arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Nemme nudges  29. maj

Fire nemme nudges til et sundere arbejdsmiljø

29
maj
2015
Anne-Kathrine Utzon
Nudging kan være en både nem og billig løsning, hvis du ønsker at optimere sundheden på kontoret - og eksempelvis rigtig gerne vil motivere dine medarbejdere til at rydde ordentlig op efter sig selv.
29
maj
2015
Anne-Kathrine UtzonNudging handler kort fortalt om at fremme en ønsket adfærd ved at gøre det let at tage det rette
valg - så at sige at give folk et kærligt skub i den rigtige retning. Vores hjerne er nemlig program-
met til at foretrække de nemmeste valg, og vi handler på autopilot det meste af tiden.

At implementere nudging på din arbejdsplads behøver hverken at være nogen særlig tidskrævende
eller kostbar affære.

Det handler basalt om at få klargjort, hvilke slags uønsket adfærd på kontoret, man ønsker ændret,
og på hvilken måde man kan gøre det lettere for medarbejderne at handle mere hensigtsmæssigt,
uden at de er bevidste om det.

Magasinet NINEtoFIVE giver dig her fire enkle nudging-redskaber, der kan fremme et sundere og bedre miljø på din arbejdsplads:


Gør sund mad synligere

Du kan fremme sundhed på dit kontor ved at synliggøre det sunde alternativ. Placér eksempelvis frugt og grøntsager på bordet foran det usunde. Det vil automatisk få jeres ansatte til at spise mere grønt.
Skær frugt eller grøntsager ud i stave, og anbring det rundt omkring på kontoret - og medarbejderne vil ganske hurtigt begynde at spise mere frugt og grønt, fordi de uvilkårlig spiser mere af det, som de kan se.
Skal kontoret fejre en festlig anledning med kage, så skær kagen i mindre stykker - vi tænker automatisk i antal frem for størrelser.


Servér på mindre tallerkener

Det kan være svært at holde igen ved en lækker frokostbuffet - det kan mindre tallerkener hjælpe med til. Udskift de store tallerkener til en mellemstørrelse - og straks vil du indtage 22 procent færre kalorier per måltid.
Det skyldes, at du per automatik opfatter en fyldt tallerken som et passende måltid. Hvis tallerkenen er mindre, spiser du helt automatisk også et mindre måltid.
Et andet "trick" kan være at placere jeres frokostbuffet ude af syne for medarbejderne. Drej evt. bordene, så I sidder med ryggen til buffeten og dermed ikke fristes til at tage en ekstra portion.


Kom i bevægelse

Stillesiddende job kan slide på medarbejderes trivsel og koncentration. At inddrage bevægelse i det daglige arbejde øger de ansattes effektivitet og trivsel, viser adskillige undersøgelser.
Selv om de fleste medarbejdere ønsker at bevæge sig mere, tager mange alligevel elevatoren i stedet for trappen og sidder dagen lang ved skrivebordet fremfor at bruge hæve-sænke-funktionen.
Placér gule pile, der peger mod trappen, og sæt klistermærker på skrivebordene med pile opad. Du kan også hæve skrivebordene ved fyraftenstid, så medarbejderne næste morgen møder ind til "høje" skriveborde. I mødelokalet kan høje borde også tvinge mødedeltagere til at stå op i stedet for at sidde.


Hold orden på kontoret

Gule iøjnefaldende skraldespande i stedet for sorte giver medarbejderne et kærligt skub til at rydde bedre op efter sig selv. Anbring et rigeligt antal af de gule skraldespande rundt omkring på kontoret - gule skraldesække i køkkenet kan også være effektive.
Kontorets medarbejdere kan nudges til at holde orden på deres skriveborde ved hjælp af bokse, der evt. kan forsynes med logoer, der forklarer, hvad de skal bruges til. ●
 

 

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.