arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Kontorcykel top

Cykler du på arbejde - 10 min. i timen er nok

19
mar
2019
Steen Uno
For meget stillesiddende kontorarbejde kan føre til fedme, diabetes, hjertekar- og øvrige livs-stilssygdomme. Skrivebordscyklen vinder stigende popularitet og bidrager til at optjene dine anbefalede mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen.
19
mar
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Motion til arbejdet har udviklet sig som tidens trend på kontoret. I dag vælger fortsat flere firmaer at tilbyde deres medarbejdere muligheder for fitness og motion i løbet af arbejdsdagen - og skrivebordscyklen har lagt sig i førerfeltet. 

Ideelt skal kontorrytteren motionscykle i tempi på 10-30 minutter ad gangen, mens han/hun opretholder sin fulde fokus på arbejds-computeren, men alle de daglige ´etaper´ tæller med i det samlede kalorieregnskab.

Forskning viser, at medarbejdere læser 30 procent hurtigere på pc-skærmen, mens de skrivebordscykler. Den øgede blodcirkulation gør dig skarpere og mere fokuseret, ligesom hukommelsen styrkes. Eksperimenter har påvist, at man kan huske op til 25 procent flere ord, hvis man bevæger dig, mens man læser på skærmen.

Hvis du motionscykler ved skrivebordet en times tid hver dag, f.eks. 6 x 10 minutter ved moderat belastningsgrad, vil du typisk kunne forbrænde op til 400 kalorier.  


Bank i bevægelse

Lån & Spar banken, fast årlig deltager i konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads, har gennem de sidste ni år udviklet projektet ´Bank i bevægelse´ og undervejs implementeret en lang række initiativer i samarbejde med diætister, fitnesstrænere, kok, sundheds-eksperter m.fl. suppleret med bl.a. skrivebordscykler og gåbånd fra den danske virksomhed Officefit.dk.

Initiativerne har halveret bankens årlige sygefravær til 3,5 dag pr. medarbejder inkl. langtidsfravær, opnået en jobtilfredsheds-score på 92 procent, fordoblet antallet af ansatte, der dyrker 30 min. motion dagligt samt skabt en produktivitetsstigning på fem procent på bundlinjen.
 

 Senest er en canadisk forskergruppe nået frem til, at kontor- og skrivebordscykling
faktisk synes endnu sundere for krop og fysik end dine daglige ´standing sessions´
ved hæve-sænke-bordet. (Foto: Officefit.dk)

 


"Flere og flere firmaer viser interesse for at tilbyde træning på arbejdspladsen, og forskningsprojekter viser, at træning på arbejds-pladsen virker. Det nedsætter muskel- og ledsmerter - især nakkesmerter reduceres markant - gavner hjerte-karsystemet og øger det mentale helbred og velvære, alt efter hvilken type træning eller øvelser, der udføres.

Den største gevinst kommer, når træningen planlægges i forbindelse med arbejdet og sammen med kollegaerne - styrketræning, kondicykler og træning med elastikker til balanceøvelser og zumba - og når træningen målrettes den enkelte medarbejders behov.

Hvis det skal lykkes at engagere medarbejderne og påvirke deres sundhed, et det nødvendigt at tilbyde flere forskellige typer af træning og målrette den specifikt efter de enkelte medarbejderes ønsker og behov," siger Mette Jensen Stochkendahl, seniorforsker ved Nordisk Institut for Kiropraktik, til JyllandsPosten.


Slår hæve-sænke-bordet

Senest er en canadisk forskergruppe nået frem til, at motion på skrivebordscykel og løbebånd faktisk synes endnu sundere for din krop og fysik end dine daglige ´standing sessions´ ved hæve-sænke-bordet.

"Cykler og løbebånd i forbindelse med skrivebordet synes at give større kortsigtede fysiologiske forbedringer sammenlignet med stående arbejde ved hæve-sænke-borde - forbedringer, der potentielt er i stand til at føre til bedre sundhedsmæssige resultater," noterer Montreal-forskerne sig.  ●

   

                                                                                                                                                                                     

                              

 


 

 

Læs mere her:
Officefit.dk: Bevægelse og varierende arbejdstillinger ved kontorbordet 
Dailymail.co.uk: Scientists suggest people work out at the office instead of standing at a PC

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.