TV2-vært Lene Beier: Jeg trives bedst med at arbejde i frie rum

TV2-vært Lene Beier: Jeg trives bedst med at arbejde i frie rum

27
jun
2018
Steen Uno
Hun er her, dér og alle vegne, et af TV2-skærmens mest kendte, flittige og populære ansigter, for andet år i træk kåret som Årets kvindelige underholdningsvært - Lene Beier hylder sit frie arbejdsliv uden faste skriveborde og med kontortid på farten.
27
jun
2018
Steen Uno


         

"Jeg husker, at vi engang for længe siden havde indrettet en lille skrivebordskrog i stuen. Den droppede vi dog hurtigt igen, fordi hverken min mand eller jeg brugte den særlig tit.

I dag er mit ´hjemmekontor´ i vores hus i Dragør identisk med vores køkken, sofaen, balkonen, haven eller hvilket som helst andet sted, hvor jeg kan sidde med min mobil og Mac. Men for det meste har jeg kontortid på farten - bag rattet i min bil ..."

TV2-skærmens allestedsnærværende topprofil Lene Beier - i vinter kåret som ´Årets kvindelige underholdningsvært´ for andet år i træk - står bag store seer-hits som Landmand søger kærlighed, Hjem til gården, En stor dag på godset, Sig det med bolig, Beier bygger samt mange flere.

Men hverken i sin korte karriere som lærer eller under sine første fem år som fremtrædende tv-vært med varierende baser i forskellige produktionsselskaber har det kendte, populære tv-ansigt endnu oplevet at have eget fast kontor.


Flittig freelancer

"Jeg er jo ikke fastansat hos TV2, men arbejder som freelancer og styrter land og rige rundt i sommerhalvåret for at lave tv-optagelser. Vintermånederne bruger jeg så på at holde foredrag, researche samt rejse ud i den store verden med min familie.

Derfor føler jeg absolut intet behov for at have noget fast kontor endsige skrivebord. Jeg ville jo alligevel kun sidde der meget-meget sjældent," tilføjer Lene Beier.

 "Ofte er det mit køkken i mit hus i Dragør, som jeg bruger som hjemmekontor, men
i sommerhalvåret har jeg for det meste ´kontortid´ på farten - bag rattet af min bil,"
siger 
Lene Beier, Årets kvindelige underholdningsvært for andet år i træk.   

 

Netop i disse uger er hun travlt optaget fulltime - lige fra søndag aften til sent fredag eftermiddag - med at optage efterårets nu femte sæson af Landmand søger kærlighed.

Den 41-årige, myreflittige tv-vært stortrives med at arbejde udendørs - langt væk fra kontorrum og skriveborde - og komme rundt og besøge de mange forskellige mennesker, der løbende dukker op i hendes efterhånden rigtig mange populære tv-programmer.


Det frie rum

"Man skal jo som bekendt aldrig sige aldrig, men lige nu og her - og det næste lange stykke tid frem i hver fald - har jeg meget svært ved at forestille mig, at jeg skulle dumpe ned og sidde på en kontorstol fast.

Jeg elsker naturen, landlivet og vand og føler mig fantastisk priviligeret, at jeg i den grad er blevet i stand til at have mit arbejdsliv ude i det frie rum."  ●

 


 
      

 

TV-arbejde ganske uden kontor …?
"Ja, i mit tilfælde stort set helt uden kontor! Hvis nogen skulle finde på at placere mig i et gammeldags cellekontor, er jeg sikker på, at jeg straks ville løbe skrigende ud af rummet igen og i stedet slå mig ned i køkkenet eller kantinen, hvor der var liv og andre mennesker.

Jeg er virkelig meget-meget social anlagt også i mit arbejde og føler mig utrolig taknemmelig over, at jeg er blevet i stand til at at have mit arbejdsliv og mine arbejdsdage ude i den frie natur, hvor jeg altid har trivedes allerbedst.

I forbindelse med optagelsesrækker kan det af og til hænde, at jeg i en uges tid højest er tilknyttet et redaktions-lokale hos det pågældende produktionsselskab, men noget fast kontor - nej, det har jeg endnu aldrig haft."


Men et hjemmekontor da ...?

"Mjoe, men ikke noget rum med skrivebord og den slags. Når jeg er hjemme i vores nyombyggede hus i Dragør, slår jeg mig ofte ned med min Mac i køkkenet på første sal, hvor jeg har fri udsigt ud over Øresund, hvis jeg da ikke sætter mig udenfor på terrassen.

Mit kontor som freelance tv-medarbejder består jo i bund og grund blot af min mobiltelefon og min bærbare Mac, og begge kan jeg jo heldigvis sætte mig ned og bruge langt de fleste steder. Jeg er nomade, arbejder hvorsomhelst og nårsomhelst - og trives vanvittig godt med, at mine arbejdsdage udendørs er så vidtforskellige ..."


Og med at have ´kontortid på farten´ ...?
"Mit arbejdsår er opdelt i to halvdele. I sommerhalvåret fra april til oktober er jeg meget travlt beskæftiget med tv-optagelser for det meste udendørs - i år i første række Landsmand søger kærlighed og En stor dag på godset.

I disse måneder kan det godt være meget svært at fange mig på mobilen, og derfor aftaler jeg gerne, at jeg tager længere samtaler, interviews og den slags, mens jeg kører bil.

Fra november bliver der mere ro på. Her helliger jeg mig familien og mine to børn - blandt andet plejer vi hver vinter at rejse en hel måned længere bort."


Så kontorchef bliver du aldrig ...?
"Tilbage i 2013 startede min tv-karriere brat, da den dengang nye tv-kanal TV2 Fri manglede en studievært, som nød at gå i gummistøvler og ikke opdagede, at hun blev beskidt.

Nu skal man aldrig sige aldrig - det er jo ikke sikkert, at jeg får lov til at lave tv-programmer sådan i al tid og evighed - men et traditionelt kontorjob frister mig ikke særlig meget. I hvert fald ikke lige nu og her.

Jo, måske hvis jeg ku´ få bevilget et udendørskontor - her på det sidste er jeg nemlig også blevet rigtig glad for at gå og rode hjemme i min egen have ..."  ●

 

 

Læs mere her:

Frilandsliv.dk: Den bedste udgave af sig selv
Berlingske.dk: Fra lærer til prisbelønnet TV-vært

Femina.dk: Jeg har lært ikke at tage noget for givet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo