Cykler du på arbejde - 10 min. i timen er nok

Cykler du på arbejde - 10 min. i timen er nok

19
mar
2019
Steen Uno
For meget stillesiddende kontorarbejde kan føre til fedme, diabetes, hjertekar- og øvrige livs-stilssygdomme. Skrivebordscyklen vinder stigende popularitet og bidrager til at optjene dine anbefalede mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen.
19
mar
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Motion til arbejdet har udviklet sig som tidens trend på kontoret. I dag vælger fortsat flere firmaer at tilbyde deres medarbejdere muligheder for fitness og motion i løbet af arbejdsdagen - og skrivebordscyklen har lagt sig i førerfeltet. 

Ideelt skal kontorrytteren motionscykle i tempi på 10-30 minutter ad gangen, mens han/hun opretholder sin fulde fokus på arbejds-computeren, men alle de daglige ´etaper´ tæller med i det samlede kalorieregnskab.

Forskning viser, at medarbejdere læser 30 procent hurtigere på pc-skærmen, mens de skrivebordscykler. Den øgede blodcirkulation gør dig skarpere og mere fokuseret, ligesom hukommelsen styrkes. Eksperimenter har påvist, at man kan huske op til 25 procent flere ord, hvis man bevæger dig, mens man læser på skærmen.

Hvis du motionscykler ved skrivebordet en times tid hver dag, f.eks. 6 x 10 minutter ved moderat belastningsgrad, vil du typisk kunne forbrænde op til 400 kalorier.  


Bank i bevægelse

Lån & Spar banken, fast årlig deltager i konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads, har gennem de sidste ni år udviklet projektet ´Bank i bevægelse´ og undervejs implementeret en lang række initiativer i samarbejde med diætister, fitnesstrænere, kok, sundheds-eksperter m.fl. suppleret med bl.a. skrivebordscykler og gåbånd fra den danske virksomhed Officefit.dk.

Initiativerne har halveret bankens årlige sygefravær til 3,5 dag pr. medarbejder inkl. langtidsfravær, opnået en jobtilfredsheds-score på 92 procent, fordoblet antallet af ansatte, der dyrker 30 min. motion dagligt samt skabt en produktivitetsstigning på fem procent på bundlinjen.
 

 Senest er en canadisk forskergruppe nået frem til, at kontor- og skrivebordscykling
faktisk synes endnu sundere for krop og fysik end dine daglige ´standing sessions´
ved hæve-sænke-bordet. (Foto: Officefit.dk)

 


"Flere og flere firmaer viser interesse for at tilbyde træning på arbejdspladsen, og forskningsprojekter viser, at træning på arbejds-pladsen virker. Det nedsætter muskel- og ledsmerter - især nakkesmerter reduceres markant - gavner hjerte-karsystemet og øger det mentale helbred og velvære, alt efter hvilken type træning eller øvelser, der udføres.

Den største gevinst kommer, når træningen planlægges i forbindelse med arbejdet og sammen med kollegaerne - styrketræning, kondicykler og træning med elastikker til balanceøvelser og zumba - og når træningen målrettes den enkelte medarbejders behov.

Hvis det skal lykkes at engagere medarbejderne og påvirke deres sundhed, et det nødvendigt at tilbyde flere forskellige typer af træning og målrette den specifikt efter de enkelte medarbejderes ønsker og behov," siger Mette Jensen Stochkendahl, seniorforsker ved Nordisk Institut for Kiropraktik, til JyllandsPosten.


Slår hæve-sænke-bordet

Senest er en canadisk forskergruppe nået frem til, at motion på skrivebordscykel og løbebånd faktisk synes endnu sundere for din krop og fysik end dine daglige ´standing sessions´ ved hæve-sænke-bordet.

"Cykler og løbebånd i forbindelse med skrivebordet synes at give større kortsigtede fysiologiske forbedringer sammenlignet med stående arbejde ved hæve-sænke-borde - forbedringer, der potentielt er i stand til at føre til bedre sundhedsmæssige resultater," noterer Montreal-forskerne sig.  ●

   

                                                                                                                                                                                     

                              

 


 

 

Læs mere her:
Officefit.dk: Bevægelse og varierende arbejdstillinger ved kontorbordet 
Dailymail.co.uk: Scientists suggest people work out at the office instead of standing at a PC

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo