arrow_upward

Signalement af kontorhotellets dna 2020

10
maj
2016
Steen Uno
Det moderne kontorhotel har med stigende intensitet assimileret sig med privatboligens rum og funktioner, og business centrets fremsynede brugere ventes i årene frem at stille stadig højere krav til endnu mere nærhed, interaktion - og business ...
10
maj
2016
Steen UnoDet moderne kontorrum og miljø har gennem det seneste tiår - i stil, arkitektur, design og indretning - nærmet sig stadig mere privathjemmets sfære og forskellige rum.

De it-teknologiske eksplosioner har redefineret kontorets funktion, form og indhold, men eksperter mener, at kontorhotellet kan og bør blive endnu skarpere til at reagere på samt ´ommøblere´ sig efter tidernes skiftende trends og behov.

"Kontorhotellet har brug for rethink og forandring," mener den engelske erhvervs-entreprenør Philip Grace, der i årene 2009-14 opbyggede og udviklede i2 Office til en af Storbritanniens største business center-kæder.

"Dets lejere og brugere har i dag ikke længere brug for blot et "business center", men et center, hvor de kan gøre business - de har ikke længere behov for blot et ´kontorcenter´, men en fleksibel lokation, hvor de kan arbejde efter logistik og behov."


Netværk og interaktion

Den danske arkitekt Sofie Ladefoged, der har lejet sig ind i kontorfællesskabet Lynfabrikken - en nedlagt fabriks-bygning i det centrale Aarhus - er i sit professionelle virke løbende fokuseret på de nyeste krav til og muligheder i kontorrummet.

Netop nu arbejder hun i emiratet Abu Dhabi, men har herhjemme selv prioriteret at have egen tegnestue og daglig arbejdsbase i Lynfabrikken.

"Jeg har primært valgt at arbejde her for at have mulighederne for at netværke og interagere naturligt med en masse andre kreative, spændende folk fra forskelige brancher," siger Sofie Ladefoged til Magasinet NINEtoFIVE.

 "Det er jo de færreste, der i dag vælger at arbejde fra et kontorhotel, som har brug for et traditionelt kontorrum til opbevaring. Når jeg går hjem fra arbejde, er mit kontor jo praktisk talt ganske tomt - mit ´arkivskab´ med bøger, fagmagasiner og så videre ligger jo altsammen gemt på min laptop.

I dag tilvælger man et moderne kontorfællesskab, fordi man prioriterer samhørighed og den naturlige interaktion med stedets øvrige brugere - i alt lige fra den fælles reception, printerrummet, frokostforum, til møde-lokaler og selve arbejdsstationerne i det eller de måske åbne kontorrum."

Sofie Ladefoged indkredser de bærende krav til det moderne kontorrum og hotel til at ligge i et samspil mellem rette arkitektur, design, rumindretning og et trivselsklima med rige muligheder for social interaktion, kreativ viden-deling m.v..


Rummets dna

"Kontorhoteller kan være fantastisk velfungerende som vækstmotorer for de kreative erhverv, men bestemt også for andre og flere end dem," understreger Aarhus-arkitekten.

Den rigtige arkitektur og helt præcise indretning kan i høj grad bidrage til at øge kreativitet og samarbejde blandt husets forskellige lejere og brugere.

Jeg oplever, hvordan såkaldt ´introverte´ it-nørder stortrives, ja, endda få veritable boosts af at sidde tæt sammen med andre i kontorfællesskaber, men også andre ´kontor- og forretningstyper´ er i stand til at bruge de daglige interaktioner til at opgradere deres business´es betydeligt."

 I sin tilgang til en nyindretning af et kontorhotel eller kontorrum sigter Sofie Ladefoged altid efter at indkredse det aktuelle rums DNA gennem disse fire spørgsmål:

● Hvilken bygning er der tale om? Stedets historik, geografiske kontekst etc..

● Hvem vil udlejeren gerne tiltrække? Specielle erhvervsgrupper, brancher etc..

● Hvor mange arbejdsstationer? Krav til ruminddeling, møbelindretning etc..

● Hvor stort er budgettet? Mulighederne for design, evt. kunst- og specialindretninger etc..


Identitet og fortælling

"Det er bygningens historik, dens historiske ramme eller kontekst, der kan fortælle og definere, hvordan jeg som arkitekt bedst finder ind til mulighederne i det fremtidige kontorhotel - dets DNA - og udformer dets arkitektur, indretning og profil.

Et kontorhotel må have en identitet, der kan skabe kendskab til stedet. Det drejer sig om at definere dets dna og med basis i arkitekturen skabe kontorhusets rum og design," pointerer Sofie Ladefoged. ●

 

Læs mere her om kontorhotellers indretning, design og DNA:
How Technology Is Changing The Workplace
Philip Grace: Why Serviced Offices Need a Rethink
Se den nyeste kontorindretning på Officesnapshots.com
Kontorfællesskabet LYNfabrikken i Aarhus 

 


 

 

 

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo