arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

9to5 1 reduced

Working Nine to Five - den klassiske kontordag er færdig, forbi, fortid

07
nov
2018
Steen Uno
Årtiers klassiske ni til fem-kontordag er nu tæt på at forsvinde for altid til fordel for individuelt tilpassede flextider. Ifølge ny undersøgelse er i dag kun seks procent af britiske kontoransatte fortsat bundet til den førhen så obligatoriske arbejdstid.
07
nov
2018
Steen Uno


 

 

 

 

Undersøgelsen af 5.000 britiske kontormedarbejdere understreger overraskende klart, at langt de fleste, altså hele 94 procent, af dem i dag råder over udstrakt fleksibilitet omkring deres daglige arbejdstider på kontoret.

Ikke færre end 58 procent af de adspurgte i undersøgelsen - foretaget af analysefirmaet YouGov i juli og august i år på foranledning af britiske McDonald´s - foretrækker at begynde deres arbejdsdag før kl. 9 og afslutte den tidligere end kl. 17.

37 procent ønsker en kontorarbejdstid fra otte til fire, mens næsten halvdelen (48 procent) om muligt gerne vil prioritere længere arbejdsdage til fordel for en kortere uge.

Blandt kontoransatte, der i dag har mulighed for fleksibel arbejdstid, rapporterer 65 procent, at denne frihed højner deres tilfredshed med jobbet. 69 procent vurderer, at det er en god grund til at holde længere fast i deres aktuelle arbejdsgiver.


Fleksibel arbejdstid

"Undersøgelsens facit falder helt i tråd med vores overbevisning: At arbejdsgivere må og bør skabe muligheder, der virkelig fungerer for deres ansatte uanset deres alder, livsstil eller ambition, hvis de skal gøre sig håb om at tiltrække, fastholde og motivere dem.

Ansatte ønsker at føle velvære og tilfredshed på deres arbejdsplads blandt andet gennem fleksible arbejdstider. De vil have jobs, der fungerer for dem - nine to five  gider de simpelt hen ikke mere," konkluderer Paul Pomroy, CEO hos McDonald's UK & Ireland.

 Blandt de kontoransatte, der allerede i dag har fleksibel arbejdstid, mener 65 procent, at denne
frihed højner deres tilfredshed med jobbet
.                                        Modelfoto: Shutterstock.com

 

Herhjemme blev tilbudet om fleksibel arbejdstid i september indfaset i København Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Fremover vil alle 10.000 medarbejdere i samtlige afdelinger nu have fri mulighed for løbende at gå op eller ned i tid efter aftale med deres nærmeste leder.

Evalueringen efter et pilotforsøg har vist, at fleksibiliteten har stor betydning, når det gælder om at få arbejdsliv og familieliv til at gå op i en højere enhed, ligesom der også er fordele for arbejdsgiveren ved at tilbyde fleksibel arbejdstid.


4-dages arbejdsuge

"Det betyder meget for vores medarbejdere at få fleksibilitet i deres arbejdstid. Selv om mange endnu ikke har gjort brug af tilbuddet, føler de tryghed ved at have muligheden," siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling til Magasinet Arbejdsmiljø.

Hun vil vil arbejde for, at alle +40.000 medarbejdere Danmarks største arbejdsplads, Københavns Kommune, fremover vil få samme tilbud. Flere forvaltninger har netop nu gang i pilotforsøg med fleksibel arbejdstid.

 

 Efter indførelsen af 4-dages arbejdsuge som første firma i verden blev IIH Nordic
kåret som ”Bedste Mindre IT-arbejdsplads i Danmark i 2017” af det internationale
certificerings-bureau Great Place to Work®.                                     Foto: IIH NordicDet danske digitale bureau IIH Nordic på Islands Brygge besluttede i februar 2017 - som det allerførste kommercielle firma i verden - at gennemføre 4-dages arbejdsuge, altså 30 timer på fuld løn, for sine da ca. 50 medarbejdere.

"Jeg kunne have valgt at dele mere af overskuddet med mine ansatte, så de fik flere penge mellem hænderne. Men jeg vil hellere dele det, som efter min vurdering er mere værdifuldt. Nemlig tid," forklarede dengang adm. direktør Henrik Stenmann.

I dag arbejder IIH Nordics medarbejdere fortsat kun fire dage om ugen. I året efter indfasningen steg IIH Nordics overskud med 83 procent, sygefraværet faldt til 1,7 pct., og medarbejdernes stressniveau - som måles hver uge - til laveste niveau nogensinde


Øget effektivitet

"Processen har naturligvis været helt vildt udfordrende, men jeg håber virkelig, at mange flere virksomheder tør prøve det af. Det handler ikke kun om medarbejderpleje, men om fastholdelse, stress og også øget effektivitet," siger Henrik Stenmann.

Blandt flere andre har den new zealandske virksomhed Perpetual Guardian fulgt efter IIH Nordic og sat arbejdstiden permanent ned for sine 240 medarbejdere uden at modregne i lønnen, hvilket har ført til en stigning på 24 procent i de ansattes oplevelse af work-life balance, mens produktiviteten samtidig er gået i vejret.  ●               

 

 

Læs mere her:
Mcdonalds.com/gb: The end of the 9-5

Bbc.co.uk: Is it the end of the 9 to 5 working day
Business.dk: Stor dansk virksomhed indfører 4-dages arbejdsuge
Hk.dk: 10.000 ansatte i Københavns Kommune får fleksibel arbejdstid
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.