arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Underground office

Undergrundskontor - arbejd under jorden hjemme i haven

23
sep
2020
Steen Uno
Undergrundsarbejde har fået en helt ny dimension af den brasilianske arkitekt Igor Leal, der har designet dette indbydende office studio til havestykket foran en mondæn villa i Rio.
23
sep
2020
Steen Uno

  

 

 

 

 

Antallet af kontorfolk, der helt eller delvis kan fortsætte med at arbejde hjemmefra også efter coronakrisen, vil stige markant - nogle steder minimum blive fordoblet - forudser eksperter og undersøgelser over hele verden.

Både arbejdsgivere og medarbejdere kan se fælles fordele i at spare hinanden og først som sidst virksomheden for mange ugentlige timers uproduktiv pendler- og transporttid.

Her er løsningen, hvor den daglige transporttid til kontoret minimerer sig til blot 20-30 skridt fra entrédøren og hen over græsplænen.

Den brasilianske arkitekt Igor Leal har tegnet dette godt 44 m² store ´undergrundskontor´ til en magelig husejer i Rio De Janeiro, som ikke længere orker at pendle, men alligevel godt vil have den fornødne ro om ørerne, når han arbejder hjemmefra.       


Ude og hjemme

"Opgaven lød på at indrette et lille kontorstudio på havearealet foran kundens villa, men uden at ødelægge eller påvirke udsigten inde fra huset," beretter Igor Leal.

”Min kunde, der arbejder en hel del fra sit hjemmekontor, vil gerne have fornemmelsen af at forlade huset, men alligevel råde over en selvstændig arbejdsplads i hjemmet."

 

 Den daglige pendlertid til kontoret er blevet reduceret til bare 20-30 skridt hen over
græsplænen for den magelige brasilianske villaejer i Rio.

 

 

Den bekvemme kontorløsning rummer et arbejdsbord til to, mødebord til fire, et mikrokøkken samt et toilet, som bruger opsamlet regnvand.

Væggene består af betonblokke, mens gulv og loft er beklædt med træ. Den lille gårdhave udenfor har præcis plads til, at kan man holde småpauser og trække frisk luft. 


Fordobling

Ifølge en engelsk undersøgelse forudser arbejdsgivere, at antallet af kontorfolk, der arbejder regelmæssigt fra deres hjemmekontor, vil stige fra 18 til 37 procent på den anden side af coronakrisen.

Herhjemme bekræfter en undersøgelse fra maj foretaget af fagorganisationen Lederne, at hver anden leder og deres virksomhed i fremtiden efter corona vil udvide antallet af ugentlige og lejlighedsvise hjemmearbejdsdage.  ●

 

 På den anden side af coronakrisen vil dobbelt så mange kontormedarbejdere som i
dag arbejde i alt fald delvis hjemmefra, fastslår adskillige undersøgelser.                

 


 

Læs mere her:
Manofmany.com: Buried studio is a home office away from home
Realhomes.com: 17 contemporary designs for every modern garden
Lederne.dk: Hver anden leder vil gøre mere brug af hjemmearbejde
Personneltoday.com: Working from home will be double pre-pandemic levels 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg