Boost dit fokus ved skrivebordet - 11 gode råd

Boost dit fokus ved skrivebordet - 11 gode råd

09
jun
2015
Anne-Kathrine Utzon
Er du i stand til at holde fokus på kontoret helt frem fyraften? Nå, ikke! Magasinet NINEtoFIVE giver dig her 11 nyttige råd, der let og ligetil kan optimere din koncentrationsevne og øge dit fokus ved og omkring skrivebordet.
09
jun
2015
Anne-Kathrine Utzon



Det kan ifølge eksperter nemt tage helt op til 20 minutter at komme tilbage til det samme koncen-
trationsniveau, hver eneste gang du afbrydes af en kollegas telefonsamtale, eller du lige skal læse
en mail og så videre.

Blandt andet kan forstyrrende og uønsket lyd, altså støj, under tiden være så generende, at det kan
udløse træthed og koncentrationsvanskeligheder.

Magasinet NINEtoFIVE har samlet disse 11 nyttige tips til, hvordan du kan reducere afbrydelser ved
dit skrivebordet og derved optimere din koncentration, trivsel og performance - ja, hele din arbejds-
dag slet og ret.

1. Spis sundt
Du tænker, som du spiser, og din kost påvirker i høj grad din koncentration, og hvor længe du kan holde fokus. En god kost, der holder hjernen i form, består af følgende: fuldkornsprodukter, friske økologiske grøntsager og frugter, tang som fx wakame eller iziki, nødder og frø med skal som sesamfrø, fed fisk samt magert økologisk kød.
2. Sluk for telefonen
Vi kender alle dét, at mobilen siger lyde eller vibrerer, når en bekendt tilføjer én på LinkedIn, eller når der tikker nye e-mail ind. Ifølge danske stressklinikker er smartphones en stressfaktor hos en stigende andel af danskere. Det kan derfor være en god idé at slukke sin smartphone, når man er på kontoret, så man kan holde fokus det rette sted.
3. Sid komfortabelt
En ukomfortabel stol kan om noget reducere din koncentrationsevne. Benyt derfor en stol i dit daglige arbejde, der føles bekvemme-lig og samtidig tilgodeser din rygholdning.

4. Dyrk motion
Motion er med til at holde hjernen kørende, og det kan derfor være en god idé at få bevægelse ind i arbejdsdagen. Det kan ligeledes forbygge slidskader samt smerter i nakke og ryg. Du kan holde kroppen i gang ved at gå ture på kontoret og arrangere gå-møder, når I har møder på kontoret. Du kan også holde små pauser, hvor du benytter en pilatesbold, trænings sjippetorv eller blot laver simple bevægelser. Hvis du har et hæve-sænke skrivebord, kan du også skiftes med at sidde ned og stå op.
5. Sluk for resten
Har du andre former for elektronik på dig som Ipad eller Ipod, du ikke bruger? Så bør du ligeledes slukke det, når du er på arbejde, da det ligeledes vil kunne påvirke din koncentration.
6. Hold orden
Sørg for, at hold orden på dit skrivebord. Det gør du ved kun at have de værktøjer og ting, der kræves foran dig. Skil dig af med gamle kaffekopper, papirer og alt det, der gør dit kontor sjusket og uoverskueligt at se på.
7. Mål din tid
Tag tid, og tjek, hvor meget du har klaret på en time. Det vil hjælpe dig med at skærpe dit fokus, da du tester dig selv og din effektivitet på tid.
8. Lav en liste
Lav en to-do liste over de arbejdsopgaver, du skal have klaret i løbet af dagen. Det vil give dig et overblik samt mindske chancen for en stresset følelse, der kan påvirke din koncentrationsevne.
9. Beløn dig selv
Vær stolt af dig selv, når du opnår resultater, og beløn eventuel dig selv. Det vil give dig motivation til fortsat at arbejde effektivt for at opnå nye mål.
10. Visualiser dit mål
Du kan vælge at visualisere dit mål og kigge på det hver dag før arbejde. Det vil huske dig på, hvad du arbejder efter at opnå.
11. Lyt til musik
Forskere har fundet frem til, at klassisk musik såsom Mozart er bedre end strømmende musik eller stilhed, når man prøver at holde fokus på en arbejdsopgave. Noget der kaldes: ’Mozart Effect’. ●

 

 

 

 

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo