Celebert kontormiljø i Bikubens fashionable gamle hovedsæde

Celebert kontormiljø i Bikubens fashionable gamle hovedsæde

23
aug
2023
Steen Uno
I 123 år husede den smukke og fashionable kontorejendom den danske sparekasse Bikuben - nu har din virksomhed unik mulighed for at dele det historiske vingesus og den italienske, travertin-belagte indergård i Silkegade.
23
aug
2023
Steen Uno


 

 

 


Fra 1857 værnede Sparekassen Bikuben, oprindelig Dansk Spare-, Børne og Alderdoms Forsørgelses Forening, trofast og stolt om sit imposante, nærmest statelige domicil i den lille gade i Københavns inderste bykerne.

Men efter i alt 150 år i Silkegade måtte den sidste rest af Bikuben i 2007 - da i fusioneret skikkelse af BG Bank - til slut slukke, lukke og lade sig opsluge i Danske Bank-imperiet.

Siden har en række danske samt udenlandske virksomheder dagligt kunnet glæde sig over de smukke bygningsdetaljer i det nu fredede kontorkompleks i gaden navngivet efter Silkecompagniets fabrik tilbage i 1600-tallet.

Netop nu har en ny virksomhed en sjælden mulighed for at leje sig ind og dele historiens vingesus og den atmosfære-fyldte, italienske travertinbelagte indergård på den prestigefyldte adresse ved Købmagergade og Strøget.


Privat atrium 

"Ejendommens hyggelige indergård har i tidens løb lagt idyllisk scenerum til operasang samt andre spektakulære teater- og musikarrangementer fortrinsvis for lukkede kredse.

Lejemålet kan desuden præsentere sin egen smukt beplantede atriumgård - et celebert åndehul, der giver kontormiljøet en ekstra eksklusiv dimension," siger Jesper Norgart, partner hos Lintrup & Norgart A/S, som formidler udlejningen af de vakante 1.061 m² i penthouse-etagen i Silkegade 8.


 Efter i alt 150 år i Silkegade måtte de sidste rester af Bikuben i 2007 - da i fusioneret
skikkelse af BG Bank - slukke, lukke og fraflytte sit imposante hovedsæde for at lade
sig opsluge i Danske Bank-imperiet.
  

 


"Kontorarealerne imponerer med sine smukke træbeklædte vægge, adskillige andre æstetiske detaljer og først som sidst Danmarks formentlig største fredede konferencerum, i sin tid indrettet til Sparekassen Bikuben bestyrelse og topfolk.

Ud over den rekreative atriumgård råder dette ganske enestående kontorlejemål over en lang, bred møblérbar tag- og frokostterrasse placeret ud til samt langs Silkegade," tilføjer Jesper Norgart.


Pengetunnel

Bikuben servicerede i sine første 110 år alene københavnerne, men i 1967 fik Sparekassen efter flere opkøb og fusioner med kriseramte, mindre pengeinstitutter efterhånden etableret et landsdækkende net af filialer. 

Sparekassen Bikuben A/S nåede at vokse til Danmarks tredjestørste pengeinstitut, da banken i 1996 fusionerede med Girobank A/S og blev til BG Bank A/S, men som dog blot fem år senere måtte se sig overtaget af Danske Bank.


 "Lejemålet øverst i Silkegade 8 imponerer med sine smukke træbeklædte vægge, de
andre æstetiske detaljer og landets nok største fredede konferencerum," fremhæver
Jesper Norgart, partner hos Lintrup & Norgart A/S.
            

 


"Flid og Nøjsomhed giver Velstand" står skrevet i pyntebåndet mellem etagerne i det firfløjede bygningskompleks opført i tre tidsafsnit af de kendte danske arkitekter, J.D. Herholdt i 1884, Gotfred Tvede i 1929 og Poul Kjærgaard i 1959. 

I sine første tre år blev den nystiftede sparekasse drevet fra direktørens privatbolig i Silkegade 13, men flyttede i 1860 over gaden til nr. 8. En underjordisk tunnel sikrede, at kontanter risikofrit kunne transporteres mellem de to bygninger.


Ro til inspiration

"Dette særdeles attraktive penthouse-lejemål tilbyder et moderne kontormiljø med storrum, enkeltkontorer, telefon- og møderum - det samlede areal kan rumme arbejdspladser til 60-70 medarbejdere.

Overalt i Silkegades gamle sparekasse ånder en atmosfære af sjæledyb ro, harmoni, detaljerigdom og bygningsmæssig kvalitet og skønhed, hvor inspiration, motivation og arbejdsglæde følger hånd i hånd," fremhæver Jesper Norgart.


 Overalt i Silkegades gamle sparekasse-ejendom ånder en atmosfære af sjæledyb ro,
harmoni, detaljerigdom samt bygningsmæssig kvalitet og skønhed, hvor inspiration,
motivation og arbejdsglæde nærmest følger hånd i hånd.

 


Sparekassen Bikubens historiske hovedsæde støder i hver sin ende op til stormagasinet ILLUMs ejendomskompleks - i Silkegade til ILLUMs parkeringskælder. Der er findes desuden p-muligheder i flere andre p-huse nær lejemålet.

Fra adressen er der blot få minutters gang til Gammel Strand Metro og syv-otte minutter til Kongens Nytorv Metro henh. Nørreport Station med Metro, S-togs, regional- og fjerntog samt adskillige buslinjer.  ●
 

 

Læs mere her:
Lintrupnorgart.dk: Historiske rammer med adgang til enestående udearealer
Lokalebasen.dk: Kontorlejemål med stor atriumgård og egen tagterrasse
Trap.lex.dk: Sparekassen Bikuben, København
Hovedstadshistorie.dk: Silkegade

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo