arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

H ve s nkeborde

Undersøgelse: Hæve-sænkeborde uden effekt

13
feb
2015
Steen Uno
Frygten for helbredsproblemer som overvægt, hjertesygdomme og diabetes har i de seneste årtier fået virksomheder til at investere i hæve-sænkeborde. Men en ny forskerundersøgelse viser nu, at de ofte kostbare arbejdsborde ikke har nogen dokumenteret effekt.
13
feb
2015
Steen Uno

Indtil videre lader det sig ikke videnskabelig bevise, at de tit meget avancerede og dyrt indkøbte hæve-sænke-borde har de helbredsforebyggende fordele og effekter, som i alt fald bordfabrikanterne selv beskriver.

Det konkluderer en nylig offentliggjort forskerundersøgelse fra den internationalt anerkendte, afhængige non-profit organisation The Cochrane Library.

Undersøgelsen sammenholder resultaterne fra en serie forskellige studier, at pointerer, at beviserne for, at hæve-sænkeborde nu også er i stand til at reducere antallet af stillesiddende minutter på kontorarbejdspladsen vurderes af meget lav kvalitet.


Fem gode råd

"Vi må konkludere, at vi pånuværende tidspunkt ikke kan finde tilstrækkelige videnskabeligt kvalitative beviser for, i hvilket omfang hæve-sænkebordene er i stand til at reducere de stillesiddende minutter på kontoret.

Der er behov for yderligere forskning af højere og lødigere kvalitet, før det vil være muligt at vurdere bordenes effektivitet.Der er mange undersøgelser i gang i øjeblikket, og resultaterne af disse kan meget vel formå at ændre vores aktuelle konklusioner," tilføjer forskerne dog.

Fysioterapeuter anbefaler, at et hæve-sænke-bord bør bruges så hyppigt som helst en gang i timen og giver disse fem tips:

• Stil dig med rank ryg ed ligevægt på begge ben.
• Hvil dine underarme på bordpladen - overarmene skal hænge løst ned langs kroppen, så skuldrene afslappes.
• Arbejd med mus/tastatur tættest mulig på kroppen, så du aflaster nakke, skuldre og arme.
• Undgå at stå med overstrakte knæ.
• Pas på, at du ikke hviler på det ene ben - det kan påvirke ledstillingen fra ankel og hele vejen op til issen.

 

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.