arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Kalvebod 35 37ny

Kendt Kalvebod-flagskib med kreativt udsyn, kontormiljø og kulørt logbog

09
okt
2020
Steen Uno
Det var et af de første nye kontorhuse på Kalvebodens redefinerede waterfront - i dag 22 år senere åbner det kendte bryggeflagskib sit kreative kontormiljø for nye kapitler til sin unge, men allerede kulørte logbog.
09
okt
2020
Steen Uno


 

 

 

 
Armbevægelserne og visionerne var store og mange, da A-Pressen tilbage i 1998 indviede sit nye City-domicil - en investering til da 78 mio. kr. - på den nytænkte, men endnu åbne Kalvebod Brygge.

Men bare tre år senere kollapsede bladhuset. I april 2001 udkom arbejderbevægelsens avis gennem 130 år, Aktuelt, for sidste gang. Året efter valgte A-pressen at fraflytte og udleje sit store gule kontor- og bryggeflagskib.  

Den nye lejer, IO Interactive, havde helt anderledes vind i sejlene. I de følgende 15 år på de kreative kontoretager på Kalvebod udviklede den danske computerspil-gigant sin Hitman-verdenssucces samt andre populære actionspil som Freedom Fighters, Kane & Lynch m.fl..

I dag tripper Kalvebods kendte, begivenhedsfyldte kontorhus for at lægge kreativt miljø og udsyn til nye oplevelser og kapitler til sin unge, men allerede ganske kulørte logbog.    


Panorama-perle 

"A-pressens domicil fra 1997 holder fortsat som et smukt kvalitetsbyggeri på havnekanten - en arkitektonisk perle rig på detaljer, smukke rum, runde linjer samt et fascinerende 180 graders panorama-vue over vand og bybillede. 

Den storslåede ramme genererer et ekstraordinært, eftertragtet arbejdsmiljø, som de fleste kun kan drømme om at performe i og vise frem for kunder samt samarbejdspartnere," siger Ole Fromberg, udlejningschef hos Newsec, der formidler Dades´ aktuelle kontorlejemål på Kalvebod Brygge 35-37.

 "A-pressens gamle domicil på havnekanten er en arkitektonisk perle og enestående
mulighed for et nyt firma med ønske om eget hovedkvarter på 5.582 m² og kreativt
udsyn til havnen
," siger Ole Fromberg, udlejningschef hos Newsec.  


 

De fem etager i det indtagende waterfront-kontorhus rummer 4.586 kontorkvadratmeter med plads til over 300 unikke arbejdsstationer, en tagterrasse med den bedste udsigt over havnen og et 996 m² stort kælderplan, der kan indrettes til lounge, mødecenter etc. også med vandkig.    

"Receptionens atrium med sin imponerende vindeltrappe er omdrejningspunkt for et enestående transparent kontormiljø med overblik og lysindfald ad libitum. Alle etager består af store åbne arbejdsrum, flotte mødelokaler samt et væld af enkeltmandsrum," fremhæver Ole Fromberg. 


Kul og koks

Kalvebods nu næsten fuldt udbyggede bryggeareal har i de sidste 25 år rejst sig, hvor kul, koks, kraner, damp- og motorskibe i årtier forinden lagde beslag på den bynære korridor, der husede Københavns sortstøvede kulhavn. 

Tidligere havde Tømmergraven - indtil dens opfyldning i 1890´erne - strakt sig ud for Copenhagen Mariott frem til Tietgensgade. Det bedre borgerskab havde således ved festlige lejligheder kunnet lade sig sejle helt op til Tivoli.  


 Efter A-pressens korte storhed og fald omkring årtusindskiftet havde computerspil-

giganten IO Interactive anderledes vind i sejlene i kontormiljøet på Kalvebod, hvor
bl.a. den danske verdenssucces Hitman blev udviklet.           

 


Efter kulhavnens epoke på Kalvebod Brygge var der i starten af 1990'erne oprindeligt skitseret et konferencecenter på området. Men i stedet for at sætte tiltrængt kul på storbyens økonomi, gik der i stedet helt koks i planlægningen, mener mange københavnere stadig den dag i dag.

Via mellemregninger blev den attraktive bryggestribe handlet af den skrantende Københavns kommune til staten, videre til Ørestadsselskabet samt videre til Skanska, der udviklede Kalvebod frem til dagens waterfront-skyline. Senest har kontorhuset på Kalvebod Brygge 35-37 rummet Skatteforvaltningen og Bygningsstyrelsen.


Hamskifte

"Ejendommen er klar til at byde kommende lejere velkommen nyistandsat med helt ny ventilation og køleanlæg, der optimerer husets indeklima og arbejdsmiljø, et stort kantine-/produktionskøkken samt en fin åben tagterrasse til frokost og øvrige pauser.

Fremtidige medarbejdere vil desuden kunne nyde og værdsætte den tætte gåafstand til City, Hovedbanegården, metro, Fisketorvet og Ring 2 med kort adgang til motorvejsnet og lufthavn," tilføjer Ole Fromberg.


 Dades og Newsecs kendte bryggeflagskib på Kalvebod åbner sit attraktive, kreative
udsyn og kontormiljø for nye virksomheder og nye begivenhedsrige kapitler.

 


Ikke kun bryggesiden, men også Kalvebod-området på modsatte side af Ring 2 har over de seneste 10 år undergået store forandringer. Her er bl.a. hotellerne Tivoli Hotel & Congress Center og Wakeup Copenhagen skudt op.   

Straks over for Dades og Newsecs kontorlejemål er DSBs gamle godsterminal i færd med hamskifte fra 180 m lang brutal betonkolos til nypudset domicil for Kammeradvokaten og Rigsarkivet - hvis lille grønne haveoase bagved for resten er tilgængelig for alle.  ● 

 

 

Læs mere her:
Newsec.dk: Domicilejendom i første række på havnefronten
Lokalebasen.dk: Eftertragtet waterfront-kontorhus på Kalvebod  
Ing.dk: A-pressen vil tæt på ingeniørerne
Information.dk: Et slag på kajen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.