Bæredygtigt kontor med genbrugsmøbler og originale tanker

Bæredygtigt kontor med genbrugsmøbler og originale tanker

13
dec
2017
Steen Uno
Som journalist, blogger, forfatter og foredragsholder er hun en af landets synligste og forreste forkæmpere for det bæredygtige liv - sine mange ord og tanker formulerer Signe Wenneberg bedst og helst i sit ´genbrugskontor´ i verdens første FCS-certificerede sommer- og træhus.
13
dec
2017
Steen Uno


         

"Jeg arbejder bedst, skriver mest uforstyrret i min hule - min lille åbne kontorafdeling - i mit bæredygtige sommerhus ved Tisvildeleje, der er bygget af træ. Alt træ er FCS-certificeret, og huset er 98 procent træ, selv træfiberisoleringen er træ.

Mange tror, at det er et ´genbrugshus´, men materialerne er skam helt nye, ellers ville huset ikke kunne holde, og det ville ikke være særlig bæredygtigt. Alt inde i huset plus døre og vinduer er genanvendt og dermed cirkulær økonomi.

På mit kontor er mit skrivebord også genbrug. Det er fundet på auktion. Her arbejder jeg som regel hver onsdag og i weekenden, samt når jeg laver workshops og kurser heroppe. De øvrige dage arbejder jeg fra min lejlighed i byen, hvor jeg også har et kontor, og hvor jeg holder mange møder."

Signe Wenneberg er synonym for det bæredygtige liv i stort og småt. Det understregede den kendte bæredygtig-hedsekspert, da hun for rullende tv-kameraer gik i gang med at bygge sit ny sommerhus op fra grunden.


POV International

I dag tre år senere er det her, at den flittige natur- og miljøskribent blandt meget andet skriver sin ugentlige grønne blog-klumme til det anerkendte netmedie POV International, som hun for snart to år siden også var med til at starte op fra bunden.

"Det var nu ikke planlagt, så det er ligesom så meget andet i mit arbejdsliv. Men ja, jeg var med til at starte POV International for snart to år siden.

I dag har vi allerede etableret os i en grad, at vores digitale gratisavis tiltrækker over 150.000 unikke brugere om måneden, ligesom vi har næsten 50.000 følgere på vores Facebook-side," siger en tydeligvis stolt Signe Wenneberg.

 "I mit sommerhuskontor har jeg frit udsyn til åbne marker, naboens får og grise. Jeg
elsker at have grønt udsyn fra mit skrivebord," siger bæredygtigheds-kommunikator,
journalist, blogger, forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg.

 

En af artiklerne i hendes faste grønne søndags-klumme - en blog om madspild, ´Se hvad vi fandt, da vi skraldede i nat´, bragt i www.pov.international 2. juledag sidste år - opnåede at blive læst af en kvart million mennesker. Så der er publikum til de grønne tekster.

Ved sit genbrugsskrivebord i sommerhuset er Signe Wenneberg også fast blog-writer for den amerikanske netavis Huffington Post, holder snesevis af foredrag og workshops om bæredygtighed, natur og miljø, er influencer-blogger hos SMAC Agency og skriver p.t. på sin bog nr. 19 i sit omfattende forfatterskab med arbejdstitlen ´Hverdagsaktivisme for hverdagsforbrugere´.


Priviligeret

"Jeg synes, at jeg skriver allerbedst og får virkelig noget for hånden, når jeg sidder oppe på landet, hvor der er helt stille, og hvor jeg kan se, høre og føle naturen lige uden for vinduet.

Jeg føler mig utrolig priviligeret over at have en så fantastisk skøn arbejdsplads, hver eneste gang jeg sætter mig ned her," siger Danmarks måske forreste og synligste fortaler for et bæredygtigt liv på alle plan. ●

 


 
      

 

My office is my castle …?
"Jeg har ikke behov for noget stort ´slot´ til kontor. Tværtimod indretter jeg mig helst i små kontorrum, hvor jeg kan trives optimalt, og hvor jeg er i stand til at begrænse al roderiet, der desværre har det med at gro op omkring mine skriveborde."


Vigtige ting - personlige yndlingsting, gadgets og musts - i dit kontor?

"Udsigt, udsigt, udsigt ...! Jeg falder enormt let i staver, og det betyder utrolig meget for mig at have en inspirerende udsigt, når jeg skriver og arbejder. Jeg havde engang et kontor med et vindue, hvor jeg sad og gloede direkte ind i en mur - det døde jeg af ...

I mit sommerhuskontor har jeg frit udsyn til åbne marker, naboens får og grise, til børn, der passer deres skolehaver nogle gange med bidragter på. Jeg elsker at have grønt udsyn fra mit skrivebord.

Ellers skal jeg blot have min iPhone og min Mac computer foran mig - så kan jeg arbejde overalt. Når jeg arbejder på mit kontor, vil jeg dog også gerne have nogle familiefotos og blomster omkring mig."

 Citat udvalgt til væggen i Signe Wennebergs grønne sommerhus-
kontor ved Tisvildeleje. 

 

Den bedste tid på kontoret?
"Om morgenen arbejder jeg mest fokuseret og koncentreret. Jeg sætter mig typisk ved skrivebordet ved otte-tiden med min første kop te og arbejder så gerne to-tre timer, inden jeg spiser morgenmad.

Jeg har for nylig boet fast i mit sommerhus i Nordsjælland i 14 måneder, men nu deler jeg min arbejdsuge ligeligt mellem mit sommerhus-kontor samt skrivebordet og mødelokalet i min lejlighed i Hellerup.

Jeg får mest fra hånden og skriver bedst oppe i min landlige ro. Jeg har aldrig været særlig vild med at deltage i møder, det er ikke effektivt nok, jeg vil hellere bare lave selve arbejdet end at planlægge det."


De bedste/største beslutninger, som du har truffet på dit kontor?
"Der har været mange. Men det største er uden tvivl at beslutte at være selvstændig. At turde stå på egne ben, selv om jeg også har været enlig mor og eneforsørger det meste af mit liv. Det har været det modigste og det bedste.

For jeg elsker at kunne styre min egen tid og mine egne projekter, og jeg er også glad for at kunne beslutte, at den vigtigste værdi i mit arbejde er, at jeg har lov til at bestemme, at jeg kun vil arbejde sammen med søde mennesker, der inspirerer mig. Jeg er ikke nødt til at finde mig i at arbejde sammen med røvhuller. Og det er i sandhed meget privilegeret."

 Jeg har brug for absolut ro omkring mig til fordybelse, når jeg skal
skrive og formulere mig," fastslår Signe Wenneberg.

 

Sjoveste oplevelser på kontoret?
"Generelt oplever jeg mit arbejde og alle dage på mit kontor som fantastisk sjove. Jeg synes, at jeg har været i stand til at opbygge et virkelig sjovt arbejdsliv, hvor grænserne mellem arbejde og privat fritid flyder sammen helt efter mit hoved.

Hver evig eneste dag vågner jeg op og er overlykkelig for, at jeg kan arbejde som selvstændig og ikke skal rette ind efter chefers arbejds- og mødeplaner, men helt styre og nyde mit eget tempo på kontoret."


Når du lukker døren til dit kontor, …?
"Mit kontor i sommerhuset er åbent, så her er der ingen dør at lukke. Når det er sagt, kan jeg ikke forestille mig noget værre end at skulle arbejde i et stort åbent kontorfællesskab, hvor man konstant forstyrres ufrivilligt af andre og af uvedkommende lyde og skridt og telefoner.

Jeg har brug for absolut ro omkring mig til fordybelse, når jeg skal skrive og formulere mig. Faktisk har jeg svært ved at forstå, at så mange andre tilsyneladende ikke også har det.

Jeg ser mange unge mennesker sidde på byens caféer med deres laptops og arbejde eller coworke. Jeg kan ikke tro, at de allesammen kan være i stand til at præstere lige dybt og effektivt i den slags livlige rammer.

Selv har jeg brug for fredfyldte grønne, harmoniske omgivelser - som dem jeg har omkring mit sommerhuskontor - hvor jeg kan høre, hvad jeg selv tænker og skriver." ●

 

Læs mere her:
Signe Wenneberg - Wenneberg & Co.
Point of View International, www.pov.international
Pov.international: Se hvad vi fandt, da vi skraldede i nat

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo