Jeg har en plan om at gøre Danmark sundere

Jeg har en plan om at gøre Danmark sundere

08
mar
2017
Annamaria Lauridsen
Danmarks ubestridte sundhedskonge, Christian Bitz, knokler for at bringe budskabet om en sund livsstil ud til alle samfundslag. Med et arbejdsliv ’on the run’ har iværksætteren nu slået rødder i et københavnsk kontormiljø.
08
mar
2017
Annamaria Lauridsen

 

Annamaria

 

Han holder foredrag, har et nyt tv-program på vej på kanal 4, udgiver en helsebog i USA, er ved at skrive en ny til det danske marked, og - nå ja - så kaster han sig også snart ud i et større sundhedsfremmende projekt på et dansk sygehus. 

 Christian Bitz på sit nye kontor

Kontoret giver noget mere struktur i dagligdagen,” siger Christian Bitz. 

Christian Bitz, der især er kendt som helseekspert på TV2 og DR, har mange gryder i kog, når det gælder hans passion: at formidle viden om sundhed på nye måder.

”I min karriere sker der jo så meget uforudsigeligt hele tiden."

"Jeg er selvstændig, og jeg har mest arbejdet med tv og holdt foredrag, som jo foregår mange forskellige steder. Så det har ikke givet mening for mig at have et kontor før nu,” fortæller Christian Bitz, som i den senere tid har valgt at skrue ned for foredrag og tv-programmer til fordel for andre projekter.

For få uger siden lejede han derfor en kontorplads i sin vens kommunikationsbureau i København K.

”Min nye kontorplads gør, at jeg har et sted, hvor jeg bedre kan koncentrere mig, og hvor jeg får en lidt mere normal og forudsigelig hverdag,” siger han og smiler.

 

Vil gøre Danmark sundere

Christian Bitz’ mission er at hjælpe danskerne til at gøre kål på de usunde vaner. Og han er ikke bleg for at sætte barren højt. 

”Jeg har en plan om at gøre Danmark sundere, så det er jeg i gang med,” siger Christian Bitz med et glimt i øjet.

Helt grundlæggende er ambitionen, foruden tv-programmer, bøger og foredrag m.m., at få mere indflydelse på beslutningstagerne herhjemme, når det gælder sundhed.

”Én ting er at lave indslag på Go’Morgen Danmark, give privat rådgivning eller holde foredrag for 600 mennesker – den slags har jo relativt begrænsede effekter på et større plan. Og udgiver man en sundhedsbog, så er det jo nok typisk folk, der i forvejen lever rimeligt sundt, der køber den.”

Lovgivning, de officielle kostråd og tiltag omkring fx hospitalsmad, mad til børn og ældre (som han netop har kastet sig ind i), er derimod noget af det, der virkelig batter for rigtig mange mennesker, forklarer han. Og det er de områder, Christian Bitz ønsker at påvirke.

”Det er selvfølgelig rimeligt ambitiøst, men det må man også gerne være, synes jeg,” siger han og griner.

”Kontoret giver noget mere struktur i dagligdagen, som jeg tror vil påvirke måden, jeg planlægger min karriere. Jeg tror, at det vil hjælpe mig til selv at opsøge de ting, jeg gerne vil lave, når det passer mig. Det er i hvert fald et af målene bag beslutningen.”  

 

 

 


 

Hvordan vil du beskrive dit kontor? 

”Kontoret har en rigtig fed beliggenhed lige midt i København. Det er en gammel herskabslejlighed med flotte, lyse lokaler og højt til loftet – et fascinerende og et dejligt miljø at sidde i. Jeg sidder i et åbent kontorlandskab uden faste pladser, hvilket giver et krav om, at man rydder op efter sig. Det synes jeg er rart. Jeg kan godt lide, at der er orden omkring mig.”

Christian Bitz går tur i Kongens Have

"Som inspiration bruger jeg meget det at gå ned på gaden    og tage en rask spadseretur," fortæller Christian Bitz.

”Kontoret har en flot udsigt ud over Indre By - men udsigt betyder faktisk ikke så meget for mig. Som inspiration bruger jeg meget det at gå ned på gaden og tage en rask spadseretur. Det synes jeg er ekstremt inspirerende. Jeg nyder at betragte det liv, der er i byen.”

 

Har du nogle særlige vigtige ting på dit kontor?

”Nej, det har jeg faktisk ikke. Det skyldes, at jeg igennem de sidste 10 år har arbejdet mange forskellige steder og har været vant til at skulle kunne arbejde hvor som helst – bare jeg har min telefon og min computer.”

”Så jeg har taget et meget bevidst valg om ikke at være afhængig af hverken notesbøger, hoptimister eller lignende. Jeg kan i princippet arbejde, hvor som helst og når som helst. Og det har jeg det rigtig godt med.”

 

Den bedste tid på kontoret?

Det er nok frokosten, tror jeg. Den kan jeg godt lide,” siger han og griner.

”Det er især fordi, det er nogle interessante mennesker, som sidder på kontoret. Vi kan sidde og tale sammen om alt muligt, og det synes jeg er rigtig hyggeligt. Det er fedt at kunne komme herind og have nogle samtaler, som ikke nødvendigvis omhandler mit arbejde.”

 

 De største/bedste beslutninger, der er truffet på kontoret? 

”Nu har jeg jo ikke været på kontoret så længe. Så den største og bedste beslutning indtil videre, det har nok været selve dét at flytte herind.” 

”Jeg er glad om morgenen, når jeg tager ind på kontoret. Det er en rigtig rar følelse. For det kræver jo en ekstra indsats at starte bilen op og køre herind i stedet for at arbejde derhjemme. Så det er dejligt at kunne mærke, at det var den helt rigtige beslutning.” 

 

Når jeg lukker døren til mit kontor… 

”Nu sidder jeg jo i et åbent kontorlandskab, så jeg kan ikke lukke nogen dør. Men jeg har nogle gange behov for at tage hovedtelefoner på, når jeg arbejder. Jeg koncentrerer mig rigtig meget, når jeg hører musik. Så kommer jeg helt ind i mig selv og glemmer tid og sted.” 

”At høre musik, når jeg arbejder, inspirerer mig og gør mig i godt humør. Jeg hører ekstremt meget musik og er virkelig glad for den stemning, det kan skabe i mig.” 

 

Læs mere om Christian Bitz: 
Politiken: Ernæringsekspert Christian Bitz: Jeg elsker en snasket mad med Nutella
Berlingske: Sundhed er ikke at skylle en spinat-smoothie ned om morgenen
Elle: Sådan holder jeg mig sund


Læs også:
Her er mit kontor med Matias Møl Dalsgaard, CEO for GoMore: Vi har kun set den spæde begyndelse, når det kommer til deleøkonomi

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo