arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Black friday lang k

Hvad er det fysiske behov for butikker på Black Friday?

09
nov
2017
Rasmus Schlosser
Hvis vi ikke havde internettet, hvor mange m2 skulle de største danske webshops så bruge, for at have plads til alle deres kunder på Black Friday? Og ikke mindst, hvad ville disse store lokaler koste?

Black Friday er den helt store shopping dag, ikke kun i Danmark men også i resten af verden, USA især, hvor kunder og butikker mødes i et virvar af tilbud og ikke mindst et hav af mennesker, der er ude for at spare penge.

Hvis du ikke kender til Black Friday, så får du lige lidt forhistorie her.

I USA, hvor Black Friday kommer fra, er det dagen efter Thanksgiving, der falder den 4. torsdag i November, hvor Amerikanerne traditionen tro, efter det store Thanksgiving måltid har stilt sig i kø hos de store indkøbscentre, hvor tilbudene starter ved midnat. Dette har ligeledes været startskuddet på julehandlen i mange år.

Samtidig med internettets udbredelse, har Black Friday sat sig hårdt på markedet i butikker verden over, hvor kunderne sidder i kø ved computeren ved midnat og venter på at se de mange spændende tilbud, hvor de kan spare penge, eller købe julegaver til venner og familie.

Black-Friday.sale har i den forbindelse undersøgt hvor meget de besøgende i online butikkerne ville fylde og ikke mindst koste i husleje for forretningerne, hvis de skulle stå fysisk i butikkens lokaler.

Baseret på tal fra Lokalebasen.dk har de undersøgt 11 af de største online forretningers pladsforbrug, hvis de mange tusinde besøgende skulle stå skulder mod skuler, i kampen om de bedste tilbud.

Tager man alle de besøgende fra Elgiganten, der topper listen over besøg, skal man bruge et areal på størrelse med Tivoli i København, for at holde på de mange mennesker, hvilket ville koste mere end 119 millioner kroner i husleje, om måneden, i den dyre ende af strøget.

Vil du gerne læse mere om denne sjove undersøgelse som Black-Friday.sale har lavet? Så kan du finde den her.

<< Se alle nyheder