Ferrings Soundport: Kontorhus med bølgegang og eksponering

Ferrings Soundport: Kontorhus med bølgegang og eksponering

02
jan
2023
Steen Uno
Medicinalvirksomheden Ferring har udskiftet Henning Larsens sorte kontortårn i Ørestad med et nyt spektakulært, æstetisk storslået Soundport-domicil i bølgeskvulpene mellem Den Blå Planet og Kastrup Havn.
02
jan
2023
Steen Uno

 

 

 

 

 

Tættere vandkanten kommer man ikke - Ferring-koncernens nyindviede, triangulære danske kontordomicil Soundport i Kastrup vugger praktisk talt i Øresunds bølgeskvulp. 

Ferrings nye Sundport er designet af stjernearkitekterne Foster + Partners i London og fokuserer ud over vandlinjen mod Malmø, hvor virksomheden blev grundlagt tilbage i 1950. 

"En unik ridderborg" har Berlingske anmeldt det betagende, 24.000 m² store og 19 etager høje kontorhus med rum for 750 medarbejdere.

Indenfor bæres Ferrings ny forskningscenter et øjeblik fra lufthavnen af den imponerende atrium med sin 630 m² store glasfacade og det frie vue ud over sund og bølger. 


Stor eksponering

Allerede i 2013 erhvervede den kendte medicinalgigant med hovedsæde i Schweiz den attraktive, trekantede grund ved Kastrup Havn, men først i 2018 - efter et par år på tegnebrædtet - kunne byggeriet igangsættes.

"Vi ønsker at signalere, at vi er en virksomhed med rigeligt plads til innovation. Vores bygning vil man komme til at lægge mærke til, når man flyver ind over København eller kommer kørende ad motorvejen," forklarede Ferrings dansk-svenske bestyrelsesformand Frederik Paulsen dengang.


 Amager Strands ny store, glasbårne kontorhus stjæler i overvældende grad billedet
ved indlflyvningen til Kastrup og København. 

 


Visionen om synlighed er lykkedes i fuldt mål - Amager Strands nye store, glasbårne kontorhus stjæler i overvældende grad billedet ved indlflyvningen til Kastrup og København.

Bag de panoramiske flader deles kontor- og laboratorierum om at nyde udsigten til himmel og hav samt profitere af det naturlige arbejdslys, mens mødelokaler til sociale aktiviteter er centreret med vue til det topoplyste, levende atrium. 


Udstrakt variation

"Soundport er tiltænkt samt designet til den størst mulige variation i måden, som man kan arbejde på," siger David Kong, arkitekt og partner hos Foster + Partners.

"Jeg er overbevist om, at indretningen og muligheden for at arbejde, man synes bedst om, og som passer til opgaven, vil medvirke til stor arbejdslyst og glæde og kommer til at øge motivationen." 


 Bag Soundports panoramiske glasflader deles kontor- og laboratorierum om udsigt
og udnyttelse af det naturlige arbejdslys - mødelokaler til mere sociale aktiviteter er
centreret med vue til husets topoplyste atrium. 
                              

 

 

Det har kostet i omegnen af en milliard kroner at opføre Soundport som nyt dansk kontordomicil samt forskningscenter for Ferring Pharmaceuticals A/S.

Ferring udvikler og markedsfører medicinalprodukter mod sygdomme inden for urologi, gynækologi, gastroenterologi, obstetrik, endokrinologi og hjælp til ufrugtbarhed. Koncernen beskæftiger 3.500 medarbejdere i over 40 lande.  ●

 


Læs mere her:
Mikkelsengroup.dk: Ferring Soundport, København

Byggeri-arkitektur.dk: Ferring indvier unikt domicil på kanten af Øresund
Berlingske.dk: En helt ny unik "ridderborg" er skudt op i København - den er et besøg værd
Finance.yahoo.com: Soundport, the new domicile of Ferring Pharmaceuticals is inaugurated   

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo