arrow_upward

Danmarks dyreste kontorlejemål ligger på havnefronten

27
dec
2016
Steen Uno
Hellerup, Vesterbro og Nordhavn i København ligger helt i top med nogle af landets højeste kvadratmeter-priser, mens de billigste gennemsnitspriser på ledige kontorlejemål i Danmark kan findes i nord- og vestjyske samt i sydsjællandske byer.
27
dec
2016
Steen Uno

 


Fotos: Matt Marsh, Lokalebasen.dk


Lejeprisen er som oftest en ganske vigtig - ja, måske endog bestemmende - faktor, når virksomheder går i gang med at prioritere, vælge og sluttelig beslutte sig for et nyt kontorlejemål.

Andre centrale og afgørende parametre kan som oftest være beliggenhed, herunder de logistiske og lokale trafikale forhold, størrelse, standard, indretning eller muligheder for indretning, eksponerings-potentiale og flere andre relevante aspekter.

Lokalebasen.dk har taget temperaturen på gennemsnitspriserne på ledige kontorlejemål i hovedstadsområdet og i landets større byer, sådan som kontorlokalerne lod sig præsentere og annoncere på Lokalebasen.dk ved udgangen af tredje kvartal 2016.


Dyreste lejemål

Oversigten baserer sig på kontorlejemål fra 25 m² dog minus kontorhoteller. Den viser udlejernes annoncerede lejepriser excl. det enkelte lejemåls løbende udgifter til drift og forbrug.          

De dyreste danske kontorlokaler til leje ligger ikke overraskende i og nær Københavns centrum.

De højeste kvadratmeterpriser findes i Tuborg Havn i Hellerup, på Vesterbros havnefront samt i den nye Østerbro-bydel Nordhavn, hvor de dyreste kontorlokaler ligeledes har kig til havnevand og moler.

"Mange har jo nok i forvejen en fornemmelse af, at kontorlejemål på visse meget attraktive adresser som oftest er væsentlig dyrere at leje sig ind i end i andre bydele og kvarterer.

Men for virksomheder der er på udkig efter nye lokaler, kan det være relevant og nyttigt at sammenligne det aktuelle prisniveau inden for et bestemt geografisk område," siger Jakob Dalhoff, adm. direktør hos Lokalebasen.dk.


Nyttigt værktøj

Han understreger, at Lokalebasen.dks nye oversigt over det aktuelle prisniveau på ledige kontorlokaler i landets forskellige byer og byområder således først som sidst skal ses som et nyttigt øjebliksbillede af de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i et givent område.

Specielle lokale forhold - større markante kontorlejemål etc. - kan i nogle tilfælde påvirke gennemsnitspriserne i et givent område."Lokalebasen.dks nye oversigt giver et nyttigt øjebliksbillede af gennemsnitspriserne
på ledige danske kontorlokaler netop nu," siger adm. direktør Jakob Dalhoff.

 

Eksempelvis påvirkes den gennemsnitlige kvadratermeterpris på kontorlokaler i Kastrup af flere ekstraordinært dyre kontorlejemål i og nær Københavns Lufthavne, der p.t. annonceres på Lokalebasen.dk.

"Det er vores håb, at Lokalebasen.dks nye brugervenlige service hurtigt vil blive til et meget populært værktøj for virksomheder, som går med planer om at finde og leje nye kontorer," siger Jakob Dalhoff. ●


Tjek lejeprisen på dit næste kontorlejemål

Se de gennemsitlige kvadratmeterpriser på kontorlejemål i danske byer
Lokalebasen.dk - oktober 2016

 

 

 

 

Leif Lassen, ejendomsmægler og valuar, MDE, Lassen Erhverv, Esbjerg

"Kontorlejemarkedet i Esbjerg er meget differentieret og under stærk forandring på grund af flere store domicil-byggerier af Maersk, Semco, Claus Sørensen, Rambøll, Deloitte med flere.

Disse nybyggerier betyder samtidig fraflytning fra gode og velbeliggende lokaler, men også fra utidssvarende lokaler med sekundær beliggenhed, og på ikke mindst sidstnævnte vil der opstå stort prispres.

Flere af de berørte lokaler er beliggende i områder, hvor alternativ anvendelse er stærkt begrænset, og vi må forudse tomgang for kontorlokaler i Esbjerg i mange år frem. Markedet i Esbjerg er aktuelt meget differentieret."

 

Jens Brink, udlejningsassistent, Sadolin & Albæk, København

"Lokalebasen.dks statistiktræk giver et øjebliksbillede af lejeniveauet på udbudte kontorlokaler – det er dog vigtigt at notere sig, at tallene ikke er justeret for outliers, hvilket giver et meget stort spænd mellem minimums- og maksimumspris. 

Sadolin & Albæk har en omfattende database over lejeniveauer baseret på faktiske udlejninger, og sammenligner jeg med denne, bliver det desuden tydeligt, at Lokalebasen.dks tal ligger en anelse højere.

Kigger man på udvikling på markedet ses generelt svagt stigende lejeniveauer, hvilket vi forventer vil fortsætte den kommende tid. Her er dog lokale forskelle.

I vores hovedområde København ligger lejeniveauet generelt under niveauet i andre europæiske og skandinaviske storbyer. Det skyldes et stort projektudbud, samt et i forvejen stort kontorudbud, hvilket er med til at presse prisen nedad."


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo