Hot post-corona tilbud til mange kontorfolk: Arbejd hjemmefra - altid

Hot post-corona tilbud til mange kontorfolk: Arbejd hjemmefra - altid

04
jun
2021
Steen Uno
Foråret står i genåbningens tegn, men adskillige kendte kontorvirksomheder verden over giver nu de ansatte det frie valg at kunne arbejde hjemme permanent - ja, flere indfører endda, at de fremover KUN kan arbejde hjemmefra.
04
jun
2021
Steen Uno


 

 

 

 

En række store verdensbrands - it-virksomheder, banker, organisationer med flere - har i vinterens løb besluttet at give mange af deres kontorfolk frihed til selv at prioritere, om de vil foretrække at arbejde fra hjemmekontoret altid.  

Den internationale storbank HSBC har i coronakrisens kølvand netop tilbudt 1.200 call center-ansatte muligheden for at arbejde hjemmefra på permanent basis.  

En af Englands største bladhuse, der bl.a. udgiver tabloid-aviserne Daily Mirror, Daily Express og Daily Star, har fortalt størstedelen af sine journalister, at de for fremtiden skal arbejde fast hjemmefra.

Herhjemme besluttede det danske it-firma Bornerups Datacenter i Thisted, at man oven på et års corona-nedlukning havde valgt at opsige sit kontorlejemål og lade de 20 ansatte fortsætte med at præstere hjemmefra.

Mange fordele

Hvad der er sparet, er som bekendt tjent, men IT-firmaet har dog valgt at give medarbejderne mulighed for at mødes fysisk i et nyt drop in-kontor.

"Vi gør det for at tilpasse os den virkelighed, vi står i: Dels pga corona, og dels fordi vi som digital virksomhed bruger de platforme, vi har til rådighed. Vi har lært, at der er mange fordele ved at arbejde hjemmefra," siger firmaets direktør Carsten Søe-Larsen til TV MIDTVEST.


 Stadig flere kontorvirksomheder giver deres medarbejdere mulighed for at forblive
derhjemme og arbejde fra køkkenalrum eller hjemmekontor på permanent basis.
                                                                                                                             Fotos: iStock 

 


I England siger en talsmand for Daily-aviserne, at bladhuset via en undersøgelse fik klarhed for, at et flertal synes, at hjemmearbejdspladsen bedre passer til deres behov.

"Fremover vil vores kolleger enten arbejde hjemmefra fulltime eller kombinere hjemmekontoret med en arbejdsstation på en af vores 15 hubs. Med adgang til mødelokaler sikrer vi, at medarbejderne kan opretholde social kontakt og have mulighed for face-to-face samarbejde." 


Kursskifte

Før påske annoncerede Ford Motor Company, at bilproducenten nu giver 30.000 kontorfolk mulighed for at arbejde efter en fleksibel hybrid model, hvor de kun skal møde ind på kontoret til møder og sociale aktiviteter.

Beslutningen fra en af USAs største arbejdsgivere signalerer en radikal holdningsændring og et drastisk kursskifte i den amerikanske forretningsverden. 


 Overraskende mange kontorfolk er indstillet på at fortsætte arbejdet hjemmefra på
permanent basis - og efterlade deres kontorer med tomme arbejdsstationer.                              

 


I en ny undersøgelse fra softwaregiganten Citrix Systems insisterer 16 procent af de adspurgte medarbejdere på at ville fortsætte med at arbejde hjemmefra, fordi de ikke ser nogen begrundelse for, at de ikke skulle.

45 procent bemærker, at de i tilfælde af nyt job kun vil acceptere stillingsbeskrivelser, der sikrer dem fleksible arbejds-muligheder, herunder arbejdsopgaver til at håndtere hjemmefra (WFH).


WFH som must

Ifølge andre lignende surveys erklærer op til en tredjedel af respondenterne sig ligefrem klar til at fratræde deres job, hvis de efter coronakrisen ikke længere kan arbejde hjemmefra.  

I adskillige fortrinsvs større kontorvirksomheder har mange medarbejdere i corona-nedlukningens sidste fase allerede forhandlet sig til individuelle ordninger, der sikrer dem, at de kan arbejde hjemmefra permanent.


 Ifølge flere undersøgelser 
erklærer op til en tredjedel af deltagerne sig ligefrem klar
til at fratræde deres job, hvis de
efter corona ikke længere kan arbejde hjemmefra.

 

 

"Virksomheder er nødt til at anerkende ansattes behov for individuel autonomi, hvad angår arbejdstider og steder - et behov i vækst i takt med, at vi får stadig flere forskelligartede arbejdsopgaver.

Hvis medarbejdere ikke ønsker at møde fysisk ind på arbejdspladsen, selv om de kan, fordi de anser det for mindre effektivt, må et firma veje denne frihed op mod langsigtede interesser og værdier som tillid, ansvar og connection.

Det er vigtigt at finde en god balance mellem individuelle præferencer og firmaets teampræferencer, selv om det kan give udfordringer," siger professor i strategisk HR-ledelse, Pascale Peters fra Nyenrode Business University i Holland.  ●

 

 


Læs mere her:
Tvmidtvest.dk: Dropper kontorbygning – nu skal ansatte arbejde hjemmefra permanent
Dailymail.co.uk: HSBC offers more than 1,200 call centre staff to WFH permanently
Techrepublic.com: 1 in 3 employees will quit if WFH ends, according to a new survey
Theguardian.com: Mirror owner to tell most journalists to permanently work from home
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo