Hybrid-revolution får det servicerede kontor til at shine og vokse

Hybrid-revolution får det servicerede kontor til at shine og vokse

17
jan
2024
Steen Uno
Kontorfællesskaber og coworking-miljøer med flere har aldrig stået knivskarpere i kampen for at få deres hybridarbejdende brugere til at føle sig tilpas og hjemme på deres fysiske arbejdsplads - det bekræfter aktuel lejerundersøgelse fra MatchOffice.
17
jan
2024
Steen Uno

  


Snart fire år efter at covid-19 ramte verden, har den globale kontoransattes hybridarbejde nu typisk lagt sig fast på 3-4 dage på det fysiske kontor og 1-2 ugentlige remote-arbejdsdage.   

I bestræbelserne på at få hybridarbejdende ansatte tilbage på kontoret er virksomheder i fuld gang med at rette ind efter de nye krav til fremtidens kontor og skabe optimale rammer for socialt og kreativt nærvær, nyeste teknologi, innovation og faglig udvikling m.v..  

Kontorudlejere verden over har lagt sig i selen for at update, måske endda nyindrette deres kontorer og miljøer, så de shiner knivskarpe, dynamiske, interessante samt max. attraktive for hybridarbejdende brugere at møde ind på.   

"I takt med at virksomheder gentænker deres kontormiljøer til at skabe merværdi sammenlignet med, hvad de ansatte kan opnå ved at arbejde hjemmefra, høster det tilpasningsdygtige, servicerede kontor hidtil uset voksende popularitet," opridser den ny årlige lejerundersøgelse MatchOffice Client Survey 2023.   


Imponerende vækst

"Den moderne hybridarbejdende virksomhed har haft travlt med at forny og redesigne deres kontormiljøer, så de på næsten alle parametre er i stand til at tilbyde deres medarbejdere mere, end de kan få og opleve derhjemme.

I det regnestykke fortsætter de servicerede kontorer - coworking- og kontorfællesskaber - med deres mange fleksible løsninger og indretninger med at vokse imponerende i popularitet," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice.

 Kontorudlejere verden over har lagt sig i selen for at update eller endog nyindrette
deres kontormiljøer, så de shiner knivskarpe, dynamiske og interessante samt max.
attraktive at møde ind på.
             Fotos: New Work GLOBUS Kiev/MatchOffice.com

 


"I vores ny lejerundersøgelse ser vi, hvordan procentdelen af de stadig flere lejere og brugere, der prioriterer at arbejde i servicerede kontorrammer, nu er vokset fra 72% i foregående år til 79% i 2023.

Samtidigt med at de hybride arbejdsmodeller bliver mere etablerede og anerkendte, får stadig flere kontorfolk øje for de netværksmuligheder og fordele, som disse fleksible, kreative og sociale arbejdsrum kan levere," tilføjer Jakob Dalhoff.


Basal trivsel

MatchOffice Client Survey 2023, der bygger på aktuel respons i november 2023 fra +1.000 office managers i 23 lande, publiceres for nu niende år i træk.

Den ny lejerundersøgelse bekræfter en række lignende surveys i, hvordan brugere af kontorfælleskaber har voksende forventninger, men også krav til den basale trivsel på arbejdspladsen - wellbeing i stort og småt. 


 Den ny MatchOffice-undersøgelse pointerer stigende tilslutning i servicerede kontorer
til forskellige former for fitness-faciliteter, ligesom nem adgang til networking ligeledes
har voksende prioritet.
                                             Grafik: MatchOffice Client Survey 2023  

 


Således pointerer den ny undersøgelse stigende tilslutning i servicerede kontormiljøer til forskellige former for fitness-faciliteter, ligesom nem adgang til networking ligeledes har voksende prioritet. 

"Trivsels-initiativer som fleksible arbejdsordninger, programmer, wellness-tilbud og tiltag, der styrker ansattes mentale sundhed, fører til mindre fravær og øger først som sidst medarbejdernes daglige engagement og produktivitet," siger MatchOffice-direktøren.


Konkurrencedygtig

Den ny MatchOffice Client Survey 2023 accentuerer desuden den markant stigende søgning og trafik netop nu tilbage mod virksomhedernes fysiske kontorer og arbejdsmiljøer.   

"Vi ser nu en meget klar tendens til, at kontoransatte i dag vender tilbage til deres fysiske kontorlokaler enten på fuld tid eller i regi af en hybridordning.

Fleksibilitet omfatter i dag mulighederne for at være herre over sin arbejdstid, men har samtidig nuanceret sig til at dreje sig om mere og andet end blot at kunne arbejde remote så meget som mulig," siger Jakob Dalhoff. 


 I disse tider med store forandringer viser kontorfællesskabet sin meget stærke leve-
og konkurrencedygtighed. Det servicerede kontor fortsætter med at udvikle fordele,
der tiltrækker fagfolk fra nær og fjern," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice.

 


"I tider med store forandringer og transformationer viser kontorfællesskabet sin stærke leve-og konkurrencedygtighed. Det servicerede kontor fortsætter støt med at udvikle nye former og fordele, der tiltrækker fagfolk fra nær og fjern.

Vores MatchOffice-undersøgelse cementerer, at ansatte i store tal nu vender tilbage til deres kontorer, og understøtter forventninger til, at kontorfolk i stigende omfang vil omfavne de fleksible kontor-layouts over de kommende år."  ●

 

MatchOffice Client Survey 2023: 

 

MatchOffice Client Survey 2022
MatchOffice Client Survey 2021

MatchOffice Client Survey 2020
MatchOffice Client Survey 2019
MatchOffice Client Survey 2018
MatchOffice Client Survey 2017

   

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo