Casper smider klovnhatten: Jeg går ingen steder uden min Mont Blanc

Casper smider klovnhatten: Jeg går ingen steder uden min Mont Blanc

01
maj
2017
Annamaria Lauridsen
Aktuel med 80er nostalgi i biffen har Klovn-skaberen indrettet sit hjemmekontor med 30 Tintin-biler og sin uundværlige Mont Blanc kuglepen.
01
maj
2017
Annamaria Lauridsen

 

Annamaria

 
Topfoto: Per Arnesen 


Casper Christensen og makkeren Frank Hvam har med deres premiereaktuelle film ’Dan Dream’ bevæget sig langt væk fra Klovn-universet – nærmere betegnet til Jylland i 80erne. 

Filmen er inspireret af historien om en gruppe pionerer, der i startfirserne udviklede verdens første elbil – i Hadsund. Projektet floppede dog spektakulært, da bilen ’Hope Whisper’ kørte galt ved et præsentationsevent og blev til grin foran verdenspressen.

”Den kørte jo 10 meter, den her lille el-bil, og så kørte den direkte ind i væggen. Og man spekulerede så på, om det var manden, der var faldet i søvn, eller om der var noget galt med bilen, eller hvad?” fortæller Casper Christensen. 

Idéen til filmen kom, da Frank Hvam selv fik en el-bil og ville blære sig lidt over for familien i Hadsund. Men de syntes snarere, at det var pinligt, at han troppede op i sådan noget bras. På de kanter hænger el-biler nemlig uløseligt sammen med ’Hope Whisper’-fiaskoen, og det fik makkerparret på sporet af den notoriske firser-fadæse. 

”Det er meget sjældent, at noget går fra at være en kæmpe potentiel succes til en kæmpe fiasko på så få sekunder. Det var det, der ligesom startede det for os. Det var jo et ret ’skægt’ øjeblik, at man skal vise en el-bil, der er blevet hypet i hele verden – og så kører den galt efter 10 meter.”

 

Dan Dream 2

Casper Christensen og makkeren Frank Hvams folkekomedie 'Dan Dream' er aktuel i danske biografer. Foto: Per Arnesen

 

”Den er meget mindre grov, og ingen løber nøgne rundt”

”Det har været rigtig sjovt at lave noget om 80erne,” fortæller Casper Christensen, som også har nydt at være lidt væk fra de trygge ’Klovn’-rammer og i stedet starte fra scratch med intet andet end et blankt stykke papir. Et træk, som har ført til en vaskeægte folkekomedie fra den produktive komikerduo. 

”Herudover har det været rart at spille noget andet end Casper i Klovn,” siger han med et smil.  

Og ’Dan Dream’ er noget helt andet end ’Klovn’, understreger han. 

”Den er meget mindre grov, og ingen løber nøgne rundt eller sådan noget. Det er en god historie. Og det er en ’voksen’ historie, modsat Klovn, som nogen gange bliver lidt sjov og ballade, ikke?”

”Man kan glæde sig til en morsom og vedkommende film om et stykke Danmarkshistorie, som mange måske har glemt,” tilføjer Casper Christensen begejstret. 

Samtidigt har indspilningen af denne ’rigtige spillefilm’, som han selv kalder den, også givet lyst til endnu en tur tilbage til ’Klovn’-verdenen. Casper Christensen og Frank Hvam har netop fået kontrakt på en ny sæson af den elskede serie på TV2 og er p.t. i fuld sving med skriveriet. 

”Af alle de projekter Frank og jeg har lavet sammen, er ’Klovn’ det eneste, vi vender tilbage til, fordi det bliver ved med at give os et eller andet. Der er så meget frihed og frirum i det univers. Men nogen gange skal man lige ud og prøve noget andet.”

 

Dan Dream 2 

"Når man arbejder på et set på den måde, så er man virkelig bare en worker bee," siger Casper Christensen. Foto: Per Arnesen

 

En worker bee på settet

’Dan Dream’ blev optaget på Fyn over fem tæt pakkede uger med arbejde i 12 til 14 timer dagligt, fire dage om ugen. Lange dage og overnatning på jobbet ser Casper Christensen dog kun som en fordel. 

”Når man arbejder på et set på den måde, så er man virkelig bare en worker bee. Det giver et vildt intenst arbejdsforløb, som jeg synes er fantastisk. Man kommer tæt på de mennesker, man er sammen med, og fordi man sover der, så skal man kun tænke på at arbejde. Det er hårdere, hvis man skal hjem hver aften og omstille sig til at lave noget helt andet, og så op om morgenen og være klar igen.”

”Mens man er på location, er der en indhegning omkring, så der ikke er nogen, der kan komme ind og forstyrre. Så står folk og kigger ind på én, når man holder pause og spiser eller taler i telefon. Dét skal jeg til gengæld lige vænne mig til,” siger han med et smil. 

Når Casper Christensen ikke arbejder på et filmset, arbejder han fra sit hjemmekontor i villaen på Frederiksberg. 


 

 

 

Hvordan vil du beskrive dit kontor? 

”Min primære arbejdsplads er foran min computer, hvor jeg skriver manus. 85 procent af min tid er jeg dér. Jeg har indrettet to af etagerne i min villa til kontorer, hvor jeg har mine to selskaber. Det er også her, jeg skriver til fx Klovn og til projekter i USA. For at adskille arbejde og fritid, har jeg gjort sådan, at der er låste døre. Så de andre, der arbejder her, ikke kan komme ind i vores lejlighed – og den anden vej rundt.” 

”Når jeg tager til USA, så har jeg bare min computer med og arbejder dér, hvor jeg nu engang bliver sat. Og jeg kan sige så meget, at det kedeligste kontor, jeg nogensinde har siddet på, det er hos filmselskabet Paramount i USA. Så drømmen om at tage til Hollywood for at arbejde og sidde på et fedt kontor, det er altså ikke sandt. Jeg vil hellere sidde herhjemme.”

 

Har du nogle særligt vigtige ting på dit kontor?

”Jeg har altid min Mont Blanc kuglepen med mig alle steder. Jeg er simpelthen så gammeldags. Jeg er sådan nærmest analog, når jeg skriver. Jeg skriver selvfølgelig på computer, men rigtig mange af tingene er på papir med blyant først, for der kan jeg ligesom rykke rundt på tingene på en anden måde. Så det er de to vigtigste redskaber – papir og blyant.”

”Ellers så har jeg på selve mit kontor en – vil jeg selv sige - relativt stor samling af små metalbiler med Tintin i… Og det har jeg ingen forklaring på,” siger han og griner.

”Men jeg har måske 30 stående. Jeg synes, at de er flotte, og jeg elsker universet enormt højt. Det er jo fandme en mand, der havde en vild fantasi, der har fundet på dét. Det kan være ret inspirerende at sidde og kigge på. Jeg er stor Tintin-fan”.  

 

Største beslutninger truffet på kontoret?

”Der er godt nok blevet truffet mange. Fx beslutningen om ikke at flytte til USA. Det er blandt andet en arbejdsmæssig beslutning, som jeg tog på kontoret og sagde: ’Vi skal arbejde her hjemmefra, vi skal ikke til USA, og hvordan gør vi så det?’ Det har været en rigtig, rigtig stor beslutning.”

 

Hvad gør du for at holde balancen mellem arbejde og fritid?

”Jeg arbejder fra tidligt om morgenen, og så plejer jeg at stoppe omkring kl. 14. Da jeg ofte skal lave et eller andet på Skype om aftenen med USA, så skal jeg lige have et eller andet tidspunkt på dagen, hvor jeg ikke arbejder, ikke?” 

”Jeg er meget disciplineret. Det er den eneste måde, jeg kan håndtere at lave så mange forskellige ting på. Eller så dur det ikke for mig. Der er mange bolde i luften, og jeg synes, at mange af tingene er sjove. Men det at skrive er et hårdt, ensomt arbejde, og noget af det er kedeligt. Og der bliver man altså nødt til at bare bide i det sure æble og komme i gang.” 

 

Læs mere om Casper Christensens ´Dan Dream´: 
B.dk: Casper Christensen: Min mor sendte mig jobopslag i årevis
DR.dk: Pigerne med det touperede hår fra 80´erne ser stadig skidegodt ud
Information.dk: Casper Christensen og Frank Hvams nye film er en overbevisende opdatering af en stolt dansk folkekomedietradition  


Læs også:
Her er mit kontor med ernæringseksperten Christian Bitz:
Jeg har en plan om at gøre Danmrk sundere
Her er mit kontor med Matias Møl Dalsgaard, CEO for GoMore:
Vi har kun set den spæde begyndelse, når det kommer til deleøkonomi

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo