DFDS´ nye kontorfærge i Nordhavn kåret til Årets kontorbyggeri 2023

DFDS´ nye kontorfærge i Nordhavn kåret til Årets kontorbyggeri 2023

24
apr
2023
Steen Uno
DFDS´ smukke nye, maritimt formede domicil på Marmormolen blev fremhævet som årets mest vellykkede kontorhus, da Nohrcon igen i år kårede Årets kontorbyggeri blandt de nyopførte, der sætter kursen for fremtidens kontormiljø.
24
apr
2023
Steen Uno

 

 

 

 

 

"Færge på land i moderne rammer. Bæredygtigt, fleksibelt og fremtidssikret - en ejendom, der vil være en del af havnen i mange år fremover.”

"Arkitektonisk vidunder, en byggemæssig genialitet, fantastisk at tegne og opbygge nyt domicil, som er tænkt som et af deres egne skibe."

Sådan lød et par af fagjuryens rosende skudsmål, da den danske konference- og kursusvirksomhed Nohrcon for fjerde år i træk trak i festtøjet og kårede DFDS´ nye hovedkvarter i Nordhavn til Årets kontorbyggeri 2023. 

"Kontorfærgen" indviedes i foråret 2022 som ny arbejdsplads for DFDS´ flere end 500 ansatte. Det 12.500 m² store kontorhus på Marmormolen ligger over for Oslobådens færgeterminal og rummer også 3.000 m² parkeringskælder. 


Uhyre vellykket

”Her er for alvor tale om et byggeri, der integrerer sin beliggenhed og sin brugers identitet. Byggeriet er overordentligt vellykket, fint placeret og med et tydeligt visuelt DFDS-færge udtryk, der dog sagtens vil kunne anvendes af fremtidige brugere med en anden identitet.

Interiør er fleksibelt, planløsningen velgennemtænkt, og materialevalget er typisk nordisk og i god kvalitet,” fremhævede Nohrcons jury, der ud over DFDS-kontorhuset havde fire andre nominerede kontorbyggerier at vælge blandt.

 DFDS´ nykårede kontorfærge i Nordhavn integrerer i udstrakt grad sin beliggenhed
med sin daglige brugers identitet, sådan som Nohrcons jury understregede i sit valg
af Årets kontorbyggeri 2023.                                  Fotos & illustr.: DFDS, 
PLH Arkitekter

 


Også invendigt i den DGNB Guld certificerede kontorejendom er der tydelige referencer til DFDS’ kendte passagerskibe. På de øverste ”dæk” er der møderum, auditorium, kantine og tagterrasser.

I kantinen kan der afholdes arrangementer, og auditoriet er et multirum, der kan bruges til foredrag, medarbejderevents, men også som fitnesssal. I stueetagen findes café og reception, mens de øvrige etagedæk rummer moderne, aktivitets-baserede kontormiljøer.


Motiverende miljø

"Vi er stolte over, at vores nye hovedkvarter modtager denne pris. Bygningen er en unik og moderne arbejdsplads med en fantastisk udsigt til vores færger lige uden for vores vinduer," siger DFDS-direktør Torben Carlsen.

"Vores medarbejdere skal være er glade for at komme ind på kontoret, og jeg tror, at vores nye hovedkvarter giver et motiverende arbejdsmiljø med fleksible arbejdspladser, der fremmer innovation, læring og samarbejde på tværs af vores afdelinger."

 Årets kontorhus 2023 rummer moderne, fleksible aktivitets-baserede kontormiljøer,
der optimerer medarbejdernes glæde ved at møde ind og som 
fremmer innovation,
læring og samarbejde på tværs af afdelingerne.

 


Også rederiets daglige kontorbrugere udtrykker stor begejstring for deres ny arbejdsmiljø i Årets kontorbyggeri 2023 i Københavns stærkt ekspanderede og stadig ekspanderende Nordhavn-bydel. 

"Man har den flotteste udsigt, når man bevæger sig gennem huset. Man er en del af havnen: Bygningsform, materiale-valg, indeklima og akustikken, der bare er fantastisk. Det er et helt igennem rigtig behageligt miljø at færdes i.”


BIG bygger

Med PLH Arkitekternes nye prangende DFDS-domicil og samme arkitektfirmas kommende store og ligeså spektakulære kontorbyggeri på nabogrunden, der indvies senere i år, er Marmormolen nu tæt på at være færdigetableret.

På modsatte side af Marmorvej på hjørnet af Kalkbrænderihavnsgade opfører AP Pension netop nu en 28.000 m² stor kontorejendom, der bliver Danmarks højeste samt et af de største træbyggerier med forventet indvielse i 2024.


 Med PLH Arkitekternes DFDS-domicil og samme firmas nye og ligeså spektakulære
kontorhus på nabogrunden samt AP Pensions aktuelle kontorbyggeri i træ ovre på
modsatte side vil Marmormolen i Nordhavn være færdigetableret. 

 


På spidsen af Sundmolen på Orientkaj ved indsejlingen til Københavns Havn opfører de verdenskendte danske BIG-arkitekter nyt hovedkvarter: Et 27 meter højt kontorhus støbt med en nyudviklet bæredygtig betonblanding. 

Udenfor langs den nordøstlige side af Sundmolen anlægges en 500 meter lang træbrygge, Københavns længste, med fri adgang, hvor man kan yde vinterens morgensol og sommerens høje solstråler, mens man kigger ud på Øresund.  ●
 


Læs mere her:
Nohrcon.dk: DFDS’ nye domicil kåret til Årets kontorbyggeri 2023
Plh.dk: Signatur-byggeri der underbygger DFDS´ maritime identitet
Dagensbyggeri.dk: Færgelignende domicil er årets bedste kontorbyggeri
Byoghavn.dk: Københavns længste solskinsbrygge og udsigtsplads i Nordhavn 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo