Coworking Top 15 - årets bedste iværksætter-miljøer i Norden

Coworking Top 15 - årets bedste iværksætter-miljøer i Norden

12
jun
2022
Steen Uno
Den danskudviklede, internationale konkurrence-platform Global Startup Awards har nomineret 15 nordiske coworking spaces til årets dyst om at have det bedste iværksættermiljø i Norden og efterfølgende i hele verden.
12
jun
2022
Steen Uno

 

 

 

 

 

15 coworking spaces i de fem nordiske lande dystede i foråret i den årlige Global Startup Awards-konkurrence om retten til at kunne kalde sig Nordens bedste iværksætter-miljø 2022. 

Den danskeudviklede, men i dag internationalt udbredte event-platform nominerer hvert år de allerbedste startups, mest indflydelsesrige individer, teknologivirksomheder, projekter, coworking spaces etc. fra sine forskellige regioner.

I kategorien Best Coworking Space udpegede Global Startup Awards i år tre iværksætter-miljøer fra hver af de fem nordiske lande, hvoraf vinderen ville gå videre til den store globale finale senere på året.

Årets tre udvalgte danske coworking-communities var den københavnske innovations hub Matrikel1 på Højbro Plads, Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship (DISIE) med coworking spaces i København og Aarhus samt Schiller Office Hotel på Nørrebro.   


Hård konkurrence

De tre danske Global Startup Awards-deltagere var i skarp konkurrence fra blandt andre finske Helsinki Think Company, svenske Mindpark med spaces i Malmø, Lund og Helsingborg, Epicenter i Oslo samt UI Science Park i Reykjavik.

Men det blev dog i stedet svenske Impact Hub Stockholm, der løb med årets nordiske hæder ved den store Global Startup Awards-finale i maj i Reykjavik.   


 Konkurrencen mellem coworking-miljøer i verdens storbyer er nu knivskarpere end
nogensinde, når det drejer sig om at opbygge, indrette samt udvikle mest attraktive
iværksætter-communities.                               Fotos: Thinkcompany.fi og Mindpark.se 

 


Impact Hub i hjertet af Stockholm kunne allerede tidligere på året kåre sig selv som Sveriges allerførste ikke blot CO2-neutrale, men også klimapositive coworking space.

Sidste år blev det norske iværksætter-community Mesh Nationaltheatret kåret som Nordens bedste coworking-miljø, mens The Hatch Experience, Sri Lanka, efterfølgende kunne hyldes som verdens bedste coworking space 2021. 


Skarp konkurrence

Konkurrencen mellem coworking-miljøer i verdens storbyer er i dag knivskarpere end nogensinde, når det drejer sig om at opbygge, indrette og udvikle attraktive iværksætter-communities.

Bordfodbold, avancerede kaffeautomater og traditionel fredagsbar er forlængst forældede trumfkort - i dag hedder de vigtigste nøgleord social community, professionel connectivity, ideel lokation samt inspirerende design.     


 I dag er coworking-fællesskabets vigtigste nøgleord social community, professionel
connectivity, ideel lokation samt inspirerende design. 
                          Foto: Schiller.dk

 

 

Ifølge den tyske markedsdata-platform Statista eksisterer der netop nu knap 19.000 coworking spaces på verdensplan - et tal, der med en årlig vækst på 20% forventes at passere 40.000 i 2024.

Europa skønnes aktuelt at have små 7.000 coworking-fællesskaber med en årlig vækst, der efter coronakrisen estimeres atter stigende til omkring 5%.  ●
 

 

Læs mere her:
Globalstartupawards.com: Best Nordic coworking spaces 2022
Travelmag.com: 10 of the best coworking spaces in Copenhagen 2021

Realbusiness.co.uk: The advantages and disadvantages of coworking spaces
Statista.com: Number of coworking spaces worldwide 2018-2020 with a forecast to 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo