbare ejendomme, så grønne prioriteter skal nok blive vigtigt konkurrence-parameter på længere sigt.
 
Når tiderne igen bliver gunstige, og virksomhederne igen får sværere ved at tiltrække de rigtige medarbejdere, vil det helt givet komme til at gavne dem, at de har grønne og sociale profiler," pointerer Peter Lassen.
 
 
  
 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.