Kendt ikonisk hjørne dresser up til Danmarks største kontorhotel

Kendt ikonisk hjørne dresser up til Danmarks største kontorhotel

20
sep
2022
Steen Uno
Shellhuset gik efter sit dramatiske bombardement i marts 1945 ind i historiebøgerne - netop nu er kæden ordnung office hotel i fuld gang med at restaurere og nyindrette den kendte ejendom, der vil genåbne som landets største kontorhotel.
20
sep
2022
Steen Uno


 

 

 

 
Ældre generationer husker stadig rædselsbilleder og beretninger fra englændernes målrettede bombetogt mod krigens slutning på det danske Gestapo-hovedkvarter i Shellhuset.

Om formiddagen 21. marts 1945 fløj 51 engelske Royal Air Force-fly ind i bølger og tæppebombede tyskernes frygtede afhøringscenter på hjørnet af Kampmannsgade og Vester Farimagsgade ved Vesterport i København.

Nu gør den danske kontorhotel-kæde ordnung klar til igen at udvide sin eksklusive portefølje, dresse den syv etager og næsten 9.000 m² store kontorejendom up og genåbne den som Danmarks største kontorhotel.   

Shellhuset Kampmannsgade 2 bliver ordnungs 14. office hotel i rækken, der i forvejen tæller prominente adresser som bl.a. det tidl. Codanhus på Gl. Kongevej, Bredgade 6, Vestergade 29 og Strandvejen 125 i Hellerup.


In Ordnung

"Vi betragter Shellhuset som en strategisk veldisponeret beslutning. På det danske marked er det første, men ikke sidste gang, at en ejendom af denne størrelse vil se sig konverteret til kontorhotel. 

Skal vi levere service på højeste niveau til et bredt lejermix, der også omfatter store internationale virksomheder med mange medarbejdere, stiller det store krav til rammerne - og de kommer i den grad til at blive in Ordnung i Shellhuset," siger Hauke Haas, CEO hos ordnung office hotel.

Shellhuset forbindes af ældre generationer stadig med det engelske bombardement
af Gestapos hovedkvarter i marts 1945 - nu genåbner den historiske kontorejendom
til januar som Danmarks største kontorhotel. 

 


Det toprenoverede kontorhus bliver ordnungs femte kontorhotel i kædens premium koncept ORDNUNG+, som tilbyder kræsne virksomheder eksklusivt high-end interiør samt attraktive faciliteter fra kælder til kvist.    

Penthouse-etagen vil rumme kontorhotellets mødecenter med hele fem mødelokaler med foldedøre, der kan scalere rummene op til større arrangementer. Tagterrassen udenfor byder på et flot panoramvue over storbyen.   


Tragedien

Den første oprindelige udgave af Shellhuset blev opført i 1932 af den danske arkitekt Gerhard Rønne som kontordomicil for Dansk Shell, men hans hovedværk ud- og nedbrændte totalt ved bombardementet blot 13 år senere.

RAFs bombemission sigtede efter at ødelægge hele huset, fordi Gestapo opbevarede følsomme dokumenter og data om den københavnske modstandsbevægelse, der kunne afsløre den.      

 Den kendte hjørneejendom ved Vesterport bliver ordnungs femte kontorhotel i sit
premium koncept ORDNUNG+, der tilbyder firmaer eksklusivt high-end interiør og
attraktive faciliteter fra kælder til kvist.
 

 


Ved et tragisk uheld faldt et RAF-fly fra første angrebsbølge ned på Frederiksberg Allé, og piloter i de følgende bølger forvekslede røgen fra det nedstyrtede brændende fly med bombemålet Shellhuset.

Den skæbnesvangre fejllæsning kom til at koste langt over 100 civile danskere livet, heriblandt 86 skolebørn på Den Franske Skole, 10 katolske nonner, fire civile lærerinder, to brandfolk samt to fædre, der hjalp til med redningsarbejdet.


Eftertragtet kontoradresse

Vilhelm Lauritzen tegnede den nuværende bygning, hvor Dansk Shell efter genopførelsen i 1950-51 havde domcil frem til 2001. Herefter lagde statens faste advokatfirma, Kammeradvokaten, indtil 2021 beslag på det attraktive kontorhus.

I januar 2023 er de seks fulde kontoretager parat til at tage imod 850 medarbejdere i celebert designede og indrettede kontorrum og miljøer, som ordnung skræddersyr til de enkelte lejere.  


 København V har i Lokalebasen.dks årlige pristjek på ledige kontorkvadratmeter i de
seneste 
år været sikkert placeret i toppen over de mest eftertragtede kontoradresser
i Danmark
.

 


Husets ejer ATP Ejendomme arbejder p.t på at opdatere sin kendte hjørnebygning til nutidens krav til bæredygtighed med fokus på energioptimering og effektivitet, sundt indeklima m.v.  med en DGNB-certificering til minimum BIU Sølv.

Vesterbro har i seneste årtier udviklet nogle af Københavns mest efterspurgte kontoradresser. I Lokalebasen.dks årlige pristjek på ledige kontorkvadratmeter har postnumrene i København V i de sidste år været sikkert placeret i toppen over de mest eftertragtede kontoradresser i Danmark.  ●

 

Læs mere her:
Lokalebasen.dk: Få kontor i Danmarks største kontorhotel
Ordnung.nu: Flyt ind i en fremtidssikret full-serviceret kontorejendom
Atp-ejendomme.dk: Shellhuset forvandles til bæredygtigt flerbrugerhus
Bog.dk: En strategisk succes og en ufattelig, menneskelig tragedie 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo