arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Gr nt kontor

Det grønne kontor booster effektiviteten

05
sep
2014
Steen Uno
Kontorer med grønne planter gør personale gladere og øger produktiviteten med op til 15 procent. Det viser en ny undersøgelse foretaget af en forsker ved et australsk universitet og som er første af sin art til at analysere langsigtede virkninger af grønne planter i moderne kontormiljøer.
05
sep
2014
Steen Uno

“Efter “Firmaers investeringer i grønne kontorer synes at kunne lønne sig i form af optimeret livskvalitet og øget produktivitet hos kontorets ansatte,” siger Alex Haslam, professor ved det australske Queensland University. (arkivfoto)

 

Naturens grønne blade trumfer alverdens LEAN-processer:

Grønt kontor giver energi ved skrivebordet

 

Af Steen Uno

Kontorer med grønne planter gør personale gladere og øger produktiviteten med op til 15 procent. Det viser en ny undersøgelse foretaget af en forsker ved et australsk universitet og som er første af sin art til at analysere langsigtede virkninger af grønne planter i moderne kontormiljøer.“Det gavner tydeligvis arbejdspladsen, at man henter naturen ind i kontorlokalerne. Atmosfæren bliver behageligere, mere komfortabel og profitabel.

En af forklaringerne blandt flere er, at det grønne kontor kommunikerer til medarbejderne, at arbejdsgiveren tænker på deres trivsel og velfærd og gør noget aktivt for begge dele."

Sådan konkluderer Alex Haslam, der er professor ved det australske Queensland-universitets Institut for Psykologi.

Han understreger, at det grønne kontor kan være med til at opmuntre dets brugere til at være mere fysisk, mentalt og følelsesmæssigt engageret i deres arbejdsprocesser.

“Ansatte i LEAN-optimerede kontormiljøer oplevede øget niveauer af trivsel og lykke, når de skiftede til grønne kontoromgivelser, hvilket igen kunne aflæses i en mere effektiv arbejdsindsats.”

Grønne kontorer lønner sig

Tilsvarende konklusioner er andre forskerhold fra universiteterne i Cardiff, Exeter og hollandske Groningen nået frem til ved at undersøge, hvilke effekter det ´LEAN´ kontra ´Green´ optimerede kontorlokale har på de involverede medarbejdere.

Over to måneder overvågede forskerne personalers produktivitet, og kontormedarbejderne blev interviewet om deres fornemmelse af ​​luftkvalitet, koncentration og samlet tilfredshed på arbejdspladsen.

“Også her erklærede de ansatte sig mere tilfreds med deres arbejdsplads og følte større koncentration ved skrivebordet samt en bedre oplevelse af luftkvaliteten i kontoret med grønne planter.

Resultaterne tyder kort sagt på, at investeringer i grønne kontorer lønner sig i form af optimeret livskvalitet og produktivitet blandt kontorets brugere," siger professor Alex Haslam.

Ekstra livskvalitet hos Lokalebasen

Hos Lokalbasen.dk på Østerbro føler adm. direktør Jakob Dalhoff ingen grund til at betvivle den australske professors ord og konklusion.

“Professorens pointer er helt sikkert meget interessante og så absolut helt i tråd med vores egne ganske uvidenskabelige iagttagelser og fornemmelser her på stedet.

På Lokalebasen føler vi helt klart, at vi har fået masser af ekstra livs- og arbejdskvalitet ind i vores lokaler, siden vi i juli flyttede ind i vores nye kontorer her i Æbeløgade, hvor vi har fået ØsterGros citylandbrug med høns, bistader og det hele oppe på vores bygnings åbne tagterrasse."

Læs mere her om forskerundersøgelserne af det grønne kontor: Leafy-green better than lean

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.