Kontor i topform - innovativt Holstebro-firma sætter krop og sind i bevægelse

Kontor i topform - innovativt Holstebro-firma sætter krop og sind i bevægelse

17
apr
2015
Steen Uno
Tusindvis af danskere går og cykler hver dag til kontoret - kun de allerfærreste har mulighed for også at spadsere og cykle PÅ kontoret. Det ønsker nystartede OfficeFit.dk nu at lave helt om på. (Foto: OfficeFit.dk)
17
apr
2015
Steen Uno

Mantraet  just another day at the office bliver ikke længere det samme, efterhånden som den nye
innovative Holstebro-virksomhed fremover vil rulle sine skræddersyede fitness-koncepter ud på
landets kontorer.

OfficeFit.dk, der slog dørene op i efteråret 2014, tilbyder nemlig - ud over motionsredskaber - tre
koncepter med specialudviklede softwareprogrammer til fremtidens motionerende kontorfolk.

Blot få minutters styrketræning dagligt på arbejdspladsen kan hjælpe til at forebygge skader
og nedbringe sygefraværet. En ny europæisk undersøgelse viser desuden, at der blot skal en rask
daglig spadseretur på 20 minutter til at styrke helbredet betragteligt.

"Sundhedsstyrelsen anbefaler jo, at vi bevæger os minimum 30 minutter om dagen, men det kan for mange være svært at nå i en travl hverdag. Vores koncept gør det let at gennemføre sit daglige motionspensum, mens man arbejder på kontoret.

Vi integrerer nemlig motion og bevægelse som en naturlig del af arbejdsdagen og bidrager til nedsat sygefravær, større arbejdsglæde, øget produktivitet og masser af ny energi på arbejdspladsen," siger Mogens Holm, stifter og medejer af OfficeFit.dk.


Skræddersyet motion

En anden nytænkende Holstebro-virksomhed, konsulentfirmaet Navigators, lægger som en af de første krop og sind til OfficeFits nye skræddersyet motionskoncept.

Ud over motionscykel, stepmaskine, gå-bånd, træningsbolde, vægte og træningsmåtter har de ansatte fået træningsprogrammer med øvelser, som de kan lave i løbet af dagen.

Flere af de daglige fitness-øvelser kræver også ture ud på gulvet. Hver dag udstyres medarbejderne med et nyt træningsprogram med øvelser, som de har frihed til at afprøve i løbet af dagen alt efter, om de vil forebygge ondt i ryggen, en øm musearm etc..

"Det fungerer fint. Vi sender mails afsted, mens vi cykler, taler i telefon på gå-båndet og læser rapporter på stepmaskinen," siger Navigators´ ejer og direktør Bolette van Ingen Bro.

Hun var straks med på idéen om at lade sine kontorkolleger teste udstyret. Og efter en måned med motion i arbejdstiden er hun ovenud begejstret:

"Én gang om dagen holder vi en fælles pause fra arbejdsopgaverne og får lavet de små, korte øvelser på gulvet. Det har vi det faktisk rigtig sjovt med. ●

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo