arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Siemenshq 1

Siemens indvier dansktegnet pragt-HQ

30
jun
2016
Steen Uno
Efter et seks år langt forspil kunne Siemens dagen efter Skt. Hans indvie sit ny 45.000 m² store og storslåede globale koncernhovedsæde tegnet af Henning Larsen Architects opført i hjertet af München.
30
jun
2016
Steen Uno

   

 

 


´Siemens´ ny pragtbygning´, ´En gallaforestilling i glas´, ´Domicil med Silicon-Valley-Spirit´ ...

Sådan lød et par af begejstrede overskrifter fra de sydtyske aviser, da Siemens´ ny globale domicil 24. juni blev indviet under stor festivitas på Wittelsbacher Platz.

Her er det ny danskdesignede, bæredygtige (højeste DGNB og LEED-certifikater) kontorpalads opført på samme grund, der husede den tyske industri-gigants fhv. hovedsæde fra 1949 - mellem Münchens historiske bymidte og det moderne museumskvarter.


Åben og tilgængelig

"Når man spadserer fra den gamle by til museet Pinakothek der Moderne, vil man kunne slentre tværs gennem Siemens' hovedsæde og sætte sig i en af de stemningsfyldte gårdrum.

Bygningen er således også et bidrag til udviklingen af det offentlige rum i München," sagde Louis Becker, design-direktør og partner, da Henning Larsen Architects i 2011 blev udvalgt til Siemens´ spektakulære prestigebyggeri.


Danmarks verdensberømte arkitekthus valgte herefter at åbne ny tegnestue i München, og den har med sine i dag 30 ansatte udviklet sig til at være Hennings Larsens næststørste afdeling efter København.

Med hele stueetagen lagt åben og tilgængelig for offentligheden kan den store sydtyske metropols indbyggere og titusindvis af daglige gæster frit passere igennem, handle i de mange nye butikker eller slå sig ned i Siemens-bygningens caféer og restaurant.     


New Way of Working

Også tagetagen åbner offentlige rum dels tiltænkt fremtidige events, dels i form af en panorama-platform, hvor turister kan nyde Münchens charmerende skyline.

Etagerne, kontorerne og arbejdsstationerne nedenunder retter alle ind efter det ny Siemens-hovedsædes officielle koncept ´Siemens Office - New Way of Working´.For ud over lækre topmoderne kontorlokaler til bygningens 1.200 medarbejdere har den globale industrikoncern lagt vægt på at opdatere sit brand og sin identitet med nøgleord som åbenhed, gæstfrihed og høj miljøbevidsthed.

Det storslåede, danskdesignede kontorhus baserer sig selvsagt på Siemens´ nyeste energi- og klimateknologi og er helt igennem et spændende udstillingsvindue med verdenskoncernens egne højteknologiske produkter. ●


Tal og facts
● 250 km strømkabler
● 23.000 fliser af natursten til stueetage og facader
● 50 ton glas, 150 ton aluminium og 3.500 ton stål - alle 100 procent genanvendelige materialer
● 70 km gulvrør til opvarmning og afkøling - der gennemstrømmes af 100.000 liter vand i timen
● 550.000 liter olie spares årligt takket være topmoderne teknik
● 66 km rørledninger er trukket gennem bygningen
● 1.200 ansatte skal arbejde på bygningens gulvarealer på samlet 45.000 m²

 

Læs mere her om Siemens ny dansktegnede HQ i München:
Siemens' New Headquarters Building, Munich
Sueddeutsche.de: Der neue Prachtbau von Siemens
Henninglarsen.com: Siemens hovedsæde i München

Søg og find din virksomheds ny kontordomicl på Lokalebasen.dk - bl.a.:
Enestående kontordomicil - Nybrovej 116 2800 Kongens Lyngby
Moderne kontor HQ i historisk slikfabrik - Lyngbyvej 2, 2100 Kbh. Ø
Eksklusivt kontorlejemål med panoramaudsigt - Kalvebod Brygge 45, 1560 Kbh. V
Flot kontorejendom med udsigt til Marmorkirken - St. Kongensgade 72, 1264 Kbh. K

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.