arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Stretching1

Kontorarbejde med elastik - styrk din dagsform og fysik

27
mar
2020
Steen Uno
Få minutters daglig træning bag skrivebordet kan gøre underværker i din stressede arbejdsdag med fastlåst arbejdsstilling samt anspændte muskler i nakke, skuldre og ryg. Løsningen hedder kontorarbejde med elastik ...
27
mar
2020
Steen Uno

 

 

 

 

 

Samme fastlåste arbejdstilling time efter time, anspændte muskler i nakke, ømme skuldre og anstrengt rygparti - gener, som de fleste kontorfolk kan nikke genkendende til.

Nu viser undersøgelser fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), at blot et par minutters skrivebordstræning med en elastik kan gøre en fysiologisk forskel for din kontorkrop og dit velbefindende.

"Korte daglige øvelser med elastik forebygger anspændte muskler, som mange tit oplever efter en stresset arbejdsdag i fastlåst arbejdsstilling, hvor nakke- og skuldermusklerne kan blive så trætte, at de gør ondt.

Smerte er en individuel fornemmelse, men vores undersøgelses kontorfolk og testpersoner oplevede en smertereduktion på mellem 35 og 40 procent," siger Lars L. Andersen, professor ved NFA.      


Gode øvelser

En af de gode effektive øvelser kan være at gentage stræk med elastikken mellem hænderne til yderposition, så man kan fornemmer at skulderbladene klemmes ind mod hinanden på ryggen.

En anden øvelse kan være at træde på midten af elastiktovet med fødderne og - siddende på kontorstolen - trække opad i hver elastik-ende i gentagne tempi.      


  


Daglige elastikøvelser i kortere tempi afhjælper anspændte muskler, som kontorfolk
tit kan opleve efter en stresset arbejdsdag i fastlåst arbejdsstilling.           Fotos: Istock 

 


Elastikøvelser, der styrker nakke og skuldre, aktiverer samtidig den øverste del af ryggen og stimulerer dermed flere af overkroppens muskelgrupper på en gang.

Det drejer sig overordnet om at strække alle led ud i yderpositioner. Hvis man har mulighed for at afsætte små 10 minutters tid om morgenen til sine øvelser, kan man nå gennem alle kroppens store ledgrupper, ankler, knæ, hofte, ryg, nakke og skuldre.


To minutter er nok

"Hvis man starter med at træne sin krop om morgenen, kan man bedre mærke den i løbet af dagen, og så husker man bedre at skifte stilling og bevæge sig, når man har brug for det.

Men øvelserne ved skrivebordet kan også blot være at svinge armene hele vejen rundt, rulle skuldrene frem og tilbage og fremkalde rotationer i rygsøjlen, mens du lufter hunden inden arbejde," siger fysioterapeut Nicolas Kjerulf til Ritzau.    


 


Øvelser med elastikbånd, der styrker nakke og skuldre, aktiverer samtidig den øvre
del af ryggen og stimulerer dermed flere muskelgrupper på en gang. 

 


Han foreslår yogaøvelsen de fem tibetanere, der indeholder stræk af nakke og ryg, samt solhilsenen som gode, korte programmer, der arbejder kroppen effektivt igennem.

Ifølge NFAs aktuelle undersøgelser kan helt ned til to minutters daglig træning med en elastik vise sig i stand til at gøre en mærkbar fysiologisk forskel på den belastede kontormedarbejder.  ●

 

 

Læs mere her:
Folketidende.dk: Styrk kontorkroppen med bare to minutters træning
Verywellfit.com: 10 Best Stretches for Office Workers
Btod.com: 12 Excellent Stretches to Improve Back Pain at Your Desk
Businessinsider.com: The best resistance bands you can buy 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.