arrow_upward

En kontorperle med historie og havnebus

10
nov
2015
Steen Uno
Movias gule havnebus sejler lige til døren, Operahuset ligger om hjørnet, og historien slår nærmest gnister ud af de rå rustikke murstensvægge samt lofter i Holmens spektakulære ´kontorperle´, Kedelsmedien fra 1887.
10
nov
2015
Steen Uno


Opført for den danske flåde for små 130 år siden til produktion af dampskibskedler fremstår Kedelsmedien fortsat som en af Holmens mest markante bygninger.

Da Søværnet i starten 1990’erne rømmede det meste af Holmen, blev den smukke ejendom i 1999 solgt til privat anvendelse som fredet - ikke mindst begrundet i den gamle fabrikshals store, markante indre rum.

Siden en nænsom restaurering og ombygning i 2007 har Kedelsmedien lagt hus til bl.a. den danske modekoncern IC Company og Arkitektskolen.

Nu er den charmerende kontorperle klar til at tage imod en ny lejer med rette sans og vision for at lade sig eksponere i de storladne, historiske rammer på Frederiksholm.


Kreativt arbejdsrum

”I sin fantastisk flotte, aktuelle udgave er Kedelsmedien nærmest som skræddersyet til kreativ virksomhed - til et design- eller arkitektfirma, et reklamebureau, en kommunikations-, grafisk eller lignende virksomhed, som søger et ganske særligt sted til virksomheden.

Bygningen præsenterer sig med et ganske unikt, stort arbejdsrum med 11 meter til loftet, seks meter høje vinder, tre nedhængte kontoretager og meget mere," siger erhvervsmægler Henning Kraaer.

               


Fra det oprindelige industrirum er bibeholdt en kraftig traverskran, der dengang kunne navigere i hele rummets længde og håndtere selv meget tunge maskindele.

Ved ombygningen er kranbanerne blevet anvendt til at bære tre kontoretager som hængende iøjnefaldende konstruktioner.


Fascinerende rumoplevelse

Disse nye nedhængte konstruktioner i den fredede bygning vil eventuelt kunne demonteres igen, hvis en ny lejer eksempelvis skulle ønske at benytte rummet til koncerter, udstillinger etc..

Men også i sin aktuelle ´kontorudgave´ er bygningens volumen og rumoplevelse fascinerende, ja, overvældende: Det optimale lysindfald fra de høje vinduer, den enkle stålkonstruktion, glasvæggene og de lydabsorberende rustikke lofter.

                 

 

"Den virksomhed, der prioriterer at flytte ind i Kedelsmedien på Holmen, vil få nogle fantastisk flotte, attraktive og først som sidst sjældent præsentable arbejdslokaler, hvor der virkelig er kræset for selv de allermindste detaljer.

"Og så kan man sejle på arbejde - enten med eget fartøj eller med havnebussen, der bringer én fra Holmen og over til Nyhavn i løbet af få minutter," siger Henning Kraaer.

Kedelsmediens 1.974 kvadratmeter rummer ud over stueetagens storrumskontor, store møderum og kantineområde med åbent køkken i åben forbindelse, en bred trappe til første sal og elevator til de øvre fashionable, højloftede kontorafsnit med rå synlige tagspærs-konstruktioner. ●

 

               

 

Se mere her om Kedelsmedien på Holmen:
Flere fotos af kontorlejemålet Kedelsmedien

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo