Facebook kalder til videomøde og fælles chat i Messenger Rooms

Facebook kalder til videomøde og fælles chat i Messenger Rooms

28
jul
2020
Steen Uno
Facebook har lanceret sin nye videochat-tjeneste Messenger Rooms, hvor man via Facebook, Instagram eller Messenger fremtidigt vil kunne invitere op til 50 deltagere sammen i et virtuelt møderum til en gratis videosnak.
28
jul
2020
Steen Uno


 

 

 

 

Forårets globale corona-nedlukning har motiveret virksomheder, medarbejdere og millioner af andre mennesker over hele verden til at søge efter effektive måder at kommunikere med hinanden på uden direkte personlig kontakt.

Facebook så sit snit til at opsøge pandemikrisens eksplosive behov, da man i april lancerede sin ny videochat-tjeneste Messenger Rooms, der skal tage konkurrencen op med markedets populæreste digitale video-møderum som Zoom, Skype, Teams, Meets m.fl..

Facebook er fortsat i fuld gang med at udbrede Messenger Rooms gradvis til alle sine tjenester - herunder også WhatsApp, Instagram og Portal - samt etapevis til det meste af verden.

"Vi har har gjort os ekstra umage med vores ny videochat-service, så vi kan undgå samme kritiske sikkerhedsproblemer, som har plaget andre tjenester," siger Facebook-stifter Mark Zuckerberg.    


Zoom-boom

Coronakrisen har betydet et gigantisk vækstboom for markedets mange videotjenester. Først som sidst har den amerikansk-udviklede app Zoom fra 2011 slået alle rekorder og har markeret sig som forårets mest download´ede app på Apple App Store.

Inden pandemi-udbruddet havde Zoom max. 56.000 globale downloads om dagen. I slutningen af marts passerede Zoom to millioner daglige downloads, og lige siden har den populære videomøde-tjeneste målt over 300 millioner daglige brugere over hele verden.


 


Messenger Rooms er nem at bruge og tilbyder sine brugere helt gratis anvendelse
af app´en uden nogen form for tidsbegrænsning.  

 


I kølvandet på de globale videomøde-apps rekordstore og fortsat voksende brugertal har eksperter fokuseret på de mange forskellige chat-tjenesters respekt for deres brugeres privatliv og sikkerhed.

Både Zoom og en række andre har fået travlt med at opgradere deres teknologier for at afhjælpe de værste fejl og mangler omkring den nødvendige beskyttelse af personlige oplysninger.


Gratis Rooms

Messenger Rooms har valgt at tilbyde sine brugere gratis anvendelse af den ny app uden nogen tidsbegrænsning. Til sammenligning kan Zoom bruges gratis i 40 minutter til videomøder med op til 100 deltagere.

Facebooks nye videochat-tjeneste giver ikke blot adgang til de 700 mio. brugere, der allerede benytter Messenger eller Facebooks WhatsApp til stemme- og videoopkald, men tillader desuden også at invitere deltagere, der ikke har Facebook-konti. 


 


Facebooks nye videomøde- og chat-tjeneste tillader også at invitere deltagere, der
ikke har oprettet Facebook-konti.

 

 

Facebook lover, at dets sikkerhedsteam vil gøre det svært for hackere at gætte dine Rooms-links ved at bruge strenge af tilfældige tegn med forskellige kombinationer af tal, symboler og bogstaver.

Dertil kommer, at Messenger Rooms giver brugerne mulighed for at sikkerheds-optimere deres videomøder og chats ved f.eks. at låse et Room, fjerne en deltager, til enhver tid at forlade et Room samt til at rapportere og blokere for andre brugere.  ●

 

 

 

Læs mere her:
Komputer.dk: Sådan holder du møde på nettet
Djoefbladet.dk: Sådan bliver dine digitale møder bedre
Cnet.com: Here's how to use Facebook's free new video chat app
Cnet.com: 10 free Zoom alternative apps for video chats

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo