Workplace trends 24: GenAI vil tage styringen også på dit kontor

Workplace trends 24: GenAI vil tage styringen også på dit kontor

10
jan
2024
Steen Uno
Generativ AI, der genererer nyt indhold baseret på eksisterende data, vil med stor sandsynlighed komme til at spille stadig større og synligere hovedroller på også dit kontor og din arbejdsplads i det nye år, som venter.
10
jan
2024
Steen Uno

 

 

 

 


2024 bliver året, hvor den generative kunstige intelligens for alvor vil manifestere sig og tage fokuseret strategisk styring på også din arbejdsplads, dit kontor, din pc.

GenAI topper stort set alle arbejdsmarkedets 2024 trend-forudsigelser og hitlister. Undersøgelser viser, at op mod 85% af alle virksomheder i det ny år vil tage skridt til at udvikle og implementere deres egne AI-værktøjer og strategier. 

Forbedrede AI-modeller, cloud-tjenester og open source vil i fællesskab gøre AI-teknologien stadig mere tilgængelig og bredt anvendelig.

Mens 2023 var året for AI-genererede billeder og tekst, vil AI-video og lyd i 2024 gå mainstream. 2024 blver året, hvor AI-værktøjer bliver skarpere til at efterligne menneskelig tale og billeder - hvor en eksplosion af videogenereret content kan blive det rene bruger-mareridt at identificere. 


Læring og sikkerhed

I de første måneder af 2023 brugte blot fem procent af virksomhederne API ‘er og modeller med generativ AI og/eller applikationer med generativ AI i deres produktionsmiljøer, men tallet forventes at stige til 80% frem til 2026.

Med udbredelsen af den kunstige intelligens i virksomhederne følger samtidig nye behov for proaktive databeskyttelses-værktøjer, der kan forhindre AI-modellerne i at generere negative konsekvenser.

 2024 bliver året, hvor den generative kunstige intelligens for alvor vil manifestere sig
og tage fokuseret strategisk styring på også din arbejdsplads, dit kontor, din pc.
                                                                                                                                Fotos: iStock

 


Først som sidst bliver 2024 året, hvor virksomheder indser, hvordan deres medarbejdere får akut brug for uddannelse og kompetence-udvikling for at forstå og formå at håndtere AI-revolutionens svimlende muligheder.

Disse tiltag forventes at ville understøtte og øge de ansattes oplevelse, trivsel samt evne til at udvikle deres færdigheder og dermed bidrage til at opretholde deres arbejdsfunktioner og job.   


Remote work 2.0

Debatbølgerne om ansattes frihed til remote- og hjemmearbejde forventes i 2024 at nå et højere niveau af afklarethed, definition og funktionalitet. 

Virksomheder og medarbejdere vil i stadig stigende omfang indgå konstruktive aftaler om hybride arbejdsmuligheder, skemaer, workflows - om hvordan remote work 2.0 kan, bør og skal forvaltes i den enkelte virksomhed.

 Medarbejdere vil i 2024 bidrage til at formulere retningslinjer for remote work 2.0 -
hvilke opgaver kan udføres eksternt, klare tidsplaner for remote- og kontorarbejdet
samt tidssvarende teknologi og infrastruktur.

 


Medarbejdere vil bidrage til at formulere klare retningslinjer for hybridarbejdet - hvilke opgaver kan udføres eksternt, rimelige tidsplaner for remote- og kontorarbejde samt tidssvarende teknologi og infrastruktur.

Arbejdsgivere vil for sin del skærpe kravene til, hvordan arbejdstiden på kontoret udnyttes optimalt til teamsamarbejde, faglig udvikling samt relationsopbygning, og de vil sikre befordrende rammer for den fælles virksomhedskultur.


Coffee badgers

Apropos hybridarbejde er den ny trend coffee badging dukket op på rundt på de globale kontorgange - et begreb, der adresseres til hybridarbejdere, der bedes komme ind og være til stede på deres kontorarbejdspladser.

Coffe badgers møder pligtskyldigt ind på kontoret, napper et par kopper kaffe og mingler lidt omkring blandt deres kolleger ... før de efter en times tid eller to atter forlader etablissementet og tager hjem for at arbejde remote.


 ´Coffe badgers´ møder pligtskyldigt ind på deres arbejdsplads, napper en kop kaffe
og mingler lidt omkring blandt deres kolleger ... før de efter en times tid eller to igen
forlader etablissementet og tager hjem for at arbejde remote.


 

Ifølge en aktuel undersøgelse vedkender hele 58% af næsten 2.000 adspurgte hybridarbejdere sig, at de selv gør brug af trenden, mens andre 8% melder interesseret ud, at den kunne de måske også godt finde på at teste.  

Kun en tredjedel (34%) af respondenterne understregede, at de foretrækker at arbejde på kontoret hele dagen, når de endelig er mødt ind på deres fysiske arbejdsplads.  ●
  

 

Læs mere her:
Forbes.com: The 8 biggest future of work trends in 2024
Myperfectresume.com: Top 2024 workplace trends & insights
Unleash.ai: Employee expectations to reach new heights in 2024
Cfo.com: Workplace Trend - 58% of hybrid employees are coffee badging

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo