Hvornår er der gratis parkering i Århus?

Hvornår er der gratis parkering i Århus?

18
maj
2023
Emma Fjäder
Når det gælder gratis parkering i Århus, kan det i nogle områder være svært at finde, mens andre nabolag har masser af gratis parkeringspladser. Hele byen er opdelt i betalingszoner, som har hver deres takster for parkering, så det er altid en god idé at tjekke op på, hvilken betalingszone du befinder dig i.
18
maj
2023
Emma Fjäder

Gratis parkering i Århus C er ikke overraskende sværest at finde i forhold til områderne uden for Ringgaden. Centrum af byen er opdelt i en rød og gul betalingszone, hvor den røde har de højeste takster pr. time. I den gule zone kan du få gratis parkering i de første to timer, hvorefter du skal betale den normale takst. Nedenfor kan du se taksterne for de forskellige zoner.

Dag

Tidspunkt

Rød zone

Gul zone

Grøn zone

Hverdage

8.00-19.00

22 kr./time

22 kr./time

17 kr./time

19.00-23.00

10 kr./time

10 kr./time

5 kr./time

Lørdag

8.00-16.00

22 kr./time

22 kr./time

17 kr./time

16.00-23.00

10 kr./time

10 kr./time

5 kr./time

Søndag

8.00-18.00

5 kr./time

5 kr./time

Gratis

 

 

Hvis du ejer en elbil eller pluginhybrid, skal du være opmærksom på de særlige regler for gratis parkering for elbiler i Aarhus Kommune. Det er nemlig gratis at parkere på de tidsbegrænsede elbilpladser i op til tre timer. Bemærk, at du ikke kan betale for at holde i længere tid – bilen skal flyttes efter tre timer.

Som en ekstra fordel er det også vedtaget, at elbiler i perioden fra 1. oktober 2021 til 30. september 2025 får parkering gratis i Århus i de første fire timer i rød, gul og grøn zone. Derefter betales den almindelige takst. Bemærk også, at der er gratis parkering i Århus om søndagen i grøn zone. Få flere informationer på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Hvor er der gratis parkering i Århus?

Vil du gerne undgå at betale for parkering, er der heldigvis gratis parkering i Århus flere steder med kort afstand til byens centrum og de mange attraktioner. I gul zone er der som sagt gratis parkering i de første to timer, så det giver f.eks. gratis parkering ved Aarhus Universitet i to timer.


Om søndagen er der god mulighed for gratis parkering ved Aarhus Ø i de mange P-anlæg og P-huse såsom Navitas og ved Nørreport Station. Disse ligger nemlig i den grønne zone, som giver gratis parkering hele søndagen.

Der kan dog være rift om pladserne i byens centrum, da 33 % af ture i Aarhus Kommune foretages med bil. Til sammenligning foregår 33 % af ture på gåben og 21 % på cykel. Er det svært at finde et gratis sted at parkere nær dit hjem eller arbejdsplads, kan du bruge Lokalebasen til at finde parkering i Århus.

Hvor kan man parkere gratis i Århus?

Den centrale del af Århus er i dag opdelt i betalingszoner, så derfor vil det aldrig være helt gratis at parkere i byens centrum. Der er dog gode muligheder for at finde parkering i Aarhus gratis flere steder. Her er nogle af de mest attraktive og centrale parkeringspladser, som giver mulighed for gratis parkering i Århus:

·      Ceres Arena med 640 parkeringspladser

·      Tangkrogen med 300 parkeringspladser

·      City Vest med 1.500 parkeringspladser

·      Storcenter Nord med 1.000 parkeringspladser.

På alle disse parkeringspladser er der masser af plads, og de fleste dage vil der være ledige pladser. Vær dog opmærksom på, at gratis parkering i Aarhus kan være svært at finde ved Ceres Arena, når der er koncert eller fodboldkamp.

Tangkrogen er den mest centrale af disse gratis parkeringspladser og ligger blot et par kilometer fra byens centrum. Parkering i Aarhus, som er gratis, er ofte endnu nemmere at finde i weekenden, da der er mere end 1.000 gratis parkeringspladser ved Aarhus Universitetspark, som kan benyttes i weekenderne.

Værd at vide om parkering i Århus

Parkering i Århus kan være besværligt og frustrerende, men du vil altid være bedre klædt på til at få den bedste oplevelse hvis du husker på nogle af disse ting:

1.     Undersøg, hvilke parkeringsregler der gælder i det område og den parkeringsplads, du vil holde på. Tjek om du er i en betalingszone, og om du eventuelt kan holde gratis i nogle timer.

2.     Husk at sætte p-skiven, så du undgår ærgerlige parkeringsbøder. Hvis du ikke har en digital p-skive endnu, kan det måske være værd at købe en, så du ikke selv skal stille uret, hver gang du parkerer.

3.     Har du svært ved at finde en parkeringsplads, så brug eventuelt Lokalebasen til at finde parkeringsplads i Århus.

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo