arrow_upward

Bjarke Ingels afleverer ny superbæredygtig kontor-genistreg til Google

12
jun
2022
Steen Uno
Efter fem års byggeri kunne Google i maj officielt åbne sit ny hovedkvarter Bay View Campus i californiske Silicon Valley tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels samt den engelske designer Thomas Heatherwick.
12
jun
2022
Steen Uno

   

 

 

 

 

Tilbage i 2015 blev Bjarke Ingels Group og Thomas Heatherwick udvalgt til at tegne Googles nye hovedkvarter i Silicon Valley-byen Mountain View.

Nu står techgigantens godt 102.000 m² store superbæredygtige kontorhus og domicil klar til at åbne dørene for 4.000 fremtidige medarbejdere.

Designet og opført på grundstenene innovation, natur og fællesskab fremstår Bay View Campus som et kæmpestort, unikt åbent rum, der skal opfylde Googles ambition om at operere på kulstoffri energi 24/7 globalt i 2030.

Det baldakin-designede tag, som får Google-huset til at ligne et moderne fodboldstadion, består af 50.000 solpaneler, der kan generere knap syv megawatt energi - op til 40 procent af den ny kontorbygnings energibehov.


Kontorets grundidé

"Vi har udtænkt vores nye bygningskompleks, så det kan afspejle vores måde at arbejde på de næste 20, 30 eller 40 år frem i tiden. Hele processen har givet os mulighed for at gentænke kontorets inderste grundidé.

Vi har prioriteret brugernes oplevelse i bygningen over den udvendige form og skabt det, vi kalder menneske-centreret og bæredygtigt design," siger Googles bygningschef David Radcliffe.


 



Bay View Campus har gentænkt kontorets inderste grundidé, 
så det vil være i stand
til at afspejle skiftende måder at arbejde på de næste 20-30-40 år frem i tiden.

 

 

Radcliffe understreger, at Bay View-huset er nøje udtænkt og designet til at kunne udvikle sig i takt med, at tidsepokers måder at arbejde på løbende ændrer sig.

"Et kontorrum og miljø skal skabe harmoni mellem dem, der arbejder på kontoret, og dem, der virker fra andre steder. Fleksibiliteten i husets fokus- og samarbejdsrum er blot én måde at imødekomme disse fremtidige ændringer." 


CO2-fri energi

Kombineret med strøm fra nærliggende vindmølleparker vil det ny kontorhus være forsynet med CO2-fri energi i 90 procent af tiden.

Til opvarmning og nedkøling betjener bygningerne sig af USAs største system til geotermisk energi ved at udnytte vand fra den nærliggende sø.

 



Det ø
verste af Bay View-kontorhusets to plan indeholder en variation af individuelle
skriveborde, arbejdsstationer og team spaces i forskellig størrelse og udformning.

 


Det øverste af Bay View-kontorhusets to etagedæk huser en bred vifte af individuelle skriveborde og team spaces, som alle har naturligt dagslys fra facadevinduer samt glasfladerne mellem tagbaldakinerne.

Arbejdsetagen er forbundet via indendørs gårdhaver til nederste niveau, der rummer tekøkkener, caféer og store åbne områder med masser af plads til både større og mindre mødevirksomhed.


London-campus

Bay View-komplekset i Mountain View består af to kontorbygninger, et kongres- og eventcenter samt af 240 units til medarbejder-overnatning i begrænset udstrækning.

Bjarke Ingels Group og Heatherwick Studio samarbejder p.t. også om Googles ny London-campus ved King's Cross, der planlægges indviet i 2024 med bl.a. naturpark og løbebane på tagterrassen.  ● 


 



50.000 solpaneler på de baldakin-designede tagflader 
genererer op til 40 procent
af det ny Google-domicils energibehov og skal bidrage til at honorere it-gigantens
mål om at operere på kulstoffri energi globalt i 2030.

 



Læs mere her:
Blog.google: Bay View is open - the first campus built by Google
Worklife.news: 5 things to know about how Google’s new Bay View campus
Dezeen.com: BIG & Heatherwick complete Google campus topped with dragonscale roofs
Architecturaldigest.com: Google’s new Ingels & Heatherwick HQ shows the future of office

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo