Christiansborg-kontor med hjemlig hygge

Christiansborg-kontor med hjemlig hygge

18
aug
2015
Steen Uno
Pia Kjærsgaard blev i starten af juli valgt til ny formand for Folketinget og forbereder netop nu sit indtog i Christianborgs, ja, Danmarks allerfineste kontor - men hun vil dog stadigvæk beholde sin hyggelige ´dagligstue´ i Proviantgården. Fotos: René Teige.
18
aug
2015
Steen Uno

 


Siden Dansk Folkepartis fødsel tilbage i oktober 1995 har Pia Kjærsgaaard haft ét og
samme kontor i Proviantgården - med helt sin egen indretning og yderst personlige
komposition af møbler samt inventar, som i dag har opnået noget nær kultstatus 
Christiansborg.

"Mit kontor og mine arbejdsmæssige omgivelser må først som sidst have den rigtige
hygge og atmosfære - ellers kan jeg slet ikke trives og arbejde i rummet," siger Folke-
tingets nyvalgte formand til Magasinet NINEtoFIVE.

Her ind i august har Pia Kjærsgaard endnu knap taget sit ny prestigefyldte formands-
kontor i åsyn endsige i brug.

Hun imødeser, at hun nok især vil komme til benytte det danske folkestyres fineste
kontor til repræsentative formål.

"Men jeg vil da bestemt undersøge, om jeg - i et eller andet omfang - kan se mit snit
til at sætte mit personlige præg på dette kontor også," smiler Pia Kjærsgaard.


Personlig decor

Den danske folketingsprofil beholder under alle omstændigheder sin faste kontorbase med den hjemlige hygge i Dansk Folkepartis fløj på Christiansborg, hvor Pia Kjærsgaards meget personlige indoor decor står i spektakulær kontrast til Provianthusets stilrene hvide gange uden for kontoret.

"En lille tidslomme" er hendes 25 kvadratmeter store kontor blevet kaldt - med dets klassiske møbler i mørkt træ, lamper, det dekorative medley af familieportrætter. porcelænsplatter og spændende tingeltangel, alle guldalder-malerierne i de tykke guldrammer samt hundekurven i hjørnet.

"Venlige mennesker fra nær og fjern sender mig løbende sjove ting og sager, som jeg forsøger at indpasse rundt omkring i mit kontor.     

En rar atmosfære og ramme med personlige ting - jo, hjemlig hygge - er alfa og omega for mit arbejdsrum," pointerer Pia Kjærsgaard. ●

 My office is my castle …?
"Nej, jeg vil meget hellere kalde det for min dagligstue, for det er sådan, at jeg foretrækker at indrette og betragte min daglige kontorarbejdsplads. Jeg kan ikke trives og dermed heller ikke arbejde i kontoromgivelser, som ikke er hyggelige. Jeg ville simpelt hen aldrig kunne fungere i et sterilt designerkontor.

Jeg skal også i gang med at sætte nogle personlige præg på mit ny formandskontor - selv om jeg endnu ikke er helt klar over, hvor meget jeg vil komme til at opholde mig dér sådan i praksis ..."


Vigtige ting - personlige yndlingsting, gadgets og musts - i dit kontor?

"Nu har jeg jo haft mit kontor her i Proviantgården lige siden 1995, så det er faktisk ikke så lidt, at jeg gennem alle årene har fået samlet sammen af personlige yndlingsting. Folk fra nær og fjern sender mig ting og sager, som jeg meget gerne finder en lille plads til rundt på kontoret.

Fotos af familien, mine børn og børnebørn er så afgjort et must. Mange af mine møbler, som jeg allesammen holder utrolig meget af, har jeg hen ad vejen hentet fra Christiansborgs loftsrum. Mange har tilhørt forhen-værende folketingsmedllemmer og rummer derfor den slags spændende historie, der jo altid har haft min store interesse.

For eksempel fandt jeg for nogen tid siden et fantastisk flot højt spejl med guldramme, der stod gemt af vejen oppe i Tårnet, som i dag er restaurant. Det viste sig at tilhøre Dronningens gemakker, men jeg fik lov til at bruge det på mit kontor. Jeg har siden fået opklaret, at spejlet stammer helt tilbage fra den danske epoke på Sankt Croix og er således langt over 100 år gammelt."


Den bedste tid på dit kontor?

"Jeg tror pudsigt nok, at det må være de eftermiddage om søndagen eller på en helligdag, hvor jeg beslutter mig for at tage et par timer ind på Christiansborg for at rydde op på kontoret. På disse tidspunkter hviler der en sjælden og fascinerende fred og ro - ingen telefoner, ingen forstyrrelser, kun stilhed. Her får jeg for det meste rigtig meget fra hånden ..."


De bedste/største beslutninger, som du har truffet på dit kontor?

"Åh, når man gennem 20 år har holdt hundredvis af vigtige møder rundt om mit konferencebord - blandt andet har vi tit under finanslovs- eller andre vigtige forhandlinger sat os sammen her for at samle tankerne og beslutte, hvordan vi nu skal stille os til dette og hint - ja, så er der jo gennem tiden uundgåelig blevet truffet ikke helt så få endog også store og meget vigtige beslutninger."


Sjoveste oplevelser på kontoret?

"Generelt synes folk, der besøger mit kontor - både danske og udenlandske gæster - at jeg har indrettet mig rigtig sjovt, anderledes og hyggeligt. Jeg har et dejligt mahogniskrivebord, der stammer fra en af Folketingets meget tidligere direktører. På bagsiden - altså den side, som vender ud mod gæsten - har det en skuffeindretning med en hylde, som gæsten kan trække ud og stille sin kaffekop på - den vækker altid stor begejstring!"


 

Når du lukker døren til dit kontor, …?
"Jeg må først lige sige, at nu er det altså ganske sjældent, jeg lukker døren til mit kontor. Jeg elsker nemlig at følge med i, hvad der sker udenfor på gangen. Men når jeg så rent undtagelsevis lukker døren, ved mine kolleger også, at så vil jeg virkelig ikke forstyrres.

Jeg skal ikke forsværge, at jeg i ny og næ kan finde på at ta´ en lille skraber på min grønne chaiselong sofa, men ellers lukker jeg kun døren i, hvis jeg skal vende og dreje nogle svære overvejelser eller koncentrere mig om kompliceret materiale.

Når jeg som sagt en ganske sjælden gang lukker min dør, så respekterer mine kolleger og medarbejdere heldigvis også, at de ikke skal banke på den." ●
 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo