Arrangér den næste fest i det perfekte selskabslokale til leje

Arrangér den næste fest i det perfekte selskabslokale til leje

07
aug
2021
Steen Uno
Læs med for at finde den bedste proces til at finde det perfekte festlokale til leje, hvis du snart skal holde fødselsdag eller konfirmation.
07
aug
2021
Steen Uno

Der er intet, som en god fest, hvor al planlægningen bare går op i en højere enhed. Festlokalet passer perfekt i størrelsen til selskabet, musikken er den rigtige genre og styrke, maden og drikkevarerne er veltimede og velsmagende, og gæsterne har alle en fantastisk dag. Alt dette kræver, at de lokaler til fest, som man vælger at gå med, er de rette. På Selskabslokaler.dk har de samlet alle de bedste festlokaler til leje i hele landet, så man selv kan sortere i filtrene og finde det helt rette selskabslokale. Her er en guide til hjemmesiden og dermed kunsten at finde det bedste festlokale til leje.

Det starter med søgningen

Det allerførste man skal være opmærksom på i sin søgning efter leje af selskabslokale, er naturligvis lokationen. Ofte kan det godt betale sig at søge lidt bredere efter det rette festlokale til leje, idet man får et større udvalg og på den måde kan sikre sig optimale lokaler til fest. Afhængig af din festtype giver det også bedre mening at komme lidt væk fra hjemmet, da det kan give en mere unik og speciel oplevelse for dine gæster i nye festlokaler væk fra vante omgivelser. Bor man i byen til hverdag, er det ofte også rigtigt lækkert at komme lidt ud og opleve noget natur et andet sted, fremfor at finde et festlokale til leje lige i nabobygningen. Dette er der sjældent den helt store oplevelse ved.

Når først du har fundet det rette festlokale til leje, som desuden har den rette lokation, er næste skridt at skrive til udlejer for at høre om tilgængeligheden af lokalet. Det kunne nemlig sagtens være, at en anden har booket lokalet. Du skal derfor tage stilling til, om festen skal holdes på en helt speciel dag – eksempelvis i forbindelse med en konfirmation, bryllup eller lignende – eller om du er fleksibel med hensyn til datoen. Har du fx en fødselsdag, der skal fejres stort eller et ønske om at holde en stor sommerfest for hele familien og venner, gør du dig selv en tjeneste ved at holde flere datoer åbne. Dette gør muligheden større for at reservere lige netop det selskabslokale til leje som du har set dig varm på. Når du skriver til udlejer, bør du desuden være opmærksom på at beskrive hvilken type fest du holder. Dette er vigtigt at vide som udlejer så de kan forholde sig til, hvordan lokalet vil egne sig til dit selskab. Det er desuden vigtigt at skrive, hvor mange mennesker I bliver. Ellers kan udlejer ikke for alvor vurdere, hvordan setup’et bør være, og hvordan selskabslokalet passer i størrelse. Du bør også beskrive, om der er børn og eventuelt hvor mange, om end dette ikke er ekstremt vigtigt. Sidst, men ikke mindst, er det essentielt at påpege, om du ønsker forplejning eller ej til din fest. Nogle udlejere ønsker, at du selv medbringer det, mens andre kun vil udleje, hvis du også køber mad og drikke med. Det er meget forskelligt, og du bør derfor høre ad om dette i din forespørgsel.

Prisen er vigtig for beslutningen

Det giver sig selv at prisen er rigtig vigtig for beslutningen, når det gælder leje af selskabslokale. Det er ikke muligt at give en bestemt pris for, hvad du skal forvente at betale for leje af festlokaler, da dette varierer ganske meget. Der er for det første forskel i pris når det kommer til lokationen. Flotte placeringer ud til landet og indenfor en overskuelig afstand af de større danske byer er oftest dem, der er dyrest. Dog kan man argumentere for, at man får hvad man betaler for, idet lokaler til fest á la disse i særdeleshed gavner stemningen til festen. En anden vigtig faktor for prisen er naturligvis størrelsen på lokalet, idet større lokaler i al selvfølgelighed vil koste mere at leje. Dette er der dog ikke meget at gøre ved – så længe du blot sørger for, at størrelsen på festlokalet til leje passer til størrelsen af selskabet og antallet af mennesker. Du skal i den sammenhæng være opmærksom på, at du ikke presser for mange mennesker ind på for lidt plads. Det er aldrig fedt at være klemt sammen, og særligt ikke til store arrangementer da der i så fald er endnu flere mennesker at forstyrre, når man skal bruge lidt plads på til at komme på toilettet eller udenfor og trække lidt frisk luft. Leje af selskabslokaler skal derfor ikke gå alt for meget ud over komforten for dine gæster. En tredje faktor på prisen er timingen. Det er næsten altid nemmere og billigere at finde leje af selskabslokaler i hverdagene fremfor i weekenderne, da alle ønsker at holde deres fester i weekenden. Uden at love for meget vil vi derfor påstå, at du kan spare en skilling eller to på at lægge din fest i hverdagene. Derudover er der noget med sæsonen, som ligeledes gør det dyrere at leje i perioder, hvor mange fx konfirmeres eller om sommeren, hvor mange har deres sommerfester og bryllupper. Hvis du har mulighed for det, kan du således spare en del mønt ved at leje selskabslokaler uden for disse sæsoner, om end dette naturligvis kan være vanskeligt at passe til en konfirmation for eksempel.

Festlokaler i København

Hvis du bor i hovedstaden eller nær, giver det selvfølgelig god mening at kigge efter selskabslokaler i København. Landets vel nok største koncentration af festlokaler i København er ikke til at tage fejl, og der er rig mulighed for at finde det helt rette lokale til leje. Det burde ikke være et problem at finde lokaler her, og der er flere der både tilbyder med og uden forplejning. Desuden er det oplagt at holde din fest her, da det er ganske nemt for alle dine gæster at komme hertil både med bil og offentlig transport. Noget, du dog bør være opmærksom på er parkeringen, da det selvsagt kan være et problem, når du finder festlokaler til leje i København.

Festlokaler i Aarhus

Også i Aarhus er der rigtig gode muligheder for at finde ideelle lokaler, idet der er et stort udbud af festlokaler i Aarhus. På samme måde som i hovedstaden er udbuddet ret diverst, og det er muligt at finde lokaler i alle størrelser og til alle typer formål. Selv i de travleste perioder burde det være muligt at finde et ordentligt selskabslokale i Aarhus. Derudover skal man dog også være opmærksom på parkeringen her i byen, da leje af festlokaler i Aarhus naturligvis betyder at en del gæster og dermed biler skal kunne komme til. Den offentlige transport i Aarhus er dog også rigtig god, hvilket kan være en løsning på dette for nogle gæster.

Festlokaler i Aalborg

I Danmarks fjerdestørste by finder du en masse fede festlokaler, og festlokaler i Aalborg er oftest også en del mere prisvenlige end i såvel København som Aarhus. Udbuddet er stadig stort, og der er også en del flotte lokaler med udsigt ud over Limfjorden, hvilket kan være fantastisk for dine gæster – særligt dem som kommer langvejs fra og måske ikke får set denne så ofte som du selv. Festlokaler til leje i Aalborg er desuden så talrige, at det bestemt burde være muligt for dig både at finde nogle med forplejning – det vil sige mad og drikke – samt nogle uden dette, hvis du skulle ønske selv at medbringe dette. Nogle tilbyder tilmed en kombineret løsning, hvor du eksempelvis selv medbringer drikkevarerne, mens udlejer står for selve maden, hvorfor forsamlingshus i Aalborg er attraktive.

Festlokaler i Odense

Festlokaler i Odense er fremragende for dig, som bor på Fyn og måske har familie og venner fra både Jylland og Sjælland. Disse er rigtigt gode til prisen, og oftest er kvadratmeterprisen meget billigere her end eksempelvis i hovedstaden. Udbuddet er dog ikke helt så stort, så det kan derfor være en god ide at anmode om booking af forsamlingshus i Odense i god tid. Dette skyldes, at folk til store begivenheder somme tider booker i rigtig god tid, og det ville derfor være rigtigt ærgerligt for dig, hvis alle de gode lokaler er taget før dig. Festlokaler til leje i Odense er dog oftest udbudt af venlige og imødekommende udlejere, som har tendens til at være fleksible, så der kan findes en løsning der passer alle parter. Parkering er oftest ikke et problem ved selskabslokaler i Odense.

Festlokaler i Roskilde

Overvejer du at finde festlokaler i Roskilde, kan du med fordel lede på selskabslokaler.dk. På siden finder du nemlig adskillige fremragende selskabslokaler i Roskilde, uanset om du søger store eller små lokaler. Forsamlingshus i Roskilde har oplevet stigende efterspørgsel i de senere år, hvorfor antallet af annoncer også er blevet større på hjemmesiden. Udlejere er oftest fleksible med hensyn til, om der skal tilvælges forplejning eller ej. Festlokaler til leje i Roskilde er således en rigtig god deal – uanset om du er bosat i Roskilde eller København. Der er nemlig ikke så langt fra København, så hvis du ønsker gode lokaler til skarpe priser, er det oplagt også at søge i Roskilde.

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo